Espoon kaupunki - Esbo stad

Nämnden Svenska rum godkände uppdateringen av läroplanen för grundläggande utbildning på svenska i Esbo

Dela
På torsdagens möte godkände nämnden ändringar i läroplanen för den grundläggande utbildningen på svenska i Esbo på basis av de nationella grunderna för läroplanen.

Utbildningsstyrelsen har 16.12.2022 fastställt bedömningskriterier för årskurs 6 i den grundläggande utbildningen. Med hjälp av ändringarna och kompletteringarna strävar Utbildningsstyrelsen efter att öka likvärdigheten i bedömningen samt vitsordens jämförbarhet.  

Bedömningskriterierna som definieras i grunderna för läroplanen för den grundläggande utbildningen ska överföras till den lokala läroplanen och följas som sådana för årskurs 6.  På basis av bedömningskriterierna i årskurs 6 har motsvarande definitioner för bedömningskriterierna gjorts för årskurserna 4 och 5, i samtliga läroämnen i läroplanen för den grundläggande utbildningen på svenska i Esbo förutsatt att ämnet undervisas i årskursen. I samband med beredningen har även beskrivning av goda kunskaper i årskurs 3 granskats och nödvändiga justeringar gjorts för att skapa en systematisk helhet mellan olika årskurser. 

Uppdatering av läroämnena Katolsk tro, Islam och Judendom är ännu under arbete och tas till nämndens behandling i juni.  

Mera information om ändringarna i läroplanen i sin helhet finns att läsa på Esbo stads webbplats: förtroendeorganens föredragningslistor och protokoll. 

Övrigt på nämndens möte 

  • Nämnden återremitterade en ändring av antagningsgrunderna till IB-linjen vid Mattlidens gymnasium. Nämnden bad om att få utlåtanden gällande ändringen av antagningsgrunderna av lärarkåren, elevrådet och skolans direktion innan nämnden tar ärendet i behandling.  
  • Nämnden antecknade för kännedom nämndens och för sin del sektorns uppföljning av det ekonomiska läget och strategin per 30.4.2023. 

Protokoll och möteshandlingar  

Mera information om nämnden Svenska rum 

 

 

Nyckelord

Kontakter

Om

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Följ Espoon kaupunki - Esbo stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Espoon kaupunki - Esbo stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum