Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pop up -kirjastossa Eduskuntatalolla 26.5. luovutetaan kirjaston ilmastokirjavinkit kansanedustajille

Jaa
Helmet-kirjaston pop up -kirjasto jalkautuu Eduskuntatalolle 26.5.2023. Kirjastolaiset luovuttavat kansanedustajille listan kirjavinkkejä ilmasto- ja ympäristötoimien tueksi.

Helmet-kirjasto järjestää pop up -kirjaston Fridays for Future -mielenosoituksen tukena  perjantaina 26.5.2023 klo 10–12 Eduskuntatalon portailla.

Elävä kirjasto: ilmastolukutaitoa ja ympäristötoimia -tapahtumassa on teltta, josta voi lainata ympäristöaiheisia kirjoja ja mielenosoituskylttejä. Lisäksi ympäristöaktivismista kiinnostuneet voivat lainata teltalta aktivistin keskustelukaveriksi.
 
 
Pop up -kirjastoon ovat tervetulleet kaikki yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneet kansalaiset, #FridaysForFuture-tapahtuman osallistujat sekä kansanedustajat.  

Kirjastolaiset kutsuvat kansanedustajat keskustelemaan ilmastolukutaidosta ja vinkkaavat heille luettavaa ilmasto- ja ympäristötoimia edistävän hallitus- ja eduskuntatyön tueksi. 
 
Tapahtuma on osa Helmet-kirjaston Kirjastosta aktivistiksi -kampanjaa. Kevään 2023 kampanjassaon kannustettu ihmisiä ympäristötoimintaan Aktivistidiplomin avulla. Aktivistidiplomi on tarkoitettu inspiraatioksi ja tueksi erilaisiin toiminnan ja vaikuttamisen tapoihin tutustumisessa.   

Tapahtumasta tehdään myös livelähetystä kampanjan Aktivistidiplomi-Instagramiin @aktivistidiplomi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kampanjan koordinaattorit Helsingin kaupunginkirjastosta:


Johanna Juvonen: johanna.a.juvonen@hel.fi


Tuula Rönkä: tuula.ronka@hel.fi


Liisa Uimonen: liisa.uimonen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helmet on pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen kirjastoverkko (Helsinki Metropolitan Area Libraries). Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme