Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Tjänster för barnfamiljer i gemensam byggnad - Familjecentret i Ängskulla firade taklagsfest den 19 april 2023

Dela
Det nya familjecentret i Ängskulla samlar Västra Nylands välfärdsområdes tjänster för barnfamiljer i Mattby, Olars, Hagalund och Esboviken i en gemensam byggnad. I ombyggnaden av det nya familjecentret har man lagt särskild vikt vid lokalernas funktionalitet och trivsel. Familjecentrets lokaler öppnas för invånare och klienter under början av hösten 2023.

Lokalerna för familjecentret i Ängskulla ligger på Ängsporten 4 vid goda kollektivtrafikförbindelser. Till familjecentret flyttar mödra- och barnrådgivning, habiliteringstjänster för barn, familjerådgivning, familjesocialarbete, en barnpsykiatrisk enhet och barnskydd. Familjecentret samlar tjänster för barnfamiljer i en gemensam byggnad och familjecentret blir samtidigt en arbetsplats för nästan 200 personer. I lokalerna har man ägnat särskild uppmärksamhet åt att arbetet blir smidigt genom att redan i ett tidigt skede inkludera personalen i planeringen av ombyggnaden av fastigheten.  

– Tjänsterna för familjer bildar en helhet. Tanken är att tjänsterna samlas till ett ställe med goda kommunikationer, så att det är enkelt att komma till dem för att sköta ärenden. Klienten behöver inte heller känna till hela vårt serviceutbud, utan våra experter erbjuder en lämplig helhet för barnet och hela familjen. När tjänsterna är under samma tak kan våra experter bilda nätverk och även det gemensamma, multiprofessionella arbetet gagnas. De nya, renoverade lokalerna har planerats för olika funktioner och de kan anpassas flexibelt enligt behoven. I lokalerna beaktas säkerheten, hälsosamheten och tillgängligheten samt små och även lite större klienter, berättar serviceområdesdirektör Mari Ahlström vid Västra Nylands välfärdsområde. 

Familjecentrets lokaler och öppna foajéer finns på andra våningen. Familjecentret har 4 621 m² till sitt förfogande samt ett personalrum på 47 m² på första våningen. Ombyggnaden inleddes i juni 2022. Välfärdsområdet har ingått ett hyresavtal på 15 år med HGR Property Partners Oy som utvecklar objektet. Den framtida ägaren är eQ Yhteiskuntakiinteistöt. I planeringen deltar arkitektbyrån PES-Arkkitehdit Oy och entreprenör är NCC.

– Målet med våra projekt är alltid alla parters – hyrestagarnas, stadens, användarnas, invånarnas och den kommande ägarens – ömsesidiga intresse. Ängsporten 4 är ett utmärkt exempel på detta. Det är också fint att se hur genomförandet har framskridit smidigt mot hälsosamma, säkra och funktionella lokaler för familjecentrets ändamål, konstaterar HGR Property Partners Oy:s fastighetsutvecklingsdirektör Ilkka Mäkelä

– Vårt mål är att producera fler funktionella, hälsosamma och säkra verksamhetslokaler i samhället.  När välfärdsområdenas verksamhet inleddes har marknaden fått en tydlig aktör med vilken de här lokalfrågorna kan lösas och genomföras. Som ansvarsfull fastighetsägare vill vi även i större omfattning introducera koldioxidsnål energiproduktion vid objekten, till exempel genom jordvärme och solenergi, konstaterar Jennifer Eloheimo, investeringsdirektör vid eQ.

Nyckelord

Kontakter

Mari Ahlström
serviceområdesdirektör, barn, unga och familjer, Västra Nylands välfärdsområde
tfn +358 43 825 6658, mari.ahlstrom@luvn.fi

Jennifer Eloheimo
investeringsdirektör, eQ
tfn +358 50 5473 660, jennifer.eloheimo@eq.fi


Ilkka Mäkelä
fastighetsutvecklingsdirektör, HGR Property Partners Oy
tfn +358 45 352 9446, ilkka.makela@hgrpp.fi

Om

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Följ Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsen återremitterade upphandlingen av persontransporter för ny beredning18.9.2023 15:44:36 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade återremittera de strategiska principerna för upphandling av persontransporter för ny beredning. På sammanträdet framförde även ordförandena för äldrerådet, rådet för personer med funktionsnedsättning och ungdomsfullmäktige sina åsikter angående förslaget om upphandling av persontransporter i Västra Nylands välfärdsområde.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum