Uudistettu Keskuskadun La Famiglia -ravintola avaa ovensa 30.3. Tiedossa ajaton italialaisravintola kesäterasseineen.

Erityisesti perheiden ja ystäväseurueiden suosiossa olevan ravintola La Famiglian uudistuksen lähtökohtana on ollut luoda moderni ja aikaa kestävä versio klassisesta italialaisesta ravintolasta. Sisustuksessa tulee näkymään rento hienostuneisuus, ajan patina ja lämmin kodikkuus. La Famiglia soveltuu hyvin isommillekin seurueille, sillä pöytiä yhdistämällä jopa 16 henkeä mahtuu italialaiseen tapaan saman pöydän ääreen syömään.
Ravintolapäällikkö Päivi Korhonen kertoo, että uudistuksessa on haluttu säilyttää mahdollisimman paljon myös olemassa olevia elementtejä. “Olemme esimerkiksi kunnostaneet kalusteitamme ja saaneet näin uutta ilmettä vanhaa kunnioittaen. Talon pitkä historia on meille tärkeä.”
Ruokailijoiden suosima terassi aukeaa 20.4. “Tänä vuonna yli 100-paikkaiselle terassille luodaan viihtyisää tunnelmaa valojen ja vilttien avulla. Näin siellä voi viihtyä pitkälle iltaankin”, tunnelmoi Korhonen.
Uusi ruokalista panostaa sesonkeihin sekä ruokien ja viinin paritukseen
Ravintolan ruokalista viedään uudistuksessa klassisen italialaisen keittiön suuntaan. Inspiraatiota on ammennettu aidoista mauista ja ruokasesonkien rikkaudesta. Pääosaa näyttelevät klassikkoruoat, kuten laadukas pitsa, pasta, risotot, juustot ja runsaat antipasti-annokset. Tarjolla on myös kolmen ruokalajin Menu La Famiglia viinipaketilla.
Uutuutena on viidesti vuodessa vaihtuva sesonkimenu, esimerkkinä risotto. ”Kun ravintola avaa ovensa ollaan parsakaudessa, kesällä siirrytään raikkaaseen sitruunarisottoon ja syyskuussa metsäsienisesonkiin,” paljastaa HOK-Elannon ruoan ja keittiötyön kehityspäällikkö Jussi Kuuluvainen.
“Ruokalistan uudistuksen myötä käsityön määrä nousee entisestään. Leikkaamme esimerkiksi Antipasti-listan prosciutton ja Coppa di Parman käsin. Ja italialaisista tipo ”00” -vehnäjauhoista valmistettua pitsataikinaa kohotetaan hitaasti, 48 tunnin ajan”, Kuuluvainen kertoo.
Myös ravintolan viini- ja drinkkilista on päivitetty. “Panostamme jatkossa erityisesti ruoan ja viinin parituksiin. Suosittelen esimerkiksi kokeilemaan Pollo All’aglio -annosta, kanaa ja valkosipulia, jonka parina tarjoillaan uutta talon valkoviiniä, Cocci Grifoni Merlo Pecorino Organic”, ravintolapäällikkö Korhonen vinkkaa. ”Ja jälkiruoaksi maistuu tietysti meillä valmistettu Limoncello-likööri."
La Famiglia saa myös omat juomasekoitukset, joissa maistuvat italialaiset klassikot, kuten Negroni, modernilla twistillä.
La Famiglia, Keskuskatu 3, Helsinki.
Avoinna jälleen 30.3. alkaen seuraavasti:
Ma-to 11-23 (keittiö 22)
Pe-la 11-24 (keittiö 23)
Su 12-22 (keittiö 21)
Kesällä 2.6.-13.8.
Su-to 11-24 (keittiö 23)
Pe-la 11-01 (keittiö 22)
Pöytävaraukset:https://www.raflaamo.fi/fi/ravintola/helsinki/la-famiglia-helsinki
Lisätietoja:
Päivi Korhonen, ravintolapäällikkö La Famiglia Helsinki paivi.korhonen@sok.fi 010 76 64641
Jussi Kuuluvainen, ruoan ja keittiötyön kehityspäällikkö jussi.kuuluvainen@sok.fi 010 766 0656
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
HOK-Elannon viestintäMediapuhelin
Puh:010 766 0590viestinta.hok-elanto@sok.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
S-ryhmän suurin osuuskauppa HOK-Elanto on yli 660 000 asiakasomistajan oma osuuskauppa, jonka liikevaihto vuonna 2022 oli 2,4 miljardia euroa. HOK-Elannossa työskentelee yli 6 700 henkeä, ja osuuskaupan monipuolisia palveluita käyttää vuosittain yli 150 miljoonaa asiakasta Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa ja Vantaalla.
Kun kaikki Alepat, S-marketit, Prismat, Food Market Herkut, ravintolat, ABC-asemat ja latauspisteet, Sokokset ja Sokos Emotion -myymälät, Hautaus- ja lakipalvelupisteet sekä Omistajapalvelupisteet lasketaan yhteen, toimipaikkoja HOK-Elannolla on yli 400.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta HOK-Elanto
Kaisa Tuuliainen aloittaa HOK-Elannon henkilöstöjohtajana21.9.2023 12:30:00 EEST | Tiedote
Kaisa Tuuliainen (s. 1970) on nimitetty S-ryhmän suurimman osuuskaupan HOK-Elannon henkilöstöjohtajaksi. Hän siirtyy HOK-Elantoon talotekniikkayhtiö ARE:n henkilöstöjohtajan paikalta.
Riistalle on kysyntää: HOK-Elannon ravintoloissa käynnistyvät ensimmäistä kertaa syksyiset Riistaviikot18.9.2023 09:58:58 EEST | Tiedote
Upeissa ruskan väreissä hehkuva syksy nostaa riistan päärooliin HOK-Elannon ravintoloiden maistuvissa uutuusmenuissa. Riista päätettiin ottaa syksyksi ravintoloiden ruokatarjonnan keskiöön, sillä suomalaiset söisivät riistaa mielellään, mutta sitä ei ole kovinkaan kätevästi saatavilla kotikokkien keittiöihin.
Suursuosion saavuttanutta Hyvikkiheviä pilotoidaan syyskuussa myös HOK-Elannon Prismoissa13.9.2023 10:11:00 EEST | Tiedote
HOK-Elannon Hyvikkihevi-konseptissa myydään syömäkelpoisia, mutta hehkeimmät hetkensä nähneitä hedelmiä ja vihanneksia alennettuun hintaan yksittäiskappaleina tai laatikoihin valmiiksi pakattuina setteinä. Konsepti on tullut tutuksi asiakkaille S-marketeissa sekä Alepoissa ja syyskuun lopussa käytäntöä pilotoidaan myös kolmessa HOK-Elannon Prismoista Helsingissä, Vantaalla ja Keravalla.
Alepa Kontulankaari uudistetaan – myymälä sulkeutuu remontin ajaksi12.9.2023 09:48:30 EEST | Tiedote
Helsingissä sijaitseva Alepa Kontulankaari palvelee asiakkaita normaalisti torstai-iltaan 14.9. asti, jonka jälkeen myymälä suljetaan reilun kuukauden mittaisen remontin ajaksi.
Uusi S-market avautuu kauppakeskus Ainoaan Espoon Tapiolaan 14.9.6.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote
HOK-Elanto avaa uuden S-marketin kauppakeskus Ainoaan Espooseen 14.9. klo 10.00. Uusi ja moderni S-market on laajan valikoiman myymälä, jossa asiakkaiden toiveet on huomioitu.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme