Kyselytutkimus: Joka kymmenes kuluttaja lainasi rahaa selvitäkseen sähkölaskustaan

Jaa

Asia selviää sähkövertailu VertaaEnsin.fi:n teettämästä kyselytutkimuksesta. Tutustu tutkimuksen tuloksiin osoitteessa https://www.vertaaensin.fi/sahko

Joka kymmenes suomalainen turvautui lainaan sähkölaskusta selvitäkseen. Kaikista vastaajista 5 % lainasi rahaa perheeltä tai ystäviltä, 4 % otti luottokorttilainaa ja 2 % haki lainaa pankista.

Kysymykseen “oletko viimeisen 12 kk aikana ottanut lainaa selvitäksesti sähkölaskusta” 11 prosenttia kuluttajista vastasi myöntävästi. Tiukimmille joutuivat 18–29-vuotiaat, joista peräti 18 prosenttia joutui ottamaan lainan selvitäkseen sähkölaskuistaan. Vähäisintä lainantarve (alle 5 %) oli yli 60-vuotiailla. Tämä voi perustua siihen, että yli 60-vuotiaat ovat uskollisia asiakkaita kohtuullisilla sähkösopimuksella ja ovat kerryttäneet enemmän säästöjä kuin nuoret kuluttajat, joka solmivat ensimmäisiä sähkösopimuksiaan sähkökriisin aikana.

Tutustu tutkimuksen tarkempiin tuloksiin osoitteessa https://www.vertaaensin.fi/sahko

Tutkimuksen kohderyhmänä olivat kotitalouden sähkösopimuksista vastaavat yli 18-vuotiaat kuluttajat, joiden lähtöotos edustaa koko Suomea sukupuolen, iän ja alueen mukaan. Kyselyyn vastasi 1050 suomalaista. Tiedonkeruu toteutettiin YouGov Finlandin kuluttajapaneelissa 6.– 10.maaliskuuta 2023. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoa selvityksen tarjoajasta

VertaaEnsin.fi on osa eurooppalaista Samlino-konsernia, joka on perustanut taloustuotteiden vertailusivustoja Suomen lisäksi myös Tanskaan, Portugaliin, Belgiaan ja Kreikkaan. VertaaEnsin.fi-palvelun toimintaidea on yksinkertainen: Me vertaamme, sinä säästät! Vuosittain yli miljoona suomalaista kuluttajaa käyttää sivustoa edullisempien talouspalveluiden löytämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Selvitys: Vihreän sähkön suosio romahti sähkökriisin myötä - nyt trendi taas nousussa1.8.2023 06:30:00 EEST | Tiedote

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi:n tuorein markkinakatsaus osoittaa, että kuluttajien mielenkiinto vihreitä sähkösopimuksia kohtaan osoittaa elpymisen merkkejä. Tilaston lähteenä on yli miljoonan sähkösopimuksensa kilpailuttaneen kuluttajan data kolmen viime vuoden ajalta (heinäkuu 2020-heinäkuu 2023). Katso tarkemmat tiedot osoitteesta: https://www.vertaaensin.fi/sahko/tuotantotavat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme