Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kenian Uasin Gishun opiskelijoiden opinnot Laureassa jatkuvat – maksuvaikeuksista kärsiville maksusuunnitelma

Jaa

Laurea-ammattikorkeakoulun hallitus päätti kokouksessaan 4.5.2023, että kaikkien Kenian Uasin Gishusta Suomeen tulleiden sairaanhoitaja- ja fysioterapiaopiskelijoiden opinnot Laureassa jatkuvat toistaiseksi. Epäselvän maksutilanteen takia vaikeuksiin joutuneiden opiskelijoiden opinto-oikeutta ei siis toistaiseksi olla keskeyttämässä. Lisäksi Laurea tarjoaa maksuaikaa ja tukea rahoitusratkaisujen löytämiseksi maksuvaikeuksista kärsiville opiskelijoille.

Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.
Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.

Sairaanhoitajiksi ja fysioterapeuteiksi Suomessa opiskelevilla kenialaisilla tutkinto-opiskelijoilla on 15.8.2023 saakka aikaa maksaa toisen lukukauden maksujaan. Opinto-oikeus päätetään 31.8.2023 niiden osalta, jotka eivät ole maksaneet vähintään kahta kolmasosaa toisen lukukauden maksusta 15.8.2023 mennessä. Vähintään kaksi kolmasosaa maksuista maksaneiden opiskelijoiden maksujen maksamaton osuus jyvitetään kuukausimaksuksi korotta. Tässä tilanteessa opiskelija ja Laurean henkilökunta tekevät yhdessä maksusuunnitelman. Mikäli opiskelija arvioi, ettei kykene suoriutumaan maksuista, opinnot päättyvät. Suoritetut maksut palautetaan opintonsa lopettaville opiskelijoille siltä osin, kun koulutuspalvelua ei ole annettu. Laurean henkilöstö tiedottaa opintonsa lopettavia muista koulutusmahdollisuuksista Suomessa, kuten esimerkiksi lähihoitajaopinnoista oppisopimuskoulutuksena. 

Laurean hallitus päätti lisäksi, että Keniassa tutkintokoulutuksessa olevien opiskelijoiden opintoja jatketaan Suomessa, mikäli opiskelijat ovat maksaneet alkavan lukukauden lukukausimaksun kokonaisuudessaan ja jos toteutuva ryhmäkoko on riittävä. Sama pätee Keniassa valmistavat opinnot suorittaneisiin opiskelijoihin, joiden tutkintoon johtava koulutus ei ole vielä alkanut. Laurea järjestelee tarvittaessa koulutusryhmiä, kuitenkin niin että opetuksen taso ei kärsi. 

Laurean henkilöstö tukee opiskelijoita ja auttaa kartoittamaan oman alan työmahdollisuuksia Suomessa. Työmahdollisuuksien tai esimerkiksi toisen asteen oppisopimuksen löytäminen on erityisen tärkeää niille opiskelijoille, joiden opiskelu Laureassa päättyisi toistaiseksi maksutilanteen takia. Laurean asiantuntijat auttavat opintojen rahoittamisen vaihtoehdoissa esimerkiksi mahdollisten työnantajien tuen avulla. 

Tilauskoulutuksen maksujen epäselvyydet ovat olleet kohtuuton taakka opiskelijoille. Laurea korkeakouluna pyrkii tekemään kaikkensa opiskelijoiden tukemiseksi. Tämän ratkaisun toivotaan tuovan helpotusta opiskelijoiden vaikeaan tilanteeseen.  

- Maksut ovat aiheuttaneet joillekin opiskelijoille ja perheille selkeää taloudellista ja henkistä painetta. Tilauskoulutusta koskevan lainsäädännön mukaisesti korkeakoulu ei voi jättää maksuja huomioimatta, mutta voimme antaa lisää maksuaikaa. Haluamme näin korkeakouluyhteisönä osoittaa tukemme opiskelijoille ja heidän perheilleen niissä raameissa, joissa voimme tässä tilanteessa toimia, rehtori Jouni Koski toteaa. 

Laurea teettää koulutusvientitoiminnasta ulkopuolisen selvityksen syksyllä 2023 toiminnan edelleen kehittämiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 8 500 opiskelijaa, 650 henkilökunnan jäsentä ja 34 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin ja kyberturvallisuuden kansainväliset asiantuntijat kokoontuvat Vantaalle8.9.2023 08:20:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen CRITIS2023-konferenssi kokoaa yhteen johtavia asiantuntijoita, tutkijoita ja ammattilaisia kriittisen infrastruktuurin ja kyberturvallisuuden alalta jakamaan tietoa, kokemuksia ja ratkaisuja kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin suojelemiseksi. Konferenssin tavoitteena on parantaa valmiussuunnitelmia, taata kriittisten toimintojen jatkuvuus ja tiedonvaihto häiriöiden ja hätätilanteiden aikana sekä varmistaa yhteiskuntamme johdonmukainen turvallisuus. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia keinoja toimijoiden väliseen yhteistyöhön.

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyy 4.9. - Laurean syksyn uutuuskoulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin1.9.2023 09:10:57 EEST | Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy jälleen maanantaina 4. syyskuuta. Viime kevään yhteishaussa jälleen Suomen vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi nousseessa Laurea-ammattikorkeakoulussa tarjolla on yli 1 100 aloituspaikkaa. Laureassa syksyn yhteishaussa ensimmäistä kertaa mukana olevat rikosseuraamus- sekä matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan koulutukset vastaavat työelämän valtakunnallisiin osaajatarpeisiin.

Lähes kaikkien Laureassa opiskelevien kenialaisten jatko turvattu25.8.2023 10:26:50 EEST | Uutinen

Uudellamaalla toimivassa Laurea-ammattikorkeakoulussa vuonna 2022 aloittaneiden kenialaisopiskelijoiden maksuongelmien syitä on selvitetty kevättalvesta 2023 lähtien. Tutkinto-opintoja on keväällä suorittanut yli 90 kenialaisopiskelijaa. Heistä 60 haluaa ja voi jatkaa opintojaan Laureassa maksujärjestelyn turvin ja 31 on siirtymässä oppisopimuskoulutukseen toisen asteen oppilaitoksiin. Vain kahden opiskelijan opinto-oikeus päättyy. Laurea haluaa varmistaa jatkossa, ettei vastaavia epäselvyyksiä jatkossa ilmene ja on tehnyt parannuksia tilauskoulutusprosessiin. Tilauskoulutus tulee jatkumaan, sillä se on keskeinen osa korkeakoulun yhteiskunnallista tehtävää sekä osa Laurean ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovittua tahtotilaa.

Ammattikorkeakoulu on kilpailukykyinen työpaikka korkeatasoisille tutkijoille24.8.2023 12:06:05 EEST | Tiedote

Tutkijan urapolun tarkoitus on vahvistaa Laurea-ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- eli TKI-toiminnan vaikuttavuutta. Hallitusohjelmaan kirjatun neljän prosentin TKI-tavoitteeseen sitoutuminen ja sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on tärkeä viesti ammattikorkeakoulun tutkimuskentälle. Laurean tavoite on tehdä ammattikorkeakoulusta houkutteleva vaihtoehto myös akateemista uraa luoville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme