Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kuntaliitto ry:n ja Kuntaliitto Palvelut Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet

Jaa
Suomen Kuntaliitto ry:n ja Kuntaliitto Palvelut Oy:n yhteistoimintalain mukaisten muutosneuvottelujen seurauksena on päädytty yhteensä 23 irtisanomiseen. Lisäksi 12 työtekijän työsuhde on päättymässä muusta syystä, esimerkiksi eläköitymiseen tai omaan irtisanoutumiseen.

Syyskuussa käynnistyneet muutosneuvottelut koskivat koko Kuntaliiton ja Kuntaliitto Palvelujen henkilöstöä, pois lukien toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtajat. Muutosneuvottelujen alussa henkilöstön vähennystarpeeksi arvioitiin enintään 60 henkilöä Kuntaliiton ja kahdeksan henkilöä KL Palveluiden puolelta.

- Kykenimme neuvottelujen aikana löytämään säästökohteita myös muualta kuin henkilöstömenoista. Muutosneuvotteluissa tarkasteltiin, mitkä palvelut jäsenkunnillemme ovat tulevaisuudessa keskeisiä, vaikka resurssimme supistuvat, Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen toteaa.

- Tulevaisuudessa painotamme toiminnassamme ennakoivaa ja strategista edunvalvontaa sekä toimivia neuvontapalveluita. Tätä tuetaan tietoon perustuvilla analyyseillä ja kehittämistoiminnalla. Pyrimme olemaan kaupunkien ja kuntien kanssa vahvassa vuorovaikutuksessa ja siten tukemaan toimintaympäristön muutosten hallintaa sekä tulevaisuuden kunnan toimintaa.

Kuntaliitossa oli ennen muutosneuvottelujen alkamista noin 190 työntekijää ja KL Palveluissa kahdeksan työntekijää.

Kuntaliitto on kuntien edunvalvoja, kuntakentän kehittäjä ja kunta-alan asiantuntijapalvelujen tarjoaja. Kaikki Suomen 309 kaupunkia ja kuntaa ovat Kuntaliiton jäseniä. Muutosneuvotteluihin päädyttiin, koska Kuntaliiton jäsenmaksutulot laskevat vuodesta 2023 lähtien 30 prosenttia. Lisäksi muutospaineita aiheuttaa vuoden 2023 alusta voimaan tuleva sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistus, jonka yhteydessä nämä vastuut siirtyvät pois kunnilta ja kuntayhtymiltä.

Hyvinvointialueiden palveluja turvaamaan Kuntaliitto perusti lokakuun lopussa Hyvinvointialueyhtiö Oy:n, jonne siirtyy Kuntaliitosta ja KL Palveluista 16 vakituista henkilöä. Ratkaisu luo edellytykset mm. Kuntaliiton aiemmin tarjoaman sote-muutostuen jatkumiselle sekä hyvinvointialueiden yhteisen, oman edunvalvonnan tuelle. Yhtiön toiminta sovitetaan vastaamaan hyvinvointialueiden tarpeita, ja sen on tarkoitus aloittaa toimintansa vuoden 2023 alussa. Tarkoituksena on, että hyvinvointialueet tulevat yhtiön omistajiksi niille suunnattavan osakeannin kautta.

Lisätietoja:
Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen, p. 050 380 5907

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund
Kuntatalo / Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711http://www.kuntaliitto.fi

Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle. Kuntaliitto tekee työtä, jotta kunnat onnistuvat tehtävässään.

Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme