HAM Helsingin taidemuseoHAM Helsingin taidemuseoHAM Helsingin taidemuseo

Helsinki Biennaalin mediatilaisuus to 8.6. klo 10 HAM Helsingin taidemuseossa ja Vallisaaressa

Jaa

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali 2023 avautuu yleisölle sunnuntaina 11.6. Vallisaaressa ja HAM Helsingin taidemuseossa. Tapahtuma levittäytyy kesän aikana myös muualle kaupunkiin. Nykytaidetapahtuma esittelee noin 30 kansainvälistä taiteilijaa ja taiteilijaryhmää. Helsinki Biennaali 2023 käsittelee taiteen kautta aikamme polttavia kysymyksiä, kuten luonnon monimuotoisuuden vähenemistä, poliittisia yhteentörmäyksiä ja uusien teknologioiden vaikutuksia. Alaotsikko Uusia suuntia voi syntyä viittaa vaihtoehtoiseen tapaan elää maailmassa ja ymmärtää sitä – sekä kuvitella muita mahdollisia tulevaisuuksia. Teoksista noin puolet on täysin uusia ja ennenkokemattomia ja varta vasten näyttelyn esityspaikkoihin tehtyjä. 

Media on tervetullut tutustumaan biennaalin päänäyttelyihin mediatilaisuuteen torstaina 8.6. alkaen klo 10 ensin HAM Helsingin taidemuseoon ja myöhemmin päivällä Vallisaareen. Mediatilaisuudessa on paikalla Helsinki Biennaalin tekijöitä ja taiteilijoita. Muistathan ilmoittautua mediapäivään. Akkreditoituminen ja ilmoittautuminen mediapäivään täällä. Haastattelutoiveet pyydetään esittämään akkreditoinnin yhteydessä. Saavuthan ajoissa. Pressitilaisuuteen saapumisen yhteydessä median edustajille jaetaan kulkukortit Vallisaareen. 

MEDIAPÄIVÄN OHJELMA

  • Klo 10 Tilaisuus alkaa HAM Helsingin taidemuseossa.  Aamiainen: keittiömestari Sami Tallberg.

  • Klo 10.15–10.30: tilaisuudessa puhuvat Helsingin pormestari Juhana Vartiainen, HAMin ja Helsinki Biennaalin johtaja Arja Miller ja Helsinki Biennaalin kuraattori Joasia Krysa.   

  • Klo 10.45–11.30 Median edustajat voivat vapaasti tutustua HAM Helsingin taidemuseon biennaalinäyttelyyn.   

Mediatilaisuus jatkuu Helsingin Vallisaaressa   

  • Klo 11.30 ensimmäinen bussikuljetus (HAMin edestä, Eteläinen Rautatienkatu) Vallisaaren klo 12 lautalle (Lyypekinlaiturista biennaalipaviljongin luota, Vanhan kauppahallin vierestä).

  • Klo 12 toinen bussikuljetus (HAMin edestä, Eteläinen Rautatienkatu) Vallisaaren klo 12.30 lautalle (Lyypekinlaiturista biennaalipaviljongin luota, Vanhan kauppahallin vierestä).

  • Vallisaaressa on paikalla Helsinki Biennaalin edustajia, tapahtuman tekijöitä sekä suuri joukko biennaalin taiteilijoita.  

  • Saaressa voi kiertää vapaasti merkittyjä reittejä pitkin. On hyvä huomioida, että koko biennaalireitin pituus on noin 3 kilometriä, eikä reitti ole esteetön.  

  • Median edustajat voivat vapaasti tutustua Helsinki Biennaaliin Vallisaaren näyttelyyn klo 18.00 asti.  

Toimittajat palaavat itsenäisesti Vallisaaresta Helsingin Kauppatorille  

  • Paluukuljetukset mantereelle lähtevät Torpedolahden laiturista reittiliikenteen mukaisesti. Tarkista reittiliikenteen aikataulut täällä.  

  • Matkan kesto on noin 20 minuuttia.  

LISÄTIETOJA 

Helsinki Biennaali 2023, 11.6.–17.9.2023

Lehdistökuvia median käyttöön Salasana: HB21media  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toteutuva kansainvälinen nykytaidetapahtuma, joka järjestetään toista kertaa kesällä 2023. Biennaalin tuotannosta ja kuratoinnista vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Biennaali on osa Helsingin kaupunkistrategiaa 2021–2025. 
Helsinki Biennaalin 2023 pääyhteistyökumppanit ovat Metsähallitus, S-ryhmä ja Clear Channel sekä yhteistyökumppani Saastamoisen säätiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HAM Helsingin taidemuseo

Blanca de la Torre and Kati Kivinen announced as head curators of Helsinki Biennial 202514.9.2023 16:15:00 EEST | Press release

Helsinki Biennial announces the appointment of Blanca de la Torre and Kati Kivinen as head curators of its third edition, taking place in summer 2025. The biennial continues to promote and commission thought-provoking, ambitious international contemporary art while making connections between artists from Finland and around the world. Helsinki Biennial is strongly committed to responsible exhibition-making.

Blanca de la Torre ja Kati Kivinen valittu vuoden 2025 Helsinki Biennaalin pääkuraattoreiksi14.9.2023 16:15:00 EEST | Tiedote

Vuoden 2025 Helsinki Biennaalin pääkuraattoreiksi on nimitetty Blanca de la Torre ja Kati Kivinen. Kansainvälinen nykytaidetapahtuma järjestetään kolmatta kertaa kesällä 2025, ja se tuo jälleen yhteen taiteilijoita Suomesta ja maailmalta. Biennaali on sitoutunut ajatuksia herättävän, kunnianhimoisen taiteen esittämiseen ja vastuulliseen tapaan tuottaa taidetta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme