HSL Helsingin seudun liikenne

HSL:n hallituksen päätöksiä 23.5.2023

Jaa

HSL:n hallitus kokoontui etäyhteyksin 23. toukokuuta 2023 ja teki päätökset seuraavista asioista.

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2022

Hallitus päätti merkitä tiedoksi tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen. Hallitus laatii syksyllä kokoontuvalle yhtymäkokoukselle lausunnon vuoden 2023 aikana tehtävistä toimenpiteistä, joihin kertomuksen pohjalta ryhdytään.

Linkki kokousasiaan

Osavuosikatsaus 1/2023

Hallitus päätti merkitä tiedoksi vuoden 2023 ensimmäisen osavuosikatsauksen.

Osavuosikatsauksen ennusteen mukaan vuoden 2023 toimintatuottojen arvioidaan olevan 858,5 miljoonaa euroa, mikä on 11,5 miljoonaa euroa (1,3 %) talousarviossa arvioitua vähemmän. Lipputuloja arvioidaan kertyvän 369,4 miljoonaa euroa eli 11,6 miljoonaa euroa (3,0 %) talousarviossa ennakoitua vähemmän. HSL:n liikenteessä tehtyjen nousujen määrä on ennusteen mukaan noin 351 miljoonaa. Toimintakulut ovat arvion mukaan 860,3 miljoonaa euroa ja alittavat talousarvion 15,3 miljoonalla eurolla (1,8 %).

Asiasta on tiedotettu erillisellä tiedotteella

Linkki kokousasiaan

Perussopimuksen lähettäminen kuntien hyväksyntään

Hallitus päätti pyytää HSL:n omistajakunnilta lausuntoa ehdotuksesta HSL:n uudeksi perussopimukseksi 31.8.2023 mennessä.

Linkki kokousasiaan

Lausunnon antaminen MAL 2023 -suunnitelman MA-osiosta

Asia jäi pöydälle.

Linkki kokousasiaan

Yhteyshenkilöt

Mika Nykänen
toimitusjohtaja
p. 09 4766 4040

Helsingin seudun liikenne HSL vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta, tilaamisesta ja lipuista sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on noin 400 työntekijää. Vuonna 2022 HSL:n toimintakulut olivat 734 miljoonaa euroa ja toimintatuotot 815 miljoonaa euroa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 304 miljoonaa nousua, mikä on suurin osa Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Suuret kaupunkiseudut peräänkuuluttavat valtiolta riittäviä panostuksia kestävään kasvuun13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Seitsemän suurinta kaupunkiseutua esittävät yhteisessä kannanotossaan vakavan huolensa valtion niukoista resursseista kaupunkiseutujen kasvun tukemiseen. Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelma tunnistaa MAL-seutujen keskeisen merkityksen, mutta ei juurikaan varaa rahoitusta seutujen kehittämiseen. Seudut ovat määrätietoisesti kehittäneet kestävää yhdyskuntarakennetta ja peräänkuuluttavat pitkäjänteisyyttä myös valtiolta.

HSL ja Helsingin seudun kunnat kartoittavat liikkumistutkimuksella asukkaiden tekemiä matkoja ja kulkutapoja1.9.2023 09:20:16 EEST | Tiedote

Ensimmäiset kutsukirjeet vuoden 2023 Liikkumistutkimukseen, joka selvittää Helsingin seudun asukkaiden matkoja ja kulkutapoja, on postitettu. Kutsun saa lähes 42 000 satunnaisesti valittua Helsingin seudun asukasta. HSL kehottaa vastaamaan tutkimukseen, sillä sen avulla saadaan tärkeää tietoa liikennettä koskevien päätösten ja suunnitelmien pohjaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme