Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uusi julkaisu tarjoaa osallisuuden näkökulmia vammaisalalle

Jaa
Osallisuuden näkökulmia vammaisalalla – Etelä-Savon vammaisfoorumin 20-vuotisjuhlajulkaisu tarkastelee, mitä osallisuus on ja miten osallisuutta voidaan vahvistaa.

Etelä-Savon vammaisfoorumin visiona on ollut osallistuminen ja vaikuttaminen, maakunnallinen verkostoituminen, tulevaisuuden osaamistarpeiden tunnistaminen sekä tiedon ja asiantuntemuksen jakaminen vammaisalalla.

Tässä Etelä-Savon vammaisfoorumin 20-vuotisjulkaisussa tarkastellaan, mitä osallisuus on ja miten osallisuutta voidaan vahvistaa. Julkaisun kirjoittajina on vammaisalan asiakkaita, yhteistyökumppaneita, työntekijöitä, johtajia ja kehittäjiä. Julkaisun alussa on katsaus vammaisfoorumin syntyyn ja historiaan.

Julkaisussa tulee esille, että osallisuuden toteutuminen vaatii yhdistysten ja järjestöjen aktiivista vaikuttamistyötä, saavutettavaa ympäristöä ja kommunikointimahdollisuuksia.

Julkaisussa kuvataan teatteritoiminnan ja taideaineiden mahdollisuuksia osallistumisen vahvistamisessa. Artikkeleissa avataan myös sitä, mitä on tuettu yksilöllinen päätöksenteko, mitä mahdollisuuksia työntekijällä on tukea kehitysvammaisten ihmisten oikeutta seksuaalisuuteen ja miten työkykyohjelma lisää osallisuutta.

Julkaisu valottaa myös esimiesten, asiantuntijoiden ja erilaisten organisaatioiden näkemyksiä vammaisalan tulevaisuuden osaamistarpeista ja osallisuuden merkityksestä päätöksenteossa.

Julkaisu

Rytkönen, J., & Kivirinta, M. (toim.). (2022). Osallisuuden näkökulmia vammaisalalla – Etelä-Savon vammaisfoorumin 20-vuotisjuhlajulkaisu (Diak Puheevuoro 42). Diakonia-ammattikorkeakoulu. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-410-7

Julkaisu on vapaasti luettavissa Theseuksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

HOP-hanke tuo hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä Pohjois-Pohjanmaalle19.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

HOP-hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä -hanke on käynnistynyt 1.5.2023. Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimassa ja Oulun ammattikorkeakoulun sekä Vaalan kunnan osatoteuttamassa HOP-hankkeessa vahvistetaan paikallista yhteistyötä ja edistetään heikoimmassa asemassa olevien kuntalaisten hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme