Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Vikby-Martoinen yhteysväli, Mustasaari Tiesuunnitelmaluonnosta esitellään yleisötilaisuudessa

Jaa
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa Vikby-Martoinen välille Mustasaaren kunnan alueella. Suunnittelu alkaa valtateiden 3 ja 8 eritasoliittymästä ja päättyy Vähänkyröntielle (seututie 717). Suunnitteluosuuden pituus on noin seitsemän kilometriä.
Tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 11.5.2023 klo 18.00-20.00 Helsinbyn koululla Mustasaaressa
Tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 11.5.2023 klo 18.00-20.00 Helsinbyn koululla Mustasaaressa

Yleisötilaisuus

Suunnittelu on edennyt siihen vaiheeseen, että tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 11.5.2023 klo 18.00-20.00 Helsinbyn koululla Mustasaaressa (Puntaistentie 52, 65520 Helsinby). Kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen.

Tilaisuuden alussa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja suunnittelijan asiantuntijat esittelevät suunnitelmaluonnosta. Yleisen esittelyn ja keskustelun jälkeen osallistujilla on mahdollisuus tutustua suunnitelmaluonnokseen karttojen äärellä. Tilaisuus on avoin kaikille alueen asukkaille, maanomistajille, muille tienkäyttäjille ja hankkeesta kiinnostuneille. Samassa yleisötilaisuudessa tiesuunnitelman kanssa esitellään myös vireillä olevia alueen asemakaavaluonnoksia.

Tiesuunnitelmaluonnos

Uuden toteutettavan tieyhteyden suunnitelma alkaa valtateiden 3 ja 8 eritasoliittymästä (Vikbyn eritasoliittymä) ja päättyy Vähänkyröntielle (seututie 717). Suunnitteluosuuden pituus on noin seitsemän kilometriä. Tiesuunnitelmassa esitetään uuden tieyhteyden linjaus ja siihen liittyvät liikennejärjestelyt sekä meluntorjuntaa melualueille asutuksen kohdalle.

Tieyhteydelle toteutetaan kaksi uutta eritasoliittymää, jotka rakennetaan maantien 715 liittymään (Laihiantie) ja GigaVaasa suurteollisuusalueen kohdalle. Itäisen Runsorintien kohdalle toteutetaan tasoliittymä, muita liittymiä maantielle ei toteuteta. Maantie toteutetaan ensimmäisessä vaiheessa kaksikaistaisena väylänä, jonka poikkileikkaus on 10,5/7,5 metriä. Tiesuunnitelman tilavarauksissa varaudutaan siihen, että rakennettava tieyhteys toimii tavoitetilanteessa valtatien 8 uutena linjauksena Vikbystä pohjoiseen ja tieyhteys voidaan tulevaisuudessa toteuttaa nelikaistaisena. Tavoitetilanteessa Itäisen Runsorintien tasoliittymä katkaistaan.

Tieyhteyden nopeusrajoitus on Vikbyn eritasoliittymän kohdalla 60 km/h, Laihiantien eritasoliittymän kohdalla 80 km/h ja muulla tieosuudella 100 km/h. Jalankulku- ja pyörätie toteutetaan maantien viereen Vikbyn eritasoliittymästä GigaVaasan suurteollisuusalueen eli Tuotantotien eritasoliittymään saakka.

Tiesuunnitelman laatiminen on käynnistynyt vuoden 2022 alussa ja tavoite on, että tiesuunnitelma valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Hankkeen toteuttamisesta ei ole tällä hetkellä päätöstä.

Lisätietoja:

Hankkeen verkkosivut (vayla.fi)

Osallistu ja vaikuta viimeistään 31.5.2023 (vayliensuunnittelu.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankkeesta vastaava: Minna Pasanen, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, minna.pasanen@ely-keskus.fi, p. 0295 027 027


Suunnittelusta vastaava: Sari Kirvesniemi, Ramboll Finland Oy, sari.kirvesniemi@ramboll.fi, p. 040 575 6090

Kuvat

Tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 11.5.2023 klo 18.00-20.00 Helsinbyn koululla Mustasaaressa
Tiesuunnitelmaluonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa torstaina 11.5.2023 klo 18.00-20.00 Helsinbyn koululla Mustasaaressa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Kollektivtrafiken påverkas av den nya viktbegränsningen på stadsbron i Kristinestad21.9.2023 14:43:03 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten har i samarbete med Trafikledsverket beslutat att införa en lägre viktbegränsning på 8 ton på bron (tidigare viktbegränsning 25 ton). Den nya viktbegränsningen påverkar också kollektivtrafiken i området. De större bussarna kan inte längre köra över bron på grund av viktbegränsningen. Ändringar i bussrutterna träder i kraft 25.9.2023 och gäller tills vidare. Ändringarna i bussrutterna träder i kraft 25.9.2023 och gäller tills vidare.

Kristiinankaupungin sillan uudella painorajoituksella vaikutusta joukkoliikenteeseen21.9.2023 13:39:55 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt yhdessä Väyläviraston kanssa asettaa Kristiinankaupungin sillalle nykyistä (25 tonnia) alemman painorajoituksen 8 tonnia. Uudella painorajoituksella on vaikutusta myös alueen joukkoliikenteeseen. Isoimmat linja-autot eivät jatkossa voi painorajoituksen vuoksi liikennöidä sillalla. Reittimuutos astuu voimaan 25.9.2023 ja on voimassa toistaiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme