Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kaupunginhallitus käsittelee teollisuus- ja varastotonttien hinnoittelua

Jaa
Vaasan teollisuusalueet ovat kehittyneet tärkeiden investointien myötä. Alueiden kehittyessä myös kysyntä on kasvanut, mikä on vaikuttanut teollisuus- ja varastotonttien markkinahintaan. Tästä johtuen teollisuus- ja varastotonttien hintatason tarkistus on tarpeen. Vaasan kaupunginhallitus käsittelee uutta hinnastoehdotusta kokouksessaan 16.1.
Kuva: Mikael Matikainen, Vaasan kaupunki
Kuva: Mikael Matikainen, Vaasan kaupunki

Kaupungin maapoliittisen ohjelman mukaisesti teollisuus- ja varastotonttien vuokrahinnat määritellään alueittain käyvän hinnan periaatteella ja tarkistetaan valtuustokausittain. Aluekohtaista hinnastoa käytetään, kun teollisuus- ja varastotonteille tehdään täysin uusia vuokrasopimuksia tai uusitaan päättyviä sopimuksia. Muiden yritystonttien hinnat vahvistetaan tapauskohtaiset käyvän hinnan periaatteella.

Yrityksille luovutettavien tonttien hinnoittelu tulee EU:n valtiontukisäännösten sekä kuntalain mukaisesti perustua markkinahintoihin eli käypään hintatasoon. Tonttien markkinahintaan vaikuttavat muun muassa tontin käyttötarkoitus, tontin sijainti sekä alueen kehitys ja kysyntä. Kehittyvillä alueilla kuten Vaskiluodossa ja Liisanlehdossa yritystonttien hintakehitys on ollut positiivinen, sillä alueiden kysyntä on kasvanut.

Taustalla ulkopuolinen arviointi ja lainsäädännölliset seikat

Kaupunginhallituksessa käsiteltävä hinnastoesitys perustuu kiinteistötoimen laajaan selvitykseen, jossa teollisuus- ja varastotonttien markkinahinta on analysoitu kattavasti huomioiden muun muassa alueiden kehitys. Uuden hintaehdotuksen taustalla on myös ulkopuolisen riippumattoman arvioijan tekemä arvio Vaasan teollisuus- ja varastoalueiden käyvästä arvosta.

Teollisuus- ja varastotonttien vuokran hinnoittelu on aina hinnaston mukaista, sillä yritystonttien hinnoittelu määräytyy lakisääteisistä perusteista. Näin ollen hinnat eivät ole yrityskohtaisesti neuvoteltavissa. Laajaan taustatyöhön ja ulkopuoliseen arvioon perustuva hinnasto takaakin yhdenvertaiset hinnat kaikille yrittäjille.

Yritystonttien hinnoittelu oli viimeksi kaupunginvaltuuston käsittelyssä vuonna 2014. Vuosina 2016–2022 hinnastoa on päivitetty vuosittain elinkustannusindeksin mukaisesti. Nyt on kuitenkin tarve tarkistaa hinnastoa, koska alueiden markkinahinnat ovat muuttuneet. Kaupunginhallitus käsitteleekin 16.1. kokouksessaan uutta markkinahintoihin perustuvaa hinnoitteluehdotusta.

Yhteyshenkilöt

maankäyttöinsinööri Marie Kero, marie.kero@vaasa.fi, puh. 0405368063

Kuvat

Kuva: Mikael Matikainen, Vaasan kaupunki
Kuva: Mikael Matikainen, Vaasan kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

Matsvinn, loppmarknad och workshoppar för främjande av grön omställning: Program vid Vamia under hållbarhetsveckan!25.9.2023 15:11:32 EEST | Tiedote

Den nationella hållbarhetsveckan infaller 25-29.9. Under veckan minskar Vamias studerande på matsvinnet, ordnar bytesloppis och gör goda gärningar. De studerande har också en fantastisk möjlighet att delta i seminarier, workshoppar och gästbesök som ordnas av Green Skills Vaasa i anknytning till grön omställning, teknologi och företagande.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme