Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Booker-listatun kirjailijan romaani näyttää hyväosaisten elämän nurjan puolen

Jaa
Meksikolainen Fernanda Melchor on eteläamerikkalaisen nykykirjallisuuden tunnetuimpia nimiä. Juuri suomeksi ilmestynyt Paratiisi oli Booker-ehdokas, ja nyt se on valittu myös Dublin Literary Award -ehdokkaaksi. Kirja kuvaa kaunistelematta väkivallan ja eriarvoisuuden sävyttämää nyky-Meksikoa.

Meksikolainen kirjailija Fernanda Melchor ei sääli henkilöhahmojaan tai lukijoitaan kuvatessaan nyky-Meksikoa. Juuri suomeksi ilmestyneessä romaanissa Paratiisi kaikki tavoittelevat paratiisia, mutta lopulta kukaan ei näe vilaustakaan taivaan porteista. Romaani oli Booker-ehdokas, ja nyt se on valittu myös Dublin Literary Award -ehdokkaaksi. Palkinnon arvo on 75 000 euroa.

Fernanda Melchor vieraili Helsingissä vuonna 2021 Helsinki Lit -vieraana. Hänen silloin ilmestynyt romaaninsa Hurrikaanien aika oli ehdolla Booker-palkinnon saajaksi kuten uusi Paratiisi-romaanikin. Helsingin Sanomien haastattelussa hän kertoi haluavansa varta vasten kirjoittaa yhteiskunnan varjopuolista, myös hirveistä ihmisistä.

”Me kaikki kykenemme hirveyksiin. Siksi romaanissani kukaan ei ole pelkästään hyvä ja puhdas. Meidän on aina helpompi nähdä pimeys toisissa ihmisissä kuin itsessämme. Olisi kuitenkin tärkeää tunnistaa myös itsessä oleva pimeä", Melchor muistuttaa.
Samalla lailla myös Paratiisi-romaanin henkilöhahmot ovat rikkinäisiä.

Melchorin romaaneja on verrattu Gabriel García Márquezin kirjoihin. Melchoria edeltäneiden sukupolvien kirjailijat irtisanoutuvat joukoin 1960-luvun kirjallisuusbuumin teoksista, mutta Melchor ajattelee toisin.

"Kasvoin lukemalla García Márquezia ja Isabel Allendea", Melchor kertoi Helsingin Sanomille. "Haluan antaa äänen lähelläni oleville ihmisille, kertoa maailmasta heidän äänellään ja kielellään, heidän korkeudeltaan.” 

Fernanda Melchor: Paratiisi
Paratiisi
on saatavilla painettuna sekä e-kirjana.
Painettu kirja on ilmestynyt, ja e-kirja ilmestyy 28.4.
Kirjan on suomentanut Emmi Ketonen, joka äskettäin palkittiin Silja Hiidenheimon muistostipendillä.
Kirjan esittely Aulan sivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Eerikinkatu 36
00180 HELSINKI

info@aulakustannus.fihttps://aulakustannus.fi/

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co:n on Storytel Booksin omistama itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Suomalaisten rescue-kissojen pelastustarinat kirjaksi29.9.2023 09:31:02 EEST | Tiedote

Suomessa arvioidaan olevan jopa 1,3 miljoonaa kissaa. Kotikissojen lisäksi meillä elää ainakin 20 000 kissaa heitteillä kodittomina. Tämä kirja kertoo heidän pelastamisestaan. Osa saa oman kodin, koska vaikka jotkut hylkäävät kissoja, moni rakastaa. Heli Mäenpään kirja Arvon kissa esittelee ympäri maata pelastettujen kissojen elämäntarinoita tarinoiden ja kuvien kautta. Kirja julkaistaan rescue-kissojen muotokuvia sisältävässä valokuvanäyttelyssä Kämp Gallerian Gardenissa, joka avautuu yleisölle 13.10.

Martin Österdahlin Uudenvuodenjuhlat on suljetun tilan murhenäytelmä – saapuu vieraaksi kirjamessuille26.9.2023 11:36:18 EEST | Tiedote

Martin Österdahl on varsinaiselta ammatiltaan Euroviisujen johtaja. Osan vuodesta hän omistaa dekkarien kirjoittamiselle. Uusin teos Uudenvuodenjuhlat sukeltaa ihmismielen synkkään kellariin. Päivällisvieraille valkenee heti kättelyssä, että he ovat entuudestaan tuttuja – eikä hyvällä tavalla. Sveitsissä asuva Österdahl vierailee Helsingin kirjamessuilla lokakuun lopussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme