Loviisan asuntomessut: Finnlamelli Kuningattarenhelmen harmonisen sisustuksen kruunaa näkymä merelle

Jaa

Finnlamelli Kuningattarenhelmen kodikkaasta sisustuksesta löytyy persoonallisia yksityiskohtia, kuten koivuvanerinen katto, Dektonista valmistettu sohvapöytä ja integroitu kylpyamme. Sisustuksen kohokohta on kuitenkin mustien ikkunankarmien kehystämä merimaisema.

Kuvaaja: Dima Latvalahti
Kuvaaja: Dima Latvalahti

Sisustussuunnittelija Dima Latvalahti sai Finnlamelli Kuningattarenhelmen tulevilta asukkailta vapaat kädet uuden kotinsa sisustuksen suunnitteluun. Jenna Aallon ja Dani Ryynäsen toiveissa oli skandinaavinen sisustus sekä pehmeä ja kodikas tunnelma.

“Meillä ei ollut mielessä mitään tiettyä, mitä olisimme halunneet tai tarvinneet sisustukseen, vaan annoimme Diman ehdottaa uusia juttuja”, Dani Ryynänen kertoo.

Jenna Aalto kuvailee tulevan kodin sisustusta skandinaaviseksi, harmoniseksi, yksinkertaiseksi ja selkeälinjaiseksi. Sisustuksessa on käytetty paljon puuta, ja värimaailma on neutraali. Asukkaiden persoonallisuus näkyy harkituissa yksityiskohdissa.

“Emme halunneet pliisua sisustusta emmekä liikaa valkoista. Luotimme Diman ammattitaitoon, joten uskalsimme antaa hänelle vapaat kädet. Lopputulos on erittäin onnistunut”, Aalto kehuu.

Sisustuksen lähtökohtana hirsi

Finnlamelli Kuningattarenhelmi on hirsitalo, joten Dima Latvalahti halusi tuoda puun keskeiseen rooliin myös sisustuksessa. Puun rinnalle tuotiin muita luonnonmateriaaleja ja luonnollisia sävyjä.

“Lopputulos on harmoninen, vaikka sisustuksessa on käytetty eri puunsävyjä ja eri puulajeja. Keittiö on asiakkaiden toiveiden mukaan pähkinäpuuta, mutta esimerkiksi aamiaiskaappi on vaaleampaa tammen sävyä”, Latvalahti kertoo.

Mielenkiintoa sisustukseen tuo koivuvaneri, jota on käytetty kodinhoitohuoneen katossa ja välitilassa sekä Latvalahden suunnittelemissa kalusteissa.

“Tiesimme, että Dima tykkää kalustesuunnittelusta, joten halusimme ehdottomasti Diman kädenjälkeä taloon. Hän on suunnitellut meille sängynpäädyn koivuvanerista ja samasta materiaalista myös lelulaatikon Amandan huoneeseen”, Ryynänen kertoo.

Sisustussuunnittelija ja tulevat asukkaat ovat yhtä mieltä siitä, että sisustuksen katseenvangitsija on koko seinän levyinen ja korkuinen ikkunapinta, josta avautuu esteetön näköala merelle. Maisema on kuin vuodenaikojen mukaan muuttuva taulu, jonka mustat ikkunankarmit kehystävät. Maisemasta voi nauttia myös yläkerran makuuhuoneesta, josta on avattu ikkuna korkean oleskelutilan läpi merelle.

Pehmeä tunnelma syntyy materiaaleista ja sävyistä

“Jennan ja Danin toivoma pehmeä tunnelma on luotu käyttämällä sisustuksessa luonnonmateriaalien lisäksi vaaleita ja murrettuja, maanläheisiä sävyjä. Kodista löytyy beigeä, greigeä, rottinkia ja puun eri sävyjä. Valkoistakin on, mutta sävyksi valittiin murrettu valkoinen”, Latvalahti kuvailee kodin värimaailmaa.

Perheen tyttären Amandan huoneessa on vaaleansiniset seinät, joiden sävyn Amanda valitsi itse.

Latvalahti kertoo, että luonnonkiveä muistuttava, äärimmäisen kestävä puristemateriaali Dekton on yksi tämän hetken suosituimpia sisustusmateriaaleja. Finnlamelli Kuningattarenhelmessä on käytetty kahta eri Dektonia: keittiön tasoissa on Dekton Helena ja olohuoneen pöydässä Dekton Khalo.

Dima Latvalahti ja talon asukkaat tavattavissa median ennakkoretkipäivässä 25.5.

Sekä sisustussuunnittelija Dima Latvalahti että Finnlamelli Kuningattarenhelmen tulevat asukkaat Jenna Aalto, Dani Ryynänen ja Amanda-tytär ovat tavattavissa kohteessa Loviisan Asuntomessujen median ennakkoretkipäivässä 25.5.2012 klo 10–15. Haastatteluja ja kuvauksia on mahdollista sopia myös muina ajankohtina.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Arna Grym, DENin viestintä

arna.grym@ext.den.fi | +358 40 511 2223

Dima Latvalahti, sisustussuunnittelija

Interior Design Latvalahti

interior@designlatvalahti.fi | +358 45 356 5554

Jenna Aalto & Dani Ryynänen

aalto.jenna@gmail.com & dani.ryynanen@kuormalavakeskus.fi

+358 50 373 7867 (Aalto) & +358 40 722 3120 (Ryynänen)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvaaja: Dima Latvalahti
Kuvaaja: Dima Latvalahti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 500 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 209 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Den Finland Oy

Designtalon, Finnlamellin ja Ainoakodin asiakkaat maksavat uutta kotiaan vasta valmistuneiden työvaiheiden mukaisesti14.9.2023 10:33:53 EEST | Tiedote

Omakotitalon rakentaja on maailman myllerryksen myötä joutunut uudenlaisten kysymysten eteen. Miten valita luotettava ja vakavarainen kumppani sekä varmistua siitä, ettei maksa tulevasta kodista ennakkoon suuria summia? Designtalot, Finnlamelli-hirsikodit ja Ainoakodit rakentaa DEN Finland, joka on huolehtinut kannattavuudestaan. Uutta kotia rakennuttava asiakas maksaa vasta tehdyistä työvaiheista.

DEN Finland on pian myynyt 500 taloa tänä vuonna ja tekee positiivista tulosta4.9.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

Rakennusala on vaikeassa tilanteessa ja konkurssejakin on jo nähty markkinoiden epävarmuuden, korkojen nousun ja inflaation takia. DEN Finland on tilanteesta huolimatta huolehtinut kannattavuudestaan, ja myynnissä rikotaan tänä vuonna 500 talon raja syyskuussa. DEN Finland on Suomen suurin pientalorakentaja tuotemerkeillään Designtalo, Finnlamelli ja Ainoakoti, joka on yhteistyömerkki Keskon kanssa.

Yhä useampi päiväkoti rakennetaan hirrestä terveellisen sisäilman takia – hirsirakennus on myös edullinen ja nopea pystyttää14.8.2023 08:37:50 EEST | Tiedote

Evijärven uusi hirsinen päiväkoti valmistui 31.7. ja vastaanotti uudet käyttäjänsä viikon päästä valmistumisesta. 34-paikkaisen päiväkodin on rakentanut hirsikodeistaan tunnettu Finnlamelli, jonka liiketoiminnasta kasvava osuus on julkisrakennuksia. Hirsirakennus on sisäilmaltaan terveellinen, nopea pystyttää ja edullinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme