Eläkevakuutusyhtiö Veritas

Veritas årsberättelse och företagsansvarsrapport 2022 har publicerats

Dela
Arbetspensionsbolaget Veritas årsberättelse och företagsansvarsrapport 2022 har publicerats.

"År 2022 var utmanande på placeringsmarknaden och i världsekonomin, men för Veritas var det ett år av stark tillväxt. Inom FöPL-försäkringarna var vår tillväxt snabbast i branschen", säger Veritas verkställande direktör Carl Haglund.

Det var ännu ett aktivt år inom företagsansvaret.

”Vi fortsatte arbeta för våra företagsansvarsmål under 2022. Ansvaret ingår som en väsentlig del i vår grundläggande uppgift som pensionsbolag och därmed i allt vi gör”, säger Veritas chefsjurist Linda Magnusson.

Under året hade Veritas hand om arbetspensionsskyddet för över 120 000 personer.

”Vi satsar på personlig och snabb kundservice för att våra kunder ska få den hjälp de behöver pålitligt och i rätt tid. I fjol satsade vi också på att utbilda personalen, eftersom företagsansvaret är en fråga som berör varje anställd”, säger Magnusson.

Klimatneutral placeringsportfölj 2035

I placeringsverksamheten fortsatte Veritas arbetet i enlighet med sin klimatpolicy och minskade koldioxidutsläppen från placeringsverksamheten. År 2022 inkluderades utöver aktieplaceringarna även de noterade företagslåneplaceringarna i klimatmålen.

”Placeringarnas viktade koldioxidintensitet minskade med 19 procent under året, och i relation till jämförelsenivån 2020 har den redan minskat med 44 procent. Den viktade koldioxidintensiteten i vår placeringsportfölj är 24 procent lägre än motsvarande jämförelseindex”, säger Veritas hållbarhetschef Jussi Häkkinen.

All energi som förbrukas i Veritas fastigheter har varit utsläppsfri sedan början av juni 2022. Tack vare den förnybara energin har de totala utsläppen från fastigheterna minskat avsevärt, men det krävs ännu mycket arbete för att uppnå klimatneutralitet.

”Under året minskades utsläppen med sex procent. Jämfört med nivån 2020 har koldioxidutsläppen från de fastigheter som Veritas äger minskat med hela 75 procent.”

Bild på Veritas huvudkontor: Wellu Hämäläinen

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Eläkevakuutusyhtiö Veritas
Eläkevakuutusyhtiö Veritas
PL 133
20101 Turku

https://veritas.fi/

Veritas är ett ansvarsfullt och solvent arbetspensionsbolag som handhar arbetspensionsskyddet för över 120 000 personer. Värdet på Veritas placeringar var 4,2 miljarder euro vid utgången av 2022.

Följ Eläkevakuutusyhtiö Veritas

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Eläkevakuutusyhtiö Veritas

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum