Avajaiset: Lars-Gunnar Nordström, Robin Lindqvist ja Jarkko Räsänen

Jaa

Perjantaina 2.6.2023 Hanasaaren kulttuurikeskuksessa järjestetään taiteilijoiden Lars-Gunnar ”Nubben” Nordströmin, Robin Lindqvistin sekä Jarkko Räsäsen näyttelyn avajaiset. Yhteisnäyttely juhlistaa sitä, että ensi vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta Lars-Gunnar Nordströmin syntymästä.

Nubben 100 -näyttelyssä on esillä teoksia Lars-Gunnar Nordströmiltä ja kahdelta hänen hengenheimolaiseltaan: ruotsalaiselta Robin Lindqvistiltä ja suomalaiselta Jarkko Räsäseltä.

Lars-Gunnar ”Nubben” Nordström oli abstraktin taiteen edelläkävijä Suomessa, ja hänen taiteensa on hyvin tunnettua myös muissa Pohjoismaissa. Nordströmillä oli intohimoinen suhde jazzmusiikkiin, jota taiteilija piti modernin maailman ääniraitana.

”Hanasaari järjesti ensimmäisen Lars-Gunnar Nordströmin näyttelyn jo vuonna 1977, kun Nubben oli 50-vuotias. Hänen taiteensa voimaa todistaa se, että lähes sata vuotta Nubbenin syntymän jälkeen hänen taiteellaan on monta sielunkumppania nykytaiteilijoiden joukossa”, sanoo Hanasaaren taidevastaava Aino Kostiainen.

Näyttelyn nykytaiteilijoiden Robin Lindqvist ja Jarkko Räsänen jakavat Nordströmin kiinnostuksen abstraktin taiteen perinteeseen ja musiikkiin. Nubben 100 -näyttely avaa näkymän abstraktion laajuuteen ja ei-esittävän taiteen kykyyn kuvata sekä dynaamista liikettä että keskittynyttä rauhaa, ja kaikkea näiden väliltä.

Näyttelyn ovat tuottaneet Hanasaaren kulttuurikeskus ja Pro Artibus -säätiö.

Tervetuloa avajaisiin!

Aika: perjantaina 2.6.2023, klo 18

Paikka: Hanasaaren kulttuurikeskus, Hanasaarenranta 5, Espoo

Lue lisää näyttelystä: www.hanaholmen.fi/event/nubben-100/

Lisätietoa Håkan Forsgårdilta, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373.

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme