Turku Energia

Turku Energia Sähköverkot teki sopimuksen seuraavan sukupolven etäluentamittareiden toimittamisesta

Jaa
Turku Energia Sähköverkot Oy on tehnyt sopimuksen mittauspalveluista sekä etäluettavien älymittareiden toimituksesta energianhallintaratkaisuja toimittavan Landis + Gyr Oy:n kanssa. Uudet etämittauslaitteistot tullaan vaihtamaan kaikkiin Turku Energia Sähköverkkojen sähkönkäyttöpaikkoihin vuosien 2025–2028 aikana. Mittarit uusitaan, jotta Turku Energia Sähköverkot pystyy vastaamaan uuden mittausasetuksen vaatimuksiin muun muassa varttimittaukseen ja mittauslaitteen jänniteulostuloon asiakasrajapinnassa.

Sopimus sisältää noin 125 000 mittauslaitteen toimituksen ja luotettavan IoT-verkkoviestinnän sekä 10-vuotisen palvelusopimuksen. Etäluentamittareiden vaihtoprojekti, jossa vaihdetaan noin 95 000 mittaria, käynnistyy vuonna 2025. Hanketta pilotoidaan vuoden 2023 aikana. Mittareista noin 30 000 Turku Energia Sähköverkot asentaa tulevien vuosien uudiskohteisiin. Sopimuksen arvo on noin 18 miljoonaa euroa.

"Vaihdon myötä pystymme vastaamaan uuden mittausasetuksen vaatimuksiin, joita tällä hetkellä käytössä olevat mittarit eivät täytä. Energiankulutuksen seurannan merkitys kasvaa edelleen tulevina vuosina, ja tämän vaihdon myötä asiakkaamme voivat seurata omaa energiankäyttöään entistä tarkemmalla tasolla, viidentoista minuutin tarkkuudella. Uudet mittarit mahdollistavat myös entistä paremman etäohjauksen ja vikatilanteiden hoidon", sanoo Turku Energia Sähköverkkojen toimitusjohtaja Tomi Toivonen.

Turku Energia Sähköverkot tiedottaa asiakkaitaan tarkemmin mittarinvaihdosta, kun vaihto on ajankohtainen. Mittarinvaihto sisältyy asiakkaiden sähkönsiirtohintaan.

https://www.landisgyr.fi/news/turku-energia-sahkoverkot-ja-landisgyr-laajentavat-alykkaiden-mittareiden-ja-mittauspalveluiden-yhteistyota/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Turku Energia
Turku Energia
Teollisuuskatu 40
20520 Turku

https://www.turkuenergia.fi/

Turku Energia Sähköverkot Oy huolehtii sähkön jakelusta lähes koko Turun kaupungin alueella tavoitteenamme toimitusvarma, laadukas ja kohtuuhintainen sähkön jakelu. Kehitämme jatkuvasti sähköverkkoamme vastaamaan asiakkaidemme tarpeita. Vuoden 2021 lopussa Turku Energia Sähköverkoilla oli yhteensä noin 96 650 sähkön käyttöpaikkaa ja siirsimme sähköä oman verkkoalueemme asiakkaille noin 1 573 GWh. Hinnoittelumme on valtakunnallisessa vertailussa maan edullisimpiin kuuluvaa. Turku Energia Sähköverkot on Turku Energian tytäryhtiö. https://www.turkuenergia.fi/sahkoverkot/tietoa-sahkoverkostamme/turku-energia-sahkoverkot-oy/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turku Energia

Turku Energia Sähköverkot on varautunut mahdollisiin ukkoskuuroihin ja puuskatuuliin 7.8.2023 15:48:04 EEST | Tiedote

Ilmatieteen laitos ennustaa mahdollisia voimakkaita ukkoskuuroja ja puuskatuulia ensi yölle ja tiistaille, jotka voivat ennusteiden mukaan osua myös Turku Energia Sähköverkkojen verkkoalueelle. Turku Energia Sähköverkot on kohottanut valmiuttaan viankorjauksiin lisäämällä henkilöstöresurssejaan kahdelle tulevalle yölle mahdollisten vika-alueiden rajaamistoimien ja viankorjauksen välittömään käynnistämiseen. Vikatilanteissa resursseja siirretään normaaleista verkonrakennustöistä viankorjaukseen tarvittaessa. Myös vikapuheluiden vastaamiseen on lisätty henkilöitä varalle.

Kaukolämpöverkon vuotokohta rajattu Pernossa, kaukolämmön jakeluhäiriö koskee vain yhtä käyttöpaikkaa20.4.2023 16:26:11 EEST | Tiedote

Turku Energian kaukolämpöverkossa havaittiin torstaina 20.4.2023 aamulla vuoto Turussa Pernontiellä. Vuotokohta pystyttiin nopeasti rajaamaan muusta kaukolämpöverkosta siten, että kaukolämmön jakeluhäiriö koskee vain yhtä käyttöpaikkaa. Vuotokohdan tarkempi paikantaminen on vielä meneillään. Tarkentuneen arvion mukaan vuotokohta saadaan korjattua perjantaiaamuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme