Wolfcom

Adform aloittaa yhteistyön Scope3:n kanssa vähentääkseen ohjelmallisen mainonnan hiilidioksidipäästöjä

Jaa
Mainonnan teknologiayritys Adform aloittaa strategisen yhteistyön arvoketjujen hiilipäästödataa tarjoavan Scope3:n kanssa. Yhteistyö on konkreettinen edistysaskel, joka kannustaa ja auttaa mainostajia pienentämään markkinoinnin ja digimainonnan aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Kiinnostus organisaatioiden ympäristövaikutuksia kohtaan kasvaa, ja yritykset eri puolilla maailmaa kiinnittävät entistä enemmän huomiota ympäristöön, yhteiskuntavastuuseen ja hallintotapaan (ESG) liittyviin asioihin. Adformin ja Scope3:n aloittama yhteistyö tarjoaa Adformin asiakkaille mahdollisuuden rakentaa entistä ympäristöystävällisempiä mainonnan mediaratkaisuja sekä tarkkailla datan avulla monikanavaisen markkinoinnin hiilijalanjälkeä ja tuottavuutta. Brändit voivat tarkastella, suunnitella, optimoida ja seurata kampanjoidensa hiilijalanjälkeä suoraan Adformin ostotyökalusta. Mainostajat pääsevät myös hyödyntämään tietokantaa, jossa media-alan toimijat ja mainonnan toimitusketjut on pisteytetty niiden hiilijalanjäljen perusteella. Tämä antaa brändeille arvokasta tietoa käynnissä olevien kampanjoidensa ympäristövaikutuksista. Tieto myös auttaa yrityksiä tasapainottamaan kampanjoidensa vaikuttavuuden ja hiilidioksidipäästöt.

Yhteistyö alkaa otollisella hetkellä, sillä ohjelmallisen ostamisen toimialalla on vihdoin tartuttu toimeen entistä ympäristöystävällisemmän digitaalisen ekosysteemin edistämiseksi. Vuonna 2022 hyväksytyn ja EU:ssa tämän vuoden alussa voimaan tulleen yritysten vastuullisuusraportointia koskevan direktiivin (Corporate Sustainability Reporting Directive) myötä yritykset ovat vastuussa maailmanlaajuisten toimitusketjujensa hiilidioksidipäästöistä.

Adform on jo pitkään auttanut mainostajia tekemään parempia valintoja. Yritys on esimerkiksi osallistunut Britannian mainostajia edustavan ISBA-yhdistyksen Programmatic Supply Chain -tutkimukseen ja kehittänyt palkitun, evästeriippumattoman ja yksityisyyttä suojelevan ID-ratkaisun.

”Kaikilla yrityksillä on velvollisuus seurata ja vähentää hiilidioksidipäästöjään, ja tämä pätee myös digitaalisen mainonnan arvoketjuihin. Scope3:n tekemä työ median ja mainonnan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi on askel oikeaan suuntaan. Meille asiakaskeskeisenä toimijana onkin luontevaa tehdä heidän kanssaan yhteistyötä uusien ratkaisujen kehittämiseksi. Odotammekin innolla, että pääsemme Scope3:n kanssa auttamaan mainostajia tekemään entistä ympäristöystävällisempiä valintoja”, kertoo Adformin operatiivinen johtaja Oliver Whitten.

Adform lanseeraa Scope3-integraation ensin beta-vaiheen työkaluna valituille asiakkaille. Ratkaisu tuodaan globaalisti kaikkien asiakkaiden käyttöön tämän vuoden aikana.

”Scope3:n keräämä data auttoi havaitsemaan, että jos mediakampanjassa käytetään 5–7 prosenttia vähemmän sivustoja, sen hiilijalanjälki voi pienentyä 25–30 prosenttia ilman minkäänlaista vaikutusta kampanjan suorituskykyyn. Päästömittarien ja -vähennystoimintojen tuomisella Adformin alustaan voidaan paitsi pienentää mediakampanjoiden hiilijalanjälkeä ja mediahävikkiä, myös tehdä ympäristöystävällisemmästä kampanjoinnista vaikuttavaa ja kannattavaa”, kertoo Scope3:n toimitusjohtaja ja perustaja Brian O’Kelley.

”Deutsche Telekom on sitoutunut ilmastoneutraaliin liiketoimintaan. Olemmekin erityisen innoissamme tästä Adformin tarjoamasta mahdollisuudesta testata Scope3-integraation uusia ominaisuuksia ja lisätä läpinäkyvyyttä mainontamme aiheuttamaan hiilijalanjälkeen. Olemme tehneet Adformin kanssa menestyksekästä yhteistyötä jo vuosia, joten on hienoa, että olemme samoilla linjoilla myös tärkeissä ilmastoasioissa”, kertoo Deutsche Telekom AG -konsernin mediajohtaja Norman Wagner.

Tietoa Adformista

Adform on ainoa kansainvälinen, riippumaton ja täysin integroitava mainosalusta, joka on suunniteltu vastaamaan modernien yritysten markkinointitarpeisiin. Yrityksen Adform FLOW -teknologia tarjoaa asiakkaille sujuvan käyttökokemuksen, ja sen skaalautuvan, modulaarisen ja avoimeen ohjelmistoarkkitehtuuriin perustuvan alustan ansiosta kampanjoiden hallinta sujuu vaivattomasti niiden kaikissa vaiheissa. Alustan avulla asiakkaat voivat hallita mainostoimiaan aiempaa tehokkaammin ja läpinäkyvämmin sekä pysyä kaiken kampanjadatansa omistajina. Vuonna 2002 perustettu Adform kehittää ja tarjoaa asiakkailleen teknologiaa, joka tukee ihmisen ja koneen välistä yhteistyötä sekä mahdollistaa entistä vaikuttavamman tiedon tuottamisen. Adformin teknologiaratkaisut tehostavat lukuisten asiakkaiden liiketoimintaa eri puolilla maailmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sini Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy
+358 400 396474, sini.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Lataa
Adformin operatiivinen johtaja Oliver Whitten
Adformin operatiivinen johtaja Oliver Whitten
Lataa
Scope3:n perustaja ja toimitusjohtaja Brian O’Kelley
Scope3:n perustaja ja toimitusjohtaja Brian O’Kelley
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Wolfcom
Tehtaankatu 40 B
00150 Helsinki

+358400579653http://www.wolfcom.fi/

Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland

Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Jenni Korhonen Adformin Suomen maajohtajaksi27.9.2023 08:30:14 EEST | Tiedote

Sanoman markkinointipalveluiden liiketoiminnan johtaja ja B2B-organisaation johtoryhmän jäsen Jenni Korhonen, KTM, on nimitetty kansainvälisen digitaalisen markkinoinnin edelläkävijän Adformin Suomen liiketoiminnan johtajaksi. Adform tarjoaa mainostajille, mediatoimistoille ja mediataloille kokonaisvaltaisia digitaalisen mainonnan työkaluja ohjelmalliseen ostamiseen, myyntiin sekä mainonnan seurantaan ja hallintaan. Digitaalisen mainonnan näköalapaikalla Korhonen haluaa kehittää Suomeen avoimuuteen ja yhteistyöhön perustuvaa digimarkkinoinnin ekosysteemiä, jossa mainostajilla, mainonnan ostajilla ja julkaisijoilla sekä teknologiayhtiöillä on mahdollisuus menestyä ja kasvaa kestävästi.

Loppukesän kiinnostavimmat tapahtumat Virossa31.7.2023 13:42:11 EEST | Tiedote

Vielä on kesää jäljellä ja Viron monipuolisesta tapahtumatarjonnasta löytyy nähtävää ja koettavaa kaupunkifestivaaleista kansanmusiikkiin ja herkuttelusta saunomiseen. Tuttujen ja taattujen suosikkikohteiden lisäksi tarjolla on myös uusia ja kiehtovia kohteita sekä monenlaisia elämyksiä. Niiden perään kannattaa lähteä myös Tallinnan ulkopuolelle. Välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä ja liikkuminen on helppoa niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autollakin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi maistella lähiruokaa 175 kilometrin pituisella ruokakadulla Peipsin kauniissa maisemissa, kainaloitua romanttisilla ulkoelokuvafestivaaleilla tai katsella auringonlaskua Hiiumaan rannalla leppeiden löylyjen jälkeen?

Tallinnasta uimalla Helsinkiin kannustavan esimerkin vuoksi25.7.2023 12:16:38 EEST | Tiedote

Tuhansien järvien maassa uimataitoa pidetään kansalaistaitona, jonka jokaisen maassamme asuvan tulisi olla mahdollisuus oppia ja osata. Viimeaikaisten tilastojen mukaan uimataito on kuitenkin Suomessa laskussa erityisesti lasten keskuudessa. Huolestuttava trendi vaatii välittömiä toimenpiteitä. Sipoolainen Patrik Kvikant ui parhaillaan Tallinnasta Helsinkiin ja kerää Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) kanssa varoja lasten uimaopetuksen tukemiseen Suomessa. Kvikantin uintiurakka alkoi sunnuntaina ja Helsingin Eiranrantaan hän toivoo pääsevänsä tänään tiistaina 25. heinäkuuta, jolloin vietetään myös Maailman hukkumisten ehkäisyn päivää.

Suomen hodarimarkkinaan uusi, TV:stä tuttu tekijä6.7.2023 13:39:02 EEST | Tiedote

Keittiömestari Akseli Herlevin aisaparina Burgerimiehet-sarjassa seikkaileva Ossi Lahtinen toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa oman katuruokakonseptin luomisessa. Ainutlaatuisiin, sämpylän päältä avautuviin top cut -hodareihin ja korkealaatuisiin ranskalaisannoksiin erikoistunut Pups Hot Dogs and Fries -sai ensiesittelynsä Helsingin Tuska-festivaaleilla viime viikonloppuna. Uusi hodariravintola nousi festivaalin suosituimmaksi ruokapisteeksi. Seuraavaksi Pups valloittaa Tikkurila Festivaalin ja Blockfestin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme