Bamla Agency

Lifeline Ventures keräsi uuden 150 miljoonan euron rahaston – jatkaa aikaisen vaiheen yrittäjien tukemista

Jaa

Poikkeuksellisista menestystarinoistaan tunnettu suomalainen alkuvaiheen sijoittaja Lifeline Ventures julkistaa tänään uuden 150 miljoonan euron rahastonsa. Uusi rahasto on yksi suurimmista Suomessa koskaan kerätyistä rahastoista. Samalla se jatkaa Lifelinen menestyksekästä sijoitusstrategiaa, jonka keskiössä ovat erittäin varhaisen vaiheen yritykset.

Vuonna 2009 perustettu Lifeline on nyt jo yli 14 vuoden ajan osoittanut ainutlaatuisen kykynsä tunnistaa potentiaaliset menestystarinat jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Lifeline on ollut ensimmäinen sijoittaja useissa suomalaisissa menestystarinoissa, kuten Supercellissä, Woltissa, Ourassa, ICEYEssa, Aivenissa ja Applifierissa. Uuden rahaston myötä Lifeline Ventures jatkaa strategiaansa tulevien menestystarinoiden ja perustajien tukemisessa erittäin varhaisessa vaiheessa. Sijoitusten koko vaihtelee tyypillisesti 150 000 eurosta kahteen miljoonaan euroon.

”Olemme keskittyneet ja aiomme jatkossakin keskittyä pelkästään alkuvaiheen yrittäjien tukemiseen. Lifelinea perustettaessa tavoitteemme oli olla ensimmäinen sijoittaja jokaisessa merkittävässä suomalaisessa kasvuyrityksessä. Iloksemme olemme onnistuneet siinä. Uuden rahaston myötä jatkamme tätä työtä ja tuemme taas uuden sukupolven yrittäjiä Suomessa ja Pohjoismaissa”, sanoo Lifeline Venturesin perustajaosakas Timo Ahopelto.

Suomessa kasvavat tulevaisuuden miljardiyritykset

Pohjoismaat ovat kasvaneet tasaisesti yhdeksi maailman menestyneimmistä startup-alueista. Noin 15 prosenttia eurooppalaisista miljardiyrityksistä on peräisin Pohjoismaista.

”Suomi voi tuottaa vuodessa kahdesta neljään kasvuyritystä, joilla on potentiaalia tulla yli miljardin dollarin arvon ylittävä kasvuyrityksiksi, yksisarvisiksi. Alamme nyt nähdä tuloksia siitä pitkän aikavälin kovasta työstä, jota kasvuyritysyhteisö on tehnyt Suomessa. Ekosysteemin kasvaessa ja kehittyessä startupeista on tulossa keskeinen osa Suomen taloutta”, Ahopelto kertoo.

Uuden rahaston myötä Lifeline jatkaa myös työtänsä kansainvälisen pääoman houkuttelemisessa Pohjoismaihin ja jatkaa yhteissijoituksia maailman huippurahastojen kanssa.

”Pääsy kansainvälisille pääomamarkkinoille on olennainen tekijä suomalaisten kasvuyritysten menestyksessä. Jatkamme yhteistyötä arvostetuimpien kansainvälisten rahastojen kanssa ja tuomme heidän tietoonsa aktiivisesti tulevaisuuden suomalaisia huippuyrityksiä”, Ahopelto jatkaa.

Uuden sukupolven osaajia yrittäjyys- ja sijoituskentälle

Uuden rahaston perustamisen ja varhaisen vaiheen yrittäjien tukemisen lisäksi Lifeline on aloittanut kaksi ohjelmaa, joiden tavoitteena on tuoda lisää uuden sukupolven osaajia yrittäjyys- ja sijoittajakentälle. Entrepreneur in Residence ja Next-Gen Investor -ohjelmat kasvattavat tulevia yritysten perustajia ja sijoittajia Lifelinen tiimin sisällä.

”Sekä yrittäjyyttä että sijoittamista oppii parhaiten tekemällä. Haluamme tehdä oman yrityksen perustamisesta ja sijoittajaurasta entistä houkuttelevamman vaihtoehdon nuorille osaajille. Ohjelmamme mahdollistavat yrityksen perustamisesta tai sijoittajan urasta kiinnostuneille ideoiden testaamisen ja tarvittavan osaamisen kartuttamisen osana Lifelinen tiimiä. Tavoitteenamme on houkutella ja helpottaa eri taustoista tulevien nuorten osaajien pääsyä alalle”, tiivistää Ahopelto. 

Yksi ensimmäisistä Lifeline Venturesin EIR-yrittäjistä on Pauliina Meskanen. Pauliina rakentaa syväteknologian yritystään osana Lifelinen tiimiä sekä tukee Lifelinen ilmastoteknologiaan keskittyviä kohdeyrityksiä.

“Olen Lifelinen tiimin tukemana saanut keskittyä täysin kehittämään yritysideaani liiketoiminnaksi. Entrepreneur in Residence -ohjelman kautta olen saanut paitsi taloudellista tukea, myös arvokasta ohjausta, mikä on auttanut rakentamaan yritystäni tällä haastavalla alalla,” Meskanen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lifeline Venturesin koko tiimi
Lifeline Venturesin koko tiimi
Lataa
Lifeline Venturesin osakkaat: Timo Ahopelto, Elina Holkko, Petteri Koponen, Juha Lindfros
Lifeline Venturesin osakkaat: Timo Ahopelto, Elina Holkko, Petteri Koponen, Juha Lindfros
Lataa
Petteri Koponen ja Timo Ahopelto, Lifelinen perustajaosakkaat
Petteri Koponen ja Timo Ahopelto, Lifelinen perustajaosakkaat
Lataa
Timo Ahopelto
Timo Ahopelto
Lataa
Petteri Koponen
Petteri Koponen
Lataa

Linkit

Lifeline Ventures

Lifeline Ventures on varhaisen vaiheen sijoitusyhtiö, joka tekee tukee yrityksiä ja niiden perustajia alkuvaiheesta aina koko kasvun ajan. Lifeline Venturesin perustivat Timo Ahopelto ja Petteri Koponen vuonna 2009. Perustamisestaan asti Lifeline on toiminut useiden suomalaisten menestyneiden teknologiayritysten ensimmäisenä sijoittajana. Lifeline tunnetuimpiin sijoituksiin kuuluvat muun muassa Supercell, Oura, Wolt ja Varjo. Lifeline on ollut myös ensimmäisiä sijoittajia neljässä suomalaisessa miljardin dollarin arvon ylittäneessä yksisarvisyrityksessä. https://www.lifelineventures.com/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bamla Agency

Measurlabsille 2,5 miljoonan euron rahoitus – mahdollistaa uusien innovaatioiden sujuvan tuotetestaamisen1.9.2023 09:33:26 EEST | Tiedote

Suomalainen laboratorioanalyyseja ja testauspalveluita tarjoava Measurlabs on kerännyt uuden 2,5 miljoonan euron rahoituksen. Measurlabsin alusta mahdollistaa yrityksille sujuvan laadunvarmistuksen ja tarvittavat testit tutkimus- ja kehitystyöhön. Rahoituskierrosta johti kansainvälinen aikaisen vaiheen sijoittaja VentureFriends ja mukana olivat myös aiemmat sijoittajat Lifeline Ventures, Tesi ja Curus. Uuden rahoituksen myötä Measurlabs laajentuu kunnianhimoisesti uusiin maihin osana kansainvälistymisstrategiaansa.

Silo AI ja Combient yhdistävät voimansa – Euroopan johtava yksityinen tekoälylaboratorio jatkaa kansainvälistä laajentumistaan6.7.2023 10:12:08 EEST | Tiedote

Silo AI, yksi Euroopan suurimmista yksityisistä tekoälylaboratorioista, ja Combient Group, eri teollisuusalojen yritysten johtava yhteistyöverkosto Pohjoismaissa, aloittavat strategisen yhteistyön. Osana yhteistyötä Silo AI ostaa Combientin tekoäly-yhtiön Combient Mixin ja vahvistaa näin asemaansa yhtenä Euroopan johtavista yksityisistä tekoälylaboratorioista. Silo AI:n ja Combientin yhteistyön tavoitteena kiihdyttää tekoälyn käyttöönottoa teollisuudessa ja lisätä näin Euroopan kilpailukykyä.

Ekologisista kylpyhuonetuotteistaan tunnettu Woodio sai yli 16 miljoonan euron kasvurahoituksen29.6.2023 09:48:17 EEST | Tiedote

Suomalainen materiaaliteknologia- ja designyritys Woodio on kerännyt 16,3 miljoonan euron kasvurahoituksen liiketoiminnan skaalaamiseen ja kansainvälistymiseen UB Forest Industry Green Growth Fund -pääomarahastolta ja Euroopan Innovaationeuvostolta. Kierroksella oli mukana myös aikaisempia sijoittajia. Woodio on tunnettu ekologisista kylpyhuonetuotteistaan, joihin käytetään yrityksen kehittämää innovatiivista puukomposiittimateriaalia, Woodio®-materiaalia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme