SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Elinkustannusten kallistuminen toi esiin yllättävän vaateilmiön Prismassa – vaatelaastareita ja paikkaustarvikkeita ostetaan nyt ennennäkemättömällä tahdilla

Jaa

Maailmantilanteen aiheuttama elinkustannusten nousu on saanut suomalaiset paikkamaan vaatteitaan aiempaa suuremmalla innolla. Prisman myyntidatasta selviää, että ompelu- ja paikkaustarvikkeiden myynti lähti viime syksynä selvään kasvuun samoihin aikoihin sähkön hinnan nousun kanssa. Kasvu on vain kiihtynyt tänä keväänä ja etenkin vaatelaastarit tekevät nyt kauppaansa ennenäkemättömällä tahdilla.

Prisman kodin myyntipäällikkö Matti Viitanen kertoo, että paikkaus- ja ompelutarvikkeiden myynti on kasvanut 30 prosenttia vuoden 2023 alusta ja kysyntä alkoi kasvaa jo viime syksynä. Suurinta myynti on ollut huhtikuussa, eikä näkyvissä ole hidastumista. 

”Uskomme myynnin kasvavan edelleen, sillä monet miettivät nyt hintojen kallistumisen myötä selvästi enemmän omien vaatteiden käyttöikää. Vaatteita korjataan entistä enemmän ja moni on nyt huomannut, että se on ehkäpä luultua helpompaa erilaisten paikkauslaastareiden ja muiden vastaavien tuotteiden avulla. Paikkausintoon vaikuttaa nousseiden hintojen lisäksi myös varmasti lisääntynyt ympäristöajattelu ja halu käyttää vaatteita ekologisesti kestävällä tavalla.” 

Viitasen mukaan alkuvuoden selkeitä hittituotteita ovat olleet erilaiset vaatelaastarit. 

”Vaatelaastareita on myyty tänä vuonna jo 13 000 kappaletta, mikä on selvästi aiempia vuosia enemmän. Erilaiset paikkakankaat ovat myös suosittuja, ja niiden myynti on kasvanut erittäin paljon. Vaatelaastarien suosiota selittää myös se, että ne ovat helppokäyttöisiä ja erittäin nopeita kiinnittää. Musta väri on näissä selvästi suosituin”, myyntipäällikkö toteaa. 

Kasvanut kysyntä on Viitasen mukaan johtanut myös varautumiseen Prismoissa. 

”Tarkastelemme parhaillaan vaatteiden korjaamiseen liittyviä valikoimia ja erityisesti paikkojen ja vaatelaastareiden kategoriaa. Kysyntä on nyt niin vahvaa, että haluamme tuoda sinne uusia vaihtoehtoja asiakkaille.” 

Näin vaatelaastaria käytetään 

Parsiminen on suomalaisille perinteinen tapa jatkaa vaatteen käyttöikää ja tukea kestävää kehitystä, mutta Viitasen mukaan nykyaikana kiireisessä elämäntyylissä usein paikkaamisen tai tahran peittämiselle ei ole aikaa pitkän kaavan kautta. Tai tarve paikkaukselle iskee tilanteissa, joissa ei ole mahdollisuutta ompelulle tai paikan silittämiselle. 

Tämän takia juuri vaatelaastareiden helppous on tehnyt niistä hitin. 

”Vaatelaastari on helppo ja nopea tapa paikata tai koristella tekstiiliä. Se kiinnitetään minuutissa lujasti hankaamalla ja oikein käytettynä Vaatelaastari kestää useita pesukertoja. vaatelaastari soveltuu useisiin käyttökohteisiin, kuten vaikkapa villasukkiin ja tennareihin”, Viitanen taustoittaa. 

Vaatelaastari valmistetaan Suomessa ja sen kuosit ovat suomalaisten suunnittelijoiden käsialaa. Vaatelaastareita on saatavilla useista eri materiaaleista. Vaatelaastari täyttää Euroopan kemikaalilainsäädännön vaatimukset eikä siinä käytetty liima sisällä ihmisten tai ympäristön terveydelle haitallisia aineita. 

null

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Matti Viitanen

Prisman kodin myyntipäällikkö

matti.viitanen@sok.fi

p. 010 768 0704

Kuvat

Linkit

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​ Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​ Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​ #parempipaikkaelää

Prisma

Prisma on S-ryhmän perheystävällinen hypermarket, jossa on pysyvästi edullinen hintataso ja monipuolinen tuotevalikoima. Prismassa voit hoitaa kaikki kodin hankinnat yhdellä kauppamatkalla. Laajan päivittäistavaravalikoiman lisäksi Prismassa on kattava tarjonta kodin, vapaa-ajan ja pukeutumisen tuotteita. Prisma.fi-verkkokaupassa voit ostaa tuotteita ja tutustua osaan myymälöiden käyttötavaravalikoimasta. Suomessa on tällä hetkellä 74 Prismaa. www.prisma.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Kysely: Lähes puolet suomalaisista kamppailee joka syksy saman pukeutumishaasteen kanssa13.9.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Sokoksen teettämästä laajasta kyselytutkimuksesta selviää, että suomalaiset kaipaavat tällä hetkellä pukeutumisessaan eniten vinkkejä monikäyttöisten ja istuvien vaatteiden löytämiseen. Lähes puolet vastaajista kokee syksyllä haastavaksi löytää omalle tyylilleen sopivia vaatteita. Lisäksi useampi kuin joka kolmas kokee hankalaksi istuvien vaatteiden löytämisen. Tutkimukseen vastasi 1 326 eri-ikäistä suomalaista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme