Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Elinkeinojaosto myöntää yli miljoona euroa Helsingin yliopiston Kumpulan innovaatiokampus-hankkeelle

Jaa
Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto käsitteli kokouksessaan muun muassa Helsingin innovaatiorahaston asioita. Rahastosta päätettiin myöntää yhteensä 1 177 830 euroa Kumpulan innovaatiokampus-hankkeen toteuttamiseen vuosina 2023–2025.

Svenskspråkig version på denna länk.

Kumpulan innovaatiokampus-hankkeen tavoitteena on kehittää Kumpulan kampuksen innovaatioympäristöä osana Helsingin yliopiston uusia innovaatiotoimintoja ja vahvistaa kampuksella yritysten kanssa tehtävää laaja-alaista tutkimus- ja innovaatioyhteistyötä. Tarkoituksena on luoda kampukselle tekoäly-, kestävyys- ja syväteknologiateemojen innovaatioalusta ja keskittymä, joka tuo yritykset ja tutkimuksen yhteen.

Kumpulan innovaatiopotentiaali nojaa vahvasti Helsingin kaupungin kanssa yhdessä teetettyyn esiselvitykseen, jonka toimenpidesuunnitelmaa hanke toteuttaa. Hanke on elinkeinopoliittisesti merkittävä ja omaa potentiaalia luoda laajaa vaikuttavuutta sekä osaamisperustan kasvua.

Elinkeinojaoston päätöksen mukaan hankkeelle myönnetään enintään 392 610 euroa käytettäväksi vuonna 2023 ja sidotaan enintään 392 610 euroa käytettäväksi vuonna 2024 sekä 392 610 euroa käytettäväksi vuonna 2025. Koko hankkeen budjetti on 2 356 260 euroa, josta Helsingin yliopiston ja Ilmatieteen laitoksen tulee kattaa noin puolet.

Samassa kokouksessa elinkeinojaosto päätti jatkaa seitsemälletoista väliraportin jättäneille ja käynnissä oleville hankkeille innovaatiorahastosta jo sidottua rahoitusta yhteensä enintään 4 838 873 euroa vuonna 2023. Lisäksi osalle hankkeista myönnetään käyttämättä jäävien määrärahojen siirto käytettäväksi tulevina vuosina, koska siirtojen arvioidaan olevan tarpeellisia hankkeiden tavoitteiden toteutumisen kannalta. Näitä määrärahoja siirretään käytettäväksi ja sidottavaksi vuosille 2023, 2024 ja 2025 yhteensä enintään 905 016 euroa.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti varata Sörnäisissä sijaitsevan tontin Kinos Holding Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun kylpylähotellihankkeen suunnittelua varten. Tontin pinta-ala on 5 631 neliömetriä ja rakennusoikeus on 15 000 kerrosneliötä. Varaus on voimassa 31.12.2025 saakka.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 6.2.2023.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

*****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641
https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkiin kohdistunut tietomurto ei ole laajentunut – tiedossa ei ole väärinkäytöksiä18.6.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja viestintävastuu rikostutkinnan etenemiseen liittyen on Keskusrikospoliisilla. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole väärinkäytetty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye