Karisto

Toiminnallinen tarinankerronta innostaa lasta kirjojen pariin – Suosittu Piirretään satuja iholle -sarja jatkuu Pilvilaiva-uutuudella

Jaa
Nora Lehtisen ja Jenni Skyttä-Forssellin tunnelmalliset sadut ovat luotuja lapsen ja aikuisen läsnäolon ja rauhoittumisen hetkiin. Sarjan uusimmassa osassa iholle piirtämisen rinnalle tuodaan myös hauskoja ja toiminnallisia jumppasatuja.

Uusi iloinen päivä on alkamassa. Mitenköhän Kalle-leijonan aamupuuhat sujuvat? Minne katoavat päiväkodin sopan pippurit? Entä missä virtahepo kylpee iltaisin?

Taikametsän väki ottaa lukijan mukaan arjen touhuihin hauskojen jumppien ja rauhoittavien iholle piirrettävien satujen avulla. On aika nostaa purjeet, Pilvilaiva, ja hakea matkustajat satujen kyytiin!

Pilvilaiva on Jenni Skyttä-Forssellin ja Nora Lehtisen suositun Piirretään satuja iholle -sarjan kolmas osa. Uudessa kirjassa iholle piirtämisen rinnalle on kirjoitettu myös hauskoja jumppasatuja. Lapset pääsevät osaksi tarinaa tekemällä helppoja ja innostavia liikkeitä kirjan hahmojen mukana.

Iholle piirrettävät sadut ja jumppatarinat tukevat mielikuvitusta sekä keskittymistä ja innostavat uudella tavalla kirjojen pariin.

Miten kirjaa käytetään?

Jumpissa helpot, leikinomaiset ja yksinkertaiset liikkeet seuraavat tarinan kulkua, joita voidaan muokata lapsen tai lapsiryhmän tarpeiden mukaan. Ohjeet on kirjoitettu tarinan sisään, joten lapsen on helppo kuvitella itsensä esimerkiksi sadun karhunpennuksi tekemään villahousujumppaa tai puuhailemaan aamutoimia Kalle-leijonan kanssa.

Saduissa esimerkiksi harjataan hampaita, irvistetään, venytellään, loikitaan, leijaillaan, etsitään, kuvitellaan ja rauhoitutaan. Iholle piirrettävissä tarinoissa helpot piirto-ohjeet kulkevat tarinan rinnalla.

Lehtinen ja Skyttä-Forssell kertovat, että jumppasadut on suunniteltu lyhyiksi toiminnallisiksi tuokioiksi, joita voidaan tehdä missä vaan ja milloin vaan.

”Jos esimerkiksi pukeminen ei suju, voidaan vaikka päiväkodissa tehdä Tyhmät villahousut -jumppa yhdessä ja jatkaa sitten pukeutumista. Tsemppaava tarina voi auttaa mainiosti tilanteessa eteenpäin!”

Aistit ja liike auttavat sukeltamaan tarinaan

Kokemuksellisesta tarinankerronnasta innostuva tekijäkaksikko uskoo, että toiminnallisuus ja kokemuksellisuus voivat auttaa lasta ihastumaan kirjoihin ja kirjallisuuteen ihan pienestä pitäen. Jo pikkulapsena kirjoihin tutustuminen ja tottuminen ovat tärkeässä roolissa lasten lukutaidon kehittymisen kannalta.

”Kun lapsella on yhteisiä kirjoihin liittyviä kokemuksia vanhemman tai esimerkiksi varhaiskasvatusopettajan kanssa, se auttaa häntä luomaan luontevan suhtautumisen kirjoihin jo nuorena”, Skyttä-Forssell ja Lehtinen summaavat.

Jenni Skyttä-Forssellilla ja Nora Lehtisellä on molemmilla vuosien kokemus lasten erityisopetuksen parissa. Tällä hetkellä he työskentelevät luovan kirjoittamisen ja viestinnän tehtävissä.

Pilvilaivan on kuvittanut Reetta Niemensivu. Piirretään satuja iholle -sarjan edellinen osa, Taika-aurinko, ilmestyi keväällä 2022.

Pilvilaiva ilmestyy tänään.

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Haastattelupyynnöt, lisätiedot ja pdf-vedokset: anni.gullichsen@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Jenni Skyttä-Forssell (vas.) ja Nora Lehtinen. Kuva: Toni Forssell.
Jenni Skyttä-Forssell (vas.) ja Nora Lehtinen. Kuva: Toni Forssell.
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Karisto
Karisto
Kasarmikatu 11
13100 Hämeenlinna

https://www.karisto.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme