Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Viimeinen maistiainen 14.10. ilmestyvältä Tuomo & Markus: Game Changing -albumilta julki tänään – Love Coming Down on Verneri Pohjolan haikean trumpetin saattelema antirakkauslaulu

Jaa
Tuomo ja Markus -voimaduon uusi kappale Love Coming Down on julkaistu tänään. Viimeisen ja neljännen tulevalta Game Changing -levyltä (14.10. Grandpop Records) lohkaistun singlen tarina osuu ajan henkeen. Verneri Pohjolan jazzahtavien trumpettisoolojen kuljettama kappale pohtii esimerkiksi #metoo-kysymyksiä ja kyseenalaistaa rakkauden pyyteettömyyttä.
Love Coming Down -singlen kansikuva.
Love Coming Down -singlen kansikuva.

Love Coming Down taisi saada musiikillisen sytykkeensä meidän Steely Dan -diggailusta, toisaalta biisi kumartaa paikoin myös Wigwamin Nuclear Nightclubin suuntaan. Me sävellettiin kappaletta samoihin aikoihin kun #metoo-kysymyksiä alettiin ruotia tosissaan julkisuudessa. Vaikkei kappale suoraan mistään yksittäisestä #metoo-keissistä kerrokaan, niin kyllä tämä teema rivien välistä varmasti välittyy, Tuomo Prättälä ja Markus Nordenstreng tuumivat.

Yhdysvalloissa äänitetty, ilmavan kaunis ja samalla realistisen raadollinen single on sittemmin saanut entistä synkemmän, ei vain rakkauden menetyksen suruhunnun.

– Ehkä me myös alitajuisesti luotiin yhteys karujen Hollywood jetset-uutisointien ja 70-luvun länsirannikko-soundien välille. Vernerin (Pohjola) upea trumpettisoolo toi biisiin vielä aimo annoksen lisää herkkyyttä, mikä tuki myös tekstiä. Me purkitettiin biisi kesken jenkkirundia Minneapolisissa, paukkupakkasissa. Session äänittänyt Flowers Studion omistaja Ed Ackerson menehtyi aggressiivisesti levinneeseen syöpään puolisen vuotta meidän sessioiden jälkeen, mistä johtuen omistimme koko albumin Edin muistolle. 

Game Changing -albumilta on uuden Love Coming Down -single lisäksi julkaistu kappaleet Wishful Information, Highest Mountain ja We’re Not Buying It. Albumilla soittavat Tuomon & Markuksen ja kotimaisen taustayhtyeen lisäksi muun muassa Jonathan Wilson, jonka studiolla Los Angelesissa levy on osin äänitetty, sekä newyorkilainen kitaralegenda Marc Ribot.

Game Changing tulee olemaan tiettävästi ensimmäinen suomalainen levy, joka on saatavilla sekä stereo- että Dolby Atmos -formaateissa. Albumin immersiivisistä miksauksista vastasi äänittäjä/miksaaja Tommi Vainikainen ja monikanavamasteroinnista Svante Forsbäck

 

Kuuntele 14.10. ilmestyvän Game Changing -albumin ennakkosinglet:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Love Coming Down -singlen kansikuva.
Love Coming Down -singlen kansikuva.
Lataa
Tuomo & Markus. Kuva: Tero Ahonen
Tuomo & Markus. Kuva: Tero Ahonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi29.8.2023 13:14:28 EEST | Tiedote

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista29.8.2023 08:49:31 EEST | Tiedote

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Tuomo & Markus levytti maahanmuuttoaiheisen protestilaulun – Hecho en Mexicon teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Suomessa25.8.2023 13:04:49 EEST | Tiedote

Tuomo & Markus -yhtyeen perjantaina 25.8. ilmestyvä single ja video Hecho en Mexico on kauniiden lauluharmonioiden ja haikean mariachi-trumpettiteeman siivittämä balladi aikamme polttavista aiheista. Suurten tunteiden ja kontrastien värittämässä kappaleessa trumpettia soittaa Tuomo & Markus -yhtyeessäkin vaikuttava Verneri Pohjola, jolle Kaija Saariaho sävelsi viimeiseksi teoksekseen jääneen trumpettikonserton Hush. Hecho en Mexico -kappaleen alkuperäinen versio löytyy Tuomo & Markus -yhtyeen aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä ylistetyltä Game Changing -albumilta (mm. viisi tähteä Helsingin Sanomissa).

The Shubie Brothersin uusi albumi It Takes A Village “soitti itse itsensä – ilman minkäänlaista genrepurismia”18.8.2023 10:08:00 EEST | Tiedote

Mitä tekevät Suomen työllistetyimpiin kuuluvat muusikot, kun leipätöistä saa lomaa? Siihen kuullaan vastaus tänään elokuun 18. päivänä, kun The Shubie Brothersin uusi pitkäsoitto It Takes A Village ilmestyy. Muun muassa Ismo Alangon ja J Karjalaisen yhtyeissä vaikuttavista muusikkoystävistä muodostuneen, jo pitkäikäisen bändin uusi levy soi nimensä mukaisesti kuin soittamassa olisi pieni kylä – mutta kyseessä on viiden Shubie-veljen sulava yhteissoundi. Vierailijoita ei levyllä kuulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme