Korkein oikeus / Högsta domstolen

KKO antoi ratkaisun Anneli Auerin tuomionpurkuhakemuksen julkisuudesta

Jaa
Aikaisemmin salaiseksi määrätty aineisto pysyy toistaiseksi salaisena. Uusi aineisto on osin julkista.

Korkeimmassa oikeudessa (KKO) on käsiteltävänä Anneli Auerin ja toisen henkilön hakemus seksuaali- ja väkivaltarikoksia koskevan Turun hovioikeuden tuomion purkamiseksi. Hakemuksen liitteenä on esitetty hakemuksen kohteena olevat hovioikeuden ja käräjäoikeuden tuomiot, aikaisemmin salassa pidettäväksi määrättyjä oikeudenkäyntiasiakirjoja sekä uutta aineistoa.

KKO totesi, että tuomioiden salassapitomääräykset voidaan ottaa arvioitavaksi vasta tuomioiden purkamista koskevan harkinnan yhteydessä. Myöskään muiden oikeudenkäyntiasiakirjojen osalta salassapidon uudelleen arvioinnin ei katsottu olevan perusteltua asian käsittelyn tässä vaiheessa. Aikaisemmat salassapitoa koskevat määräykset pysyvät siten toistaiseksi voimassa.   

Korkein oikeus määräsi hakemuksen sekä esitetyn uuden aineiston osin salassa pidettäväksi. Asian käsittely jatkuu KKO:ssa, kun syyttäjä ja hakemuksen kohteena olevan tuomion asianomistajat ovat antaneet vastauksensa tuomion purkamista koskevaan vaatimukseen.

Asian diaarinumero KKO:ssa H2023/19

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Heikki Kemppinen, p. 029 56 40062, heikki.kemppinen@oikeus.fi


Asiakirjatilaukset: KKO:n viestintä, viestinta.kko@oikeus.fi, p. 02956 40060, 02956 40052

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme