Svenska handelshögskolan

Hanken nimitti uudet vararehtorit ja perustaa myös englanninkielisen kandidaattiohjelman

Jaa

Kauppakorkeakoulu Hankenin hallitus nimitti kokouksessaan 19. huhtikuuta 2023 uudet vararehtorit. Valituiksi tulivat Gyöngyi Kovács, Mika Gabrielsson ja Sören Kock. Lisäksi hallitus päättit käynnistää uuden englanninkielisen kandidaatin tutkinto-ohjelman perinteisen ruotsinkielisen kandidaatin tutkinto-ohjelman rinnalle. Ensimmäinen opiskelijat valitaan  ohjelmaan vuonna 2024.

Vararehtorit

Hanken on nimittänyt Gyöngyi Kovácsin, Mika Gabrielssonin ja Sören Kockin vararehtoreiksi 1.8.2023 alkavaksi kolmivuotiskaudeksi. Gyöngyi Kovács vastaa tutkimuksesta, Mika Gabrielsson vastaa koulutuksesta, ja Sören Kock vastaa kansainvälisistä suhteista ja toimii rehtorin sijaisena Vaasassa.

Näiden kolmen vararehtorin lisäksi nimitettiin myös kaksi apulaisvararehtoria. Nykyinen vararehtori Kaj Storbacka jatkaa apulaisvararehtorina vastuualueenaan täydennyskoulutus ja yritysyhteistyö. Nikodemus Solitander toimii apulaisvararehtorina vastuualueenaan kestävä kehitys.

Englanninkielinen kandidaattiohjelma

Hankenin hallitus päätti kokouksessaan myös, että vuodesta 2024 kandidaattiopintoja  tarjotaan ruotsinkielisen ohjelman rinnalla myös englanniksi. Englanninkielinen Bachelor in Business -ohjelma käynnistyy Helsingissä kesällä 2024 ja opiskelupaikkoja on tarjolla 80.

Ruotsinkielinen kandidaattiohjelma on myös jatkossa Hankenin koulutuksellinen painopiste jonka opiskelijamäärä on myös tulevaisuudessa suurempi kuin englanninkielisessä ohjelmassa. Ruotsinkieliseen kandidaattiohjelmaan otetaan jatkossakin hieman yli 300 opiskelijaa ja uuteen englanninkieliseen ohjelmaan 80 opiskelijaa. Ruotsinkielellä kauppatieteen kanidaatiksi voi opiskella  sekä Helsingissä että Vaasassa. Kaikki kandidaattiohjelmien opiskelijat ovat automaattisesti oikeutettuja suorittamaan myös maisterin tutkinnon Hankenilla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on kannustanut yliopistoja ja korkeakouluja vastaanottamaan lisää opiskelijoita, myös kansainvälisiä opiskelijoita. Perustamalla englanninkielisen kandidaattiohjelman vuonna 2024 Hanken osallistuu  Suomen koulutustason nostoon ja Suomessa työllistyvien ansainvälistenasiantuntijoiden koulutkseen.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kauppakorkeakoulu Hanken on Suomen vanhin kauppakorkeakoulu, joka toimii Helsingissä ja Vaasassa. Se on johtava, kansainvälisesti akkreditoitu yliopisto, jolla on yli sadan vuoden kokemus koulutuksesta ja tutkimuksesta talouden ja kauppatieteiden aloilta. Kaikki Hankenin opetus perustuu sen korkeatasoiseen tutkimukseen. Hankenilla on läheiset suhteet yritysmaailmaan ja yli 14 000 alumnin verkosto yli 70 maassa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svenska handelshögskolan

Stater i det globala syd vill dra nytta av västerländska firmors företagsansvar19.9.2023 10:16:14 EEST | Tiedote

På internationell nivå har stater från det globala syd, det vill säga Afrika, Asien och Latinamerika, enats kring att ansvarsfull företagsverksamhet innebär att man överför kompetenser, resurser och teknologi från nord till syd och att företagen inte får kränka den statliga suveräniteten. På nationell nivå kan dessa stater styra utländska företags ansvarsaktiviteter så att resurser går till offentliga och privata aktörer i maktposition.

Globaalin etelän maat haluavat hyötyä länsimaisten yritysten yritysvastuusta19.9.2023 10:16:14 EEST | Tiedote

Globaalin etelän eli Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan maat ovat yhtä mieltä siitä, että vastuullinen liiketoiminta tarkoittaa osaamisen, resurssien ja teknologian siirtämistä pohjoisesta etelään ja että yritykset eivät saa loukata valtiollista itsemääräämisoikeutta. Kansallisella tasolla nämä maat voivat ohjata ulkomaisten yritysten vastuullisuustoimintaa siten, että resurssit ohjautuvat valta-asemassa oleville julkisille ja yksityisille toimijoille.

Countries in the Global South want to take advantage of Western firms' corporate responsibility19.9.2023 10:16:14 EEST | Press release

At the international level, states from the Global South (i.e. Africa, Asia and Latin America) agree that responsible business means transferring knowhow, resources and technology from the north to the south, and that companies must not violate state sovereignty. At the national level, these states can steer foreign companies' CSR activities, so that resources are channelled towards public and private actors in positions of power.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme