Huoltovarmuuskeskus

Tervetuloa tutustumaan TIETO22-harjoitukseen!

Jaa
Kutsu toimituksille

Maamme laajin kyberturvallisuusharjoitus TIETO22 huipentuu 20.−22.9.2022 järjestettävään roolipeliin, jossa yritykset ja viranomaiset harjoittelevat yhdessä toimintaa kuvitteellisessa laajassa maksuliikennehäiriössä.

Kutsumme teidät lehdistötilaisuuteen kuulemaan harjoituksen tavoitteista ja kulusta.

Aika: maanantai 19.09.2022 klo 13−14

Paikka: Teams-kokous (lähetämme tilaisuuteen ilmoittautuneille osallistumislinkin)

Lehdistötilaisuudessa kerrotaan tarkemmin harjoituksen etenemisestä ja merkityksestä yritysten kyberturvallisuudelle. Mukana on myös harjoituksen osallistujia kertomassa kokemuksistaan.

Tervetuloa!

Ilmoitathan osallistumisesta viimeistään 16.9.2022 osoitteeseen auli.karra@nesa.fi

Fokuksessa finanssiala

Joka toinen vuosi järjestettävät TIETO-harjoitukset kehittävät viranomaisten ja yritysten yhteistyötä laajavaikutteisissa kyberhäiriötilanteissa. TIETO22-harjoituksessa erityishuomion kohteena on finanssiala, jolla on yhteiskunnassamme keskeinen rooli mm. maksuliikenteen ylläpitäjänä.

Harjoituksessa on mukana yrityksiä useilta eri toimialoilta sekä niiden keskeiset tele- ja ICT-palveluntuottajat, vartiointiliikkeet ja media-ala. Lisäksi harjoitukseen osallistuvat toimialoista vastaavat viranomaiset, Huoltovarmuuskeskus, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus, Puolustusvoimat, Yleisradio sekä poliisi.

Yleisradio testaa samassa yhteydessä alueellisen toimitusverkostonsa toimintaa häiriötilanteen aikaisessa uutistuotannossa. Yleisradio ja media-alan opiskelijat pääsevät harjoituksessa tuottamaan uutisia harjoituksen mielikuvituksellisiin skenaarioihin liittyen.

Harjoituksen organisoinnista vastaa Huoltovarmuusorganisaation Digipooli yhteistyössä Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ja muiden sidosryhmien kanssa. Harjoituksen järjestämisestä vastaa Huoltovarmuuskeskus. TIETO-harjoituksia on järjestetty säännöllisesti joka toinen vuosi 1980-luvun lopusta asti.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Huoltovarmuuskeskus
Huoltovarmuuskeskus
Aleksanterinkatu 48 A
00100 Helsinki

+358 (0)29 505 1000http://www.huoltovarmuuskeskus.fi

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu sekä operatiivinen toiminta. Yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa HVK varmistaa, että yhteiskunnan kriittisten toimintojen jatkuvuus voidaan turvata kriisi- ja häiriötilanteissa.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Huoltovarmuuskeskus

Försörjningsberedskapen måste ses tydligare som en del av den övergripande säkerheten, betonar Försörjningsberedskapscentralen23.2.2023 09:51:28 EET | Tiedote

Försörjningsberedskapscentralen (FBC) påminner att Finland parallellt med den militära prestationsförmågan också måste se efter civilsamhällets kristålighet. I sina mål för regeringsprogrammet konstaterar FBC att hoten mot samhället både ökar och blir allt mer varierade samtidigt som resurserna för att bemöta dessa hot minskar. Kraftiga förändringar i verksamhetsmiljön kräver en höjning av försörjningsberedskapens nivå och att stärka finansieringens grunder.

Huoltovarmuus nähtävä vahvemmin osana kokonaisturvallisuutta, painottaa Huoltovarmuuskeskus23.2.2023 09:51:01 EET | Tiedote

Huoltovarmuuskeskus (HVK) muistuttaa, että Suomen on huolehdittava siviiliyhteiskunnan kriisinkestävyydestä sotilaallisen suorituskyvyn rinnalla. Hallitusohjelmatavoitteissaan HVK toteaa, että yhteiskuntaan kohdistuvat uhkat lisääntyvät ja moninaistuvat samaan aikaan kun resurssit niukkenevat. Voimakas toimintaympäristön muutos edellyttääkin huoltovarmuuden tason nostoa ja rahoituspohjan vahvistamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme