Raksystems Insinööritoimisto Oy

Kuntotarkastus nopeuttaa asuntokauppaa ja "tinkikierros" jää pois

Jaa

Vähintään puolet myyntiin tulevista omakotitaloista kuntotarkastetaan jo myyntitoimeksiannon yhteydessä Pirkanmaalla, arvioi Raksystemsin aluepäällikkö Tapio Peltonen.

Yleisen trendin mukaisesti yhä useampaan myyntiin tulevaan pientaloon tehdään etukäteen kuntotarkastus. Raksystemsin aluepäällikön Tapio Peltosen mukaan jo vähintään puolet myytävistä pientaloista kuntotarkastetaan Pirkanmaalla toimeksiannon yhteydessä, eli siinä vaiheessa, kun kiinteistönvälittäjä ottaa kohteen myytäväksi.

"Tämä on hyvä suuntaus. Asuntokaupan yhteydessä tinkikierros jää pois, kun kuntotarkastusraportti auttaa jo myyntiin laitettaessa kohteen hinnoittelussa. Välittäjien mukaan etukäteen kuntotarkastaminen myös nopeuttaa kauppaa", Peltonen toteaa.

Etukäteen tarkastetusta kodista kiinnostuneen ostajankaan ei tarvitse tyytyä vain kuntotarkastusraportin lukemiseen.

"Meillä on ostajan kierros -palvelu, jossa kiinnostunut ostajaehdokas tai -ehdokkaat pääsevät käymään kohteen läpi kuntotarkastajan kanssa."

Ajoissa liikkeellä oleminen tuo aikaa mahdollisille lisätutkimuksille

Kodin puolueeton rakennusteknisen kunnon tarkastaminen myyntiin laittamisen yhteydessä tuo aikaa myös aikaa mahdollisille kuntotarkastusraportissa mainituille lisätutkimuksille – tai vähintäänkin sen sopimiselle, kumpi kaupan osapuolista vastaa lisätutkimuksista ja niiden mahdollisesti tuomista lisäkuluista.

"Jos kuntotarkastus tehdään vasta kaupan ehtona, voi käydä myös niin, että ostaja vetäytyy tarkastuksen jälkeen. Raportissa mahdollisesti ehdotettujen lisätutkimusten sopimista ei kannata jättää epämääräiseksi puheeksi, sillä pahimmillaan niistä tulee myöhemmin riitaa", yli 20 vuotta alalla työskennellyt Peltonen sanoo.

Kuntotarkastus myös kiinteistöltään arvokkaisiin mökkeihin

Asuntokaupan hiipuminen näkyi loppuvuodesta Pirkanmaallakin. Nyt kauppa on elpynyt, mikä näkyy myös kuntotarkastustilausten määrässä Raksystemsin Tampereen toimistolla.

Kuntotarkastus teetetään pientaloihin eli omakoti-, erillis- ja paritaloihin, mutta sitä suositellaan myös rivitaloasuntoihin sekä kiinteistöltään arvokkaisiin, kuten ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettuihin, mökkeihin kaupan yhteydessä.

"Nyt on hyvä aika tehdä asuntokauppaa Pirkanmaalla. Pirkanmaa on vahva talousalue, joten kauppaa tehdään aina, ja mitä olen välittäjien kanssa jutellut, niin Tampereella ja ympäryskunnissa kauppaa tehdään myös reippaan tulomuuton ansiosta", Peltonen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Aluepäällikkö Tapio Peltonen, Raksystems, p. 040 532 5443

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Raksystems Insinööritoimisto Oy

Nimitys: Katja Tähtinen Raksystems Climate Solutionsin liiketoimintajohtajaksi vahvistamaan hiilineutraalia rakentamista Geolon avulla20.9.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

Raksystems Climate Solutions Oy sai vahvistusta Geolo-ratkaisun kehittämiseen, kun tekniikan tohtori Katja Tähtinen aloitti 1.9.2023 yrityksen liiketoimintajohtajana. Geolo on täysin uudenlainen tapa minimoida rakennusaikaisia CO2-päästöjä ja energiankulutusta sekä optimoida rakennusaikaisia tuotanto-olosuhteita. Ratkaisun avulla rakentamisen aikaisen lämmityksen voi toteuttaa hiilineutraalisti, tai jopa täysin päästöttömästi uusiutuvan maalämmön avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme