Karisto

Sari Airolan Lumiyö on taianomainen kertomus yksinäisyydestä ja erilaisuudesta

Jaa
Lumiyö kertoo lumesta ja taianomaisesta yöstä sekä pienestä Lyytistä, joka on muuttanut uuteen kotiin. Alkuun lumi on hänelle vierasta ja uudet naapurit epäystävällisiä, kunnes lumi tulee yöllä Lyytin huoneeseen ja muuttaa kaiken.

Uuteen kaupunkiin uuteen kotiin muuttanut Lyyti yrittää tutustua hänelle tuntemattomaan lumeen ja ottaa kontaktia toisiin lapsiin, jotka telmivät lumessa tottunein ottein. Kaikki ei onnistu ihan heti ja Lyytiä kiusataan, koska Lyyti on uusi ja erilainen.

Taianomainen lumiyö tutustuttaa Lyytin lumeen ja sitä kautta myös toisiin lapsiin.

Kuvittaja ja kirjailija Sari Airola kertoo Lyytin tarinan syntyneen hänen asuessaan perheineen Istanbulissa. Eräänä päivänä kaupungissa satoi kunnolla lunta, ja Airola pääsi auttamaan paikallisia lapsia lumen muotoilemisessa.

”Etelässä lumen ihanuus ja erityisyys korostuivat. Lumiyö onkin oodi lumelle, lumiset talvet kun ovat yhä harvinaisempia ja ainakin lyhyempiä. Tarina on oodi myös suvaitsevaisuudelle, sillä nykymaailmassa ihmiset muuttavat moninaisten syiden vuoksi yhä kauemmas ja uusiin kulttuureihin, joten erilaisiin ystäviin tutustuminen on lapsillekin yhä useammin arkipäivää”, Airola sanoo.

Kuvakerrontaa ja kuvitusta erilaisissa kouluissa Aalto yliopistosta päiväkoteihin opettanut Airola uskoo kuvakerrontaan ja kuvanlukutaidon tärkeyteen. Monipuoliset kuvakirjat ovat ensimmäinen askel visuaalisten viestien ymmärtämiseen erityisen visuaalisessa nykymaailmassa.

Sari Airola (s. 1967) on helsinkiläinen kirjoittava kuvittaja ja pedagogi, joka rakastaa vuodenaikoja, innostuu moninaisuudesta ja kaupunkien aamuista. Hänen kirjojensa aiheet peilaavat hänen omia elämänkokemuksiaan aina maahanmuuttajuudesta koiran omistamiseen.

Lumiyö ilmestyy kovakantisena, ääni- ja sähkökirjana 28.11.2022

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappalepyynnöt: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva: Jonne Räsänen.
Kuva: Jonne Räsänen.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme