Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Valtiontalouden tasapainotuksessa paholainen asuu yksityiskohdissa

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo kehottaa hallitusta olemaan tarkkana siinä, millaisia keinoja valtiontalouden tasapainottamiseen valitaan. Ohisalo puolustaa kehitysyhteistyön arvoa, Euroopan unionin ympäristöpolitiikan merkitystä ja esittää sijaissynnytyksen sallimista. Ohisalo puhui Vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 13.5.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

– Uudelta hallitukselta on löydyttävä rohkeutta uudistaa Suomea niin, että Suomeen syntyy uusia työpaikkoja, talouden tila tervehtyy ja talous toimii valtiontalouden kehysten lisäksi myös planeetan rajoissa, Ohisalo sanoo.

– Valtion taloutta pitää tasapainottaa, me emme voi jättää lapsillemme myöskään kestämätöntä määrää taloudellista velkaa. Mutta kohteita ja keinoja valitessa pitäisi olla tarkkana sen suhteen, miten tasapainotusta tehdään. Paholainen asuu yksityiskohdissa, Ohisalo korostaa.

Ohisalo ilmaisi huolensa hallitusneuvotteluista kantautuneista kehitysyhteistyövarojen leikkauksia koskeneista huhuista. 

– Toivon että Säätytalolla ymmärretään kehitysyhteistyön arvo muunakin kuin euroina. Eikä tarvitse kuunnella vain minua. Esimerkiksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kaikki kymmenen piispaa ovat vedonneet kehitysyhteistyön puolesta, Ohisalo sanoo. 

Äitienpäivää edeltävänä lauantaina vietettävän lapsettomien lauantain kunniaksi Ohisalo puhui sen puolesta, että jokainen voisi tavoitella haluamaansa lapsilukua. 

– Tahaton lapsettomuus koskettaa joka viidettä hedelmällisessä iässä olevaa suomalaista. Erityisesti pienituloiset tarvitsevat tukea. Osassa toimenpiteistä kyse ei kuitenkaan ole rahasta vaan lainsäädännöstä. Viime hallituskaudella teetimme selvityksen sijaissynnytyksen laillistamisesta, nyt olisikin aika tarttua sen pohjalta toimeen. Vapaaehtoinen, ei-kaupallinen sijaissynnytys on laillistettava, jotta yhä useamman perheunelmat tulevat toteen, Ohisalo sanoo. 

Ohisalo peräänkuuluttaa rakentavampaa asennetta vaikuttamiseen Euroopan unionissa, joka on avainasemassa aikamme suurimpien kriisien ratkomisessa. 

– Juuri tällä viikolla kokoomuksen mepit ilmoittivat osana Euroopan parlamentin konservatiiviryhmää EPP:tä aikovansa vastustaa EU:n ennallistamisasetusta. Se on asetus, jolla varmistetaan juurikin se, että koko maanosa tekee osansa luontokadon pysäyttämisessä viimeistään vuoteen 2030 mennessä. Mikään asetusluonnos ei koskaan ole täydellinen, mutta ratkaisu ei ole torpata kaikkea, Ohisalo sanoo.

Lopuksi Ohisalo viittaa pian alkavaan jäsenäänestykseen Vihreiden seuraavasta puheenjohtajasta. Puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Seinäjoella 10. kesäkuuta neuvoa-antavan jäsenäänestyksen tuloksen perusteella

– Jos haluat vaikuttaa puheenjohtajavalintaan, ehdit vielä tänään tai huomenna sunnuntaina maksaa jäsenmaksun ja pääset äänestämään puheenjohtajasta. Meillä on vaalissa kaksi upeaa ehdokasta, joista kummallakin on erinomaiset edellytykset luotsata Vihreitä eteenpäin. Yksi asia on varmaa. Vihreät saa hyvän johtajan, Ohisalo päättää. 

Koko puhe luettavissa: https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/maria-ohisalon-puhe-puoluevaltuuston-kokouksessa-13-5-2023/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Sofia Virta: PISA-tulokset ovat hälyttäviä – hallituksen koulutusleikkaukset peruttava5.12.2023 15:07:44 EET | Tiedote

Tänään julkaistut PISA-tulokset kertovat karua kieltä siitä, mihin suuntaan suomalainen osaamistaso on kääntymässä. Hallituksen panostukset perusopetuksen vahvistamiseen ovat oikeansuuntaisia, mutta osin nurinkurisia. Samaan aikaan kun hallitus pistää rahaa toiseen taskuun, se vie toisesta ja kokonaisuudessaan hallituksen koulutuspanostukset kääntyvät miinusmerkkisiksi.

Vapaus ja tasavertaisuus kuuluu kaikille - Vihreiden uusi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelma julkaistu30.11.2023 13:53:41 EET | Tiedote

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat vakaan, kestävän yhteiskunnan tae. Ne muodostavat omat politiikkalohkonsa, mutta myös läpileikkaavat kaikkea päätöksentekoa ja koko yhteiskuntaa. Vihreille tasa-arvo ja yhdenvertaisuus muodostavat politiikan kovan ytimen, josta ei tingitä tiukoissakaan paikoissa. Näin linjaa Vihreiden uusi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelma, joka hyväksyttiin Tampereella puoluevaltuuston kokouksessa sunnuntaina 26.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme