Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

SAK: Ay-jäsenmaksun verovähennysoikeus on olennainen osa yhdenvertaista työmarkkinajärjestelmää

Jaa
SAK ihmettelee, mihin perustuu ajatus palkansaajien ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamisesta, kun sama ei koskisi muita jäsenmaksujen verovähennykseen oikeutettuja.

– Nyt olisi tärkeää kuulla valtiovarainministeriön perustelut sille, miksi verovähennysoikeus pitäisi poistaa juuri palkansaajilta, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Ministeriö näyttää vihreää valoa ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamiselle, mutta ei suosittele samanlaista poistamista työnantaja- ja yrittäjäjärjestöiltä. Kokoomus on vaalitavoitteissaan esittänyt ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamista.

 Eloranta huomauttaa, että verovähennysoikeuden poistaminen tarkoittaisi käytännössä palkansaajien verotuksen kiristymistä ja heidän toimeentulonsa heikkenemistä.

 – Ammattiliittojen jäsenmaksujen verovähennysoikeus on tulonhankkimiseen liittyvä kustannus. Ammattiliitot muun muassa huolehtivat työehdoista neuvotellessaan siitä, että palkansaajien ostovoima säilyy.

 – Ei pidä myöskään väheksyä järjestäytyneiden ja sopimiseen perustuvien työmarkkinoiden merkitystä vakaalle yhteiskunnalle ja vahvalle kansantaloudelle.

 Jarkko Elorannan mukaan verovähennysoikeuden poistaminen nakertaisi työntekijöiden mahdollisuutta valvoa etujaan. Esimerkiksi EU:n vähimmäispalkkadirektiivi edellyttää työehtosopimustoiminnan edistämistä, jota verovähennysoikeuden poistaminen vaikeuttaisi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf
Pitkänsillanranta 3
00530 Helsinki

020 774 000https://www.sak.fi

Tilaa SAK:n uutiskirje ja saat ajankohtaista tietoa sähköpostiisi joka toinen viikko:
https://www.sak.fi/uutiskirje

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK edustaa 18:aa ammattiliittoa ja yli 800 000:ta jäsentä. Tehtävämme on rakentaa inhimillistä, turvallista ja oikeudenmukaista työelämää. Siitä syntyy luottamusyhteiskunta, joka lisää työn tekijöiden uskoa tulevaisuuteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry - Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC rf

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme