Karisto

Tositapahtumiin perustuva sotaromaani kertoo kohtalokkaasta kaukopartiomatkasta

Jaa
Loppuun ajettu kaukopartio jatkaa Atso Haapasen kirjoittamien kaukopartioromaanien sarjaa.

Tosipohjainen, partiokertomukseen ja muihin raportteihin perustuva romaani kertoo vääpeli Paavo Auvisen johtaman nelimiehisen Matti-kaukopartion partiomatkasta Kämärän suunnalla 19.–27.6.1944. Neuvostoliitto on edennyt suurhyökkäyksessään ja kaukopartio etsii tietoja vihollisen selustassa, entisellä omalla maalla. Partiolla on perässään venäläisiä takaa-ajajia ja lisäksi täytyy väistellä muita venäläisiä yksiköitä.

Erityisesti paluu omien puolelle muodostuu raskaaksi kilpajuoksuksi ja kaukopartion johtaja Paavo Auvinen joutuu uupumuksensa vuoksi jättäytymään jälkeen. Kaukopartio törmää muutamaan suomalaiseen sotilaaseen, Sinisen prikaatin joukkoihin, jotka ovat eksyneet taistelussa. Miehet yrittävät yhdessä Suomen puolelle, ensin veneellä ja lopulta uimalla Vuoksen yli, mutta vain osa selviytyy.

Atso Haapanen on sotahistorian aktiivinen harrastaja, joka on sotaromaanien lisäksi julkaissut useita tietoteoksia.

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Sähköiset ja fyysiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme