Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Muutoksia joukkoliikenteeseen Kurikassa

Jaa
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus hankkii joukkoliikennettä yhteysvälillä Teuva – Kauhajoki – Kurikka – Ilmajoki – Seinäjoki. Yhteysvälin joukkoliikenteeseen on tulossa muutoksia, jotka koskevat pääosin Kurikan torin joukkoliikennepysäkin lisäämistä reittiin sekä joiltain osin Magneetin kiertoliittymän poistoa reitiltä. Muutosten jälkeen kaikki vuorot yhtä vuoroparia lukuun ottamatta kulkevat Kurikan torin kautta. Nykyisellään osa vuoroista on kulkenut suoraan magneetin kiertoliittymän kautta. Muutokset astuvat voimaan 5.6.2023. Ajantasaiset reitit ja aikataulut löytyvät helposti ja kätevästi sähköisistä reittioppaista, kuten valtakunnallinen reittiopas opas.matka.fi.
Muutosten jälkeen kaikki vuorot yhtä vuoroparia lukuun ottamatta kulkevat Kurikan torin kautta.
Muutosten jälkeen kaikki vuorot yhtä vuoroparia lukuun ottamatta kulkevat Kurikan torin kautta.

Muutosten tausta

ELY-keskus on suunnitellut kyseisen liikenteen yhteistyössä Kauhajoen ja Kurikan kaupunkien sekä Ilmajoen kunnan kanssa. Suunnittelun pohjana Kurikan kohdalla oli olettama, että Kurikan Magneetin alueella olisi kunnan pääpysäkki, jonka kautta kaikki vuorot kulkisivat ja joka toimisi solmupisteenä Jalasjärven ja Jurvan yhteyksille, ja jossa olisi liityntäpysäköinti. Suunnitelman mukaan kaikkia vuoroja ei suunniteltu kulkevaksi Kurikan Torin kautta, sillä osalla vuoroista tavoiteltiin mahdollisimman nopeaa matka-aikaa Kauhajoki – Seinäjoki välillä.

Liityntäpysäköinti ei kuitenkaan toteutunut, ja vuorot ovat kulkeneet Magneetin kiertoliittymän kautta syyskuusta 2022 alkaen. Magneetin kiertoliittymässä käynti on osoittautunut joillain vuoroilla tarpeettomaksi, koska ko. liityntäpysäköintiä (solmupistettä) ei ole. Liikenteenharjoittajan aloitteesta ELY-keskus on päätynyt yhteistyössä Kurikan kaupungin kanssa tekemään muutokset joukkoliikenteeseen Kurikan alueella. Muutosten seurauksena joukkoliikenteen palvelutaso paranee Kurikan keskustan alueella. Lisäksi muutoksen seurauksena ajoaika Kauhajoen ja Seinäjoen välillä pitenee osalla vuoroista.

Reitti- ja aikataulumuutokset vaativat yhteensovittamista

Reitti- ja aikataulumuutosten suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, että koko Kurikan alueen joukkoliikenne toimii vielä muutosten jälkeen kokonaisuutena ja vaihtoyhteydet eivät katkea. Tämä on ollut reunaehtona muutosten toteuttamiselle. Myös jatkossa Jurvan ja Jalasjärven suunnilta on mahdollisuus kulkea Seinäjoelle hyödyntäen vaihtoyhteyksiä. Toinen tärkeä yksityiskohta suunnittelussa on ollut mahdollistaa junaliityntäyhteydet Seinäjoen asemalla. Usea yhteysvälin vuoro mahdollistaakin matkaketjun junan ja linja-auton välillä.

Yhteyshenkilöt

Miika Hautala, joukkoliikennevastaava, puh. 0295 027 767
Valtteri Massenko, joukkoliikenteen projektipäällikkö, puh. 0295 027 727
sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Muutosten jälkeen kaikki vuorot yhtä vuoroparia lukuun ottamatta kulkevat Kurikan torin kautta.
Muutosten jälkeen kaikki vuorot yhtä vuoroparia lukuun ottamatta kulkevat Kurikan torin kautta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Kollektivtrafiken påverkas av den nya viktbegränsningen på stadsbron i Kristinestad21.9.2023 14:43:03 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten har i samarbete med Trafikledsverket beslutat att införa en lägre viktbegränsning på 8 ton på bron (tidigare viktbegränsning 25 ton). Den nya viktbegränsningen påverkar också kollektivtrafiken i området. De större bussarna kan inte längre köra över bron på grund av viktbegränsningen. Ändringar i bussrutterna träder i kraft 25.9.2023 och gäller tills vidare. Ändringarna i bussrutterna träder i kraft 25.9.2023 och gäller tills vidare.

Kristiinankaupungin sillan uudella painorajoituksella vaikutusta joukkoliikenteeseen21.9.2023 13:39:55 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt yhdessä Väyläviraston kanssa asettaa Kristiinankaupungin sillalle nykyistä (25 tonnia) alemman painorajoituksen 8 tonnia. Uudella painorajoituksella on vaikutusta myös alueen joukkoliikenteeseen. Isoimmat linja-autot eivät jatkossa voi painorajoituksen vuoksi liikennöidä sillalla. Reittimuutos astuu voimaan 25.9.2023 ja on voimassa toistaiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme