Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Oulun koronarokotusten palvelupaikka muuttuu

Jaa

Oulussa tehtävät koronarokotukset päättyvät Hallituskadun rokotuspisteellä. Jatkossa koronarokotukseen varataan aika omasta sosiaali- ja terveyskeskuksesta.

Oulussa tehtävät koronarokotukset päättyvät Hallituskadun rokotuspisteellä keskiviikkona 24.5.2023. Maanantaina 29.5. alkaen oululaiset voivat varata ajan koronarokotukseen oman sote-keskuksen vastaanoton ajanvarausnumerosta.

Aikoja koronarokotukseen on tarjolla rajoitetusti. Heinäkuussa koronarokotusten antamisessa pidetään tauko.

Koronarokotteita tarjotaan oululaisille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) suositusten mukaisesti. Jos syystalven 2022 koronan tehosterokotusta ei ole saanut, sen voi ottaa vuoden 2023 puolella. THL suosittelee tehosteannosta edelleen kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella esimerkiksi matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai koronan sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei enää lasketa, kuinka monta rokotetta on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa on mahdollisesti sairastanut koronan tai altistunut virukselle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun palvelualueen tartuntatautilääkäri Pauliina Kokko, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde, pauliina.kokko@pohde.fi

Linkit

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme