Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Elinkeinoelämän luottamus ennallaan

Jaa
”Yritykset ovat tuoreiden luottamuslukemien näkökulmasta yhä odottavalla kannalla. Palveluissa tultiin hieman alaspäin. Rakentamisen luottamuksessa puolestaan oli toukokuussa palautumista edelliskuun lukemista. Taloudesta kantautuu nyt kuitenkin ristiriitaisia viestejä. Esimerkiksi rakennustuotannossa suunta on voimakkaasti alaspäin. Toisaalta talous on kannatellut alkuvuoden aikana yllättävänkin hyvin etenkin palveluiden ansiosta”, EK:n johtaja Sami Pakarinen sanoo.

Teollisuudessa luottamus nousi yhden pisteen verran toukokuussa. Uusin saldolukema oli -12, kun edellisessä kuussa lukema oli -13. Luottamusindikaattori on alle pitkän aikavälin keskiarvon, joka on +1.

Toukokuussa rakentamisen luottamus nousi +19 pistettä edelliskuusta. Saldoluku oli -9, kun huhtikuussa saldoluku oli -28. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7.

Palveluiden luottamus laski toukokuussa saldolukuun 0. Tämä oli neljä pistettä vähemmän kuin huhtikuussa. Palvelualojen indikaattorin pitkän aikavälin keskiarvo on +12.

Vähittäiskaupassa luottamus laski toukokuussa lukemaan -7. Saldoluku oli pisteen verran vähemmän kuin edelliskuussa. Pitkän aikavälin keskiarvo on -1.

”Myönteistä on, että uusia investointeja on suunnitteluputkessa paljon, joten heikomman talouskehityksen aikaikkuna kapenee. Korot ovat nousseet nopeasti, joten niiden kaikkea vaikutusta talouteen ei olla kuitenkaan nähty. Vielä ei olla selvillä vesillä”, Pakarinen kuittaa.

Luottamusindikaattori, toukokuu 2023
Luottamusindikaattorin tulokset animaationa

Lisätietoja:
johtaja Sami Pakarinen, p. 050 343 4337 

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
Eteläranta 10
00130 Helsinki

09 420 20https://ek.fi/

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on suomalaisten yritysten merkittävin puolestapuhuja. Välitämme elinkeinoelämän yhteisiä viestejä ja ratkaisuehdotuksia politiikan päättäjille ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän keskusliitto EK

KUTSU 4.10.: Digibarometri 2023 – mikä on yritysten, hallinnon ja kansalaisten digitalisaation taso?29.9.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Hyvä toimittaja / toimitus Vuosittain julkaistava Digibarometri analysoi ja vertaa digitalisaation hyödyntämistä eri maissa. Tervetuloa 4.10. klo 9 kuulemaan analyysia ja puheenvuoroja siitä, miten suomalaisyritykset, julkinen sektori ja kansalaiset pärjäävät digitalisaation kentällä sekä seuraamaan paneelikeskustelua. Ilmoittaudu webinaariin kuulemaan tuloksia tästä. Ystävällisin terveisin Teemu Lindfors EK:n viestintä p. 0400 284 764, teemu.lindfors@ek.fi ---- Digibarometri 2023 – mikä on yritysten, hallinnon ja kansalaisten digitalisaation taso? Aika: keskiviikko 4.10.2023 klo 9.00–10.25 Osallistuminen: Microsoft Teams Live -etäyhteyden kautta Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä Tervetuloa kuulemaan Digibarometrin tuloksia vuodelta 2023: Miten suomalaisyritykset, julkinen sektori ja kansalaiset pärjäävät kansainvälisessä vertailussa? Mikä selittää tulostamme? Millaisia johtopäätöksiä voidaan tehdä yritysten digi-intensiteetin merkityksestä liiketoiminnalle? Miten yritykset hyödyntävät

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme