Millaisia lainoja kuluttaja voi kilpailuttaa Suomessa?

Jaa

Kilpailuttaminen on tärkeä osa lainanhakuprosessia, sillä se auttaa löytämään sopivimman lainan omiin tarpeisiin. Suomessa kuluttajat voivat kilpailuttaa monenlaisia lainoja, kuten kulutusluottoja, joustoluottoja, pikalainoja, yrityslainoja ja luottokortteja.

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

Lainojen kilpailutus netissä kannattaa, koska se auttaa löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Kilpailuttamalla lainat voit vertailla eri lainantarjoajien korkoja, kuluja ja ehtoja. Tämä voi auttaa säästämään huomattavia summia rahaa laina-aikana. Lisäksi kilpailuttaminen antaa sinulle paremman käsityksen markkinasta ja mahdollistaa paremman neuvotteluaseman lainantarjoajien kanssa.

Kulutusluotot

Kulutusluotot ovat yleisin lainatyyppi, jota kuluttajat kilpailuttavat. Kulutusluotto on yleensä vakuudeton laina, jota voi hakea erilaisten hankintojen, kuten auton, remontin tai loman rahoittamiseen. Erilaisia kulutusluottoja tarjoavat niin pankit kuin rahoitusyhtiötkin, ja niiden ehdot vaihtelevat suuresti. Siksi kulutusluottojen kilpailuttaminen on erityisen tärkeää.

Joustoluotot

Joustoluotto on joustava lainaratkaisu, joka antaa lainanhakijalle mahdollisuuden nostaa ja maksaa lainaa tarpeen mukaan. Joustoluoton korko määräytyy nostetun lainan määrän perusteella, ja se on usein korkeampi kuin kulutusluottojen korko. Joustoluottojen kilpailuttaminen kannattaa, jotta löydät lainan, joka tarjoaa parhaat ehdot ja matalimman koron.

Pikalainat

Pikalainat ovat nopeita pieniä lainoja, jotka on tarkoitettu lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen. Pikalainojen korko on yleensä korkeampi kuin muiden lainojen, ja niiden takaisinmaksuaika on lyhyt. Pikalainojen kilpailuttaminen on tärkeää, sillä niiden ehdot voivat vaihdella merkittävästi eri lainantarjoajien välillä.

Yrityslainat

Yrityslainoja voivat hakea niin pienet kuin suuretkin yritykset erilaisiin tarpeisiin, kuten investointeihin, käyttöpääomaan tai yrityksen perustamiseen. Yrityslainojen korko ja ehdot vaihtelevat suuresti eri lainantarjoajien välillä. Yrityslainojen vertaileminen onkin tärkeää, jotta yritys voi löytää parhaan mahdollisen rahoitusvaihtoehdon liiketoimintansa tarpeisiin.

Luottokortit

Luottokortit ovat eräänlainen joustava lainaratkaisu, joka antaa kuluttajalle mahdollisuuden tehdä ostoksia luotolla. Luottokorttien kilpailuttaminen on tärkeää, sillä korttien ehdot, kuten vuosimaksut, luottorajat ja korot, voivat vaihdella huomattavasti. Lisäksi kilpailuttamalla luottokortteja voi löytää parhaat tarjoukset, kuten alennukset, bonukset tai matkavakuutukset.

Esimerkki keskimääräisestä lainan kilpailutuksen tuomasta säästöstä

Lainan kilpailuttaminen voi tuoda merkittäviä säästöjä laina-ajan kuluessa. Esimerkiksi, jos kilpailutat 10 000 euron kulutusluoton viiden vuoden takaisinmaksuajalla ja löydät tarjouksen, jonka korko on 1 prosenttiyksikköä alhaisempi kuin alkuperäinen lainatarjous, säästät noin 500 euroa laina-ajan kuluessa.

Tämä esimerkki osoittaa, että lainojen kilpailuttaminen on taloudellisesti järkevää ja voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä. Kilpailuttamalla lainat varmistat, että saat parhaan mahdollisen tarjouksen ja säästät rahaa, jota voit käyttää muihin tarkoituksiin.

Yhteenveto

Lainojen kilpailuttaminen on tärkeä osa lainanhakuprosessia, joka auttaa löytämään parhaat lainatarjoukset ja säästämään rahaa laina-aikana. Suomessa kuluttajat voivat kilpailuttaa erilaisia lainoja, kuten kulutusluottoja, joustoluottoja, pikalainoja, yrityslainoja ja luottokortteja. Jokaisella lainatyypillä on omat erityispiirteensä ja ehdot, joten on tärkeää vertailla tarjouksia huolellisesti.

Kilpailuttamalla lainat saat paremman käsityksen markkinasta ja voit neuvotella itsellesi parhaat ehdot ja korot. Esimerkiksi yhden prosenttiyksikön koron alennus voi tuoda satojen eurojen säästöt laina-ajan kuluessa. Onkin suositeltavaa käyttää aikaa lainojen kilpailuttamiseen ja vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia.

On syytä muistaa että lainanhaku ja kilpailuttaminen ei ole pelkästään korkojen vertailua, vaan myös muiden ehtojen, kuten takaisinmaksuajan, maksuvapaiden kuukausien ja mahdollisten lisäpalveluiden arviointia. Näin voit löytää lainan, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Emtir Marketing oü

Sähkömarkkinakatsaus Kesäkuu (2023)31.5.2023 12:08:35 EEST | Tiedote

Sähkösopimusten kilpailutuspalvelu Halvinsähkösopimus.fin markkinakatsauksessa selvitettiin, miksi määräaikaisten sähkösopimusten hinnat eivät laske, vaikka pörssisähkö on superhalpaa. Pörssisähkön arvonlisäverollinen keskihinta jäi toukokuussa 2023 vain 3,3 senttiin kilowattitunnilta, kun vuotta aiemmin sama keskihinta oli 16,45 senttiä. Samaan aikaan 2-vuotisten kiinteiden sähkösopimusten hinnat eivät ole merkittävästi laskeneet. Poimintoja: Pörssisähkön arvonlisäverollinen keskihinta oli toukokuussa 3,3 c/kWh Vuosi sitten sama keskiarvo oli 16,45 c/kWh Määräaikaisten 2-vuotisten sopimusten hinnat eivät ole juuri laskeneet, ja niiden hinnat ovat samankaltaisia kuin vuosi sitten Futuurien perusteella pörssisähkö on kesällä halpaa, mutta hinta nousee talvella Pörssisähkö oli toukokuussa halpaa, muttei historiallisen halpaa Pörssisähkö maksoi toukokuussa keskimäärin vain 3,3 c/kWh arvonlisäveron kera. Nordpoolin 2000-luvun hintahistoriatietojen perusteella toukokuun keskihinta on ollut

Kiertotalouden nousu - Miten se muuttaa kulutustottumuksiamme ja taloutta30.5.2023 11:54:00 EEST | Blogi

Maapallomme kantokyky on rajoitettu. Nykyinen lineaarinen talousmalli, jossa raaka-aineet muutetaan tuotteiksi, jotka lopulta päätyvät jätteeksi, on kestämätön pitkällä aikavälillä. Kestävämpää ja resurssitehokkaampaa talousmallia kaivataan, ja yhä useammin katseet kääntyvät kiertotalouteen. Kiertotalous ei tarkastele ainoastaan jätteen määrän vähentämistä tai kierrätystä, vaan se pyrkii uudistamaan koko talouden rakenteen niin, että materiaalit ja raaka-aineet pysyvät kierrossa mahdollisimman pitkään ja niiden arvo säilyy. Tämä merkittävä siirtymä ei vaikuta ainoastaan yrityksiin ja politiikkoihin, vaan se muuttaa myös meidän jokaisen kulutustottumuksia ja jopa lainavalintojamme. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten kiertotalouden nousu vaikuttaa kuluttamiseemme ja talouteemme Mitä kiertotalous tarkoittaa? Kiertotalous on talousmalli, joka pyrkii minimoimaan jätteen ja resurssien hävikin. Sen sijaan että raaka-aineita käytettäisiin vain kerran tuotteen valmistuksessa, jonka jälkeen

Michael Jackson on legenda, jonka vaikutus näkyy popkulttuurissa tänäkin päivänä12.5.2023 11:55:00 EEST | Blogi

Michael Jacksonin vaikutus popmusiikkiin on valtava ja häntä voidaan pitää yhtenä merkittävimmistä artisteista popmusiikin historiassa. Hänen ainutlaatuinen musiikkinsa sekä uskomaton tanssi- ja esiintymistyylinsä ovat innoittaneet monia artisteja ja muokanneet popkulttuuria monin tavoin. Henkilökohtaisessa elämässään Michael Jacksonille tapahtui paljon erinäisiä asioita, joista nousi lukuisia kohuja. Hän olikin ristiriitainen hahmo, josta voidaan olla montaa mieltä. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että musiikillisella saralla hänen vaikutuksensa oli ja on edelleen merkittävä. Michael Jacksonin ”perintö” Michael Jackson on legendaarinen hahmo, jonka elämästä ja musiikista on tehty lukematon määrä ohjelmia ja kirjoitettu useita kirjoja. Hän oli eläessään maailman seuratuimpia kuuluisuuksia ja yhä edelleen hänen perintönsä inspiroi lukuisia ihmisiä ympäri maailman. Tälläkin hetkellä New Yorkin Broadwaylla esitetään hänen elämästään kertovaa MJ The Life Story -musikaalia. Lippuja