Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPer: Yksityisen sosiaalipalvelualan lakot jatkuvat – Torstaina alkavan lakon piirissä ovat erikseen ilmoitetut työyksiköt

Jaa
Yksityisen sosiaalipalvelualan henkilöstöä edustavat Sote ry:n (SuPer, Tehy, Erto) ja Hyvinvointiala HALI ry:n välisessä sovittelussa ei ole saavutettu tulosta. Lakko alkaa torstaina 1.6.2023 klo 00.01 ja koskee lakon aikana alkavia työvuoroja. Lakko päättyy lauantaina 3.6.2023 klo 23.59.

Lakon piirissä ovat ilmoitetuissa työyksiköissä kaikki SuPerin/Sote ry:n jäsenet, joiden työsuhteissa sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Kyseisissä lakkokohteissa yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piirissä tehtävä työ on lakonalaista työtä.

TYÖNANTAJA, TYÖYKSIKKÖ, PAIKKAKUNTA

Kivipuiston Palvelukoti Oy,  Esperi Palvelukoti Kivipuisto, Järvenpää
Esperi Care Oy, Esperi Hoivakoti Brahe, Turku
Esperi Care Oy,  Esperi Hoivakoti Pietari, Turku
Esperi Care Oy,  Esperi Hoivapalvelukeskus Tilkka, Helsinki
Olivia-yhtiöt Oy,  Esperi Hoivakoti Oskar, Kaarina
Saga Care Finland Oy, Saga Palvelutalo Kaskenniitty, Turku
Saga Care Finland Oy, Saga Kaskenpuisto, Turku
Saga Care Finland Oy, Saga Palvelutalo Munkkiniemi, Helsinki
Esperi Care Oy, Esperi Hoivakoti Tiilipuisto, Salo
Esperi Care Oy, Esperi Hoivakoti Merivuokko, Uusikaupunki
Esperi Care Oy, Esperi Hoivakoti Kerava, Kerava
Esperi Care Oy, Esperi Kiltakallio Espoo, Espoo
Validia Oy, Turun Validia-talo, Turku
Validia Oy, Hirvensalon Validia-talo, Turku
Validia Oy, Vasaramäen Validia-talo, Turku
Validia Oy, Samppalinnan Validia-asunnot, Turku
Mehiläinen Hoivapalvelut Oy, Mainiokoti Valssi, Karkkila
Mainiokodit Hoiva Oy, Mainiokoti Sinivuokko, Hyvinkää
Mehiläinen Hoivapalvelut Oy, Mainiokoti Maaria, Turku
Mehiläinen Hoivapalvelut Oy, Mainiokoti Aurora, Turku
Mehiläinen Hoivapalvelut Oy, Mainiokoti Tanhu, Vantaa
Hoiva Mehiläinen Oy, Ykköskoti Hiidenpelto, Vihti
Mainiokodit Hoiva Oy, Mainiokoti Pohjantähti, Salo
Mehiläinen Hoivapalvelut Oy, Mainiokoti Mäntykoto, Hyvinkää
Mainiokodit Hoiva Oy, Mainiokoti Martinlähde, Hyvinkää
Hoiva Mehiläinen Oy, Ykköskoti Ketunkallio, Uusikaupunki
Hoiva Mehiläinen Oy, Ykköskoti Salmenkallio, Uusikaupunki
Hoiva Mehiläinen Oy, Mainiokoti Raisiontori, Raisio

Työntekijöiden lakko-oikeus on perusoikeus, joka pohjautuu perustuslakiin ja Suomea sitoviin kansainvälisiin sopimuksiin. Vastuu asiakas- ja potilasturvallisuudesta työtaistelun aikana on työnantajalla. Lainsäädännössä palveluntuottajille (työnantaja) asetettuja velvoitteita koskien esimerkiksi mitoitusta tulee noudattaa myös työtaistelun aikana. Mikäli yksityinen työnantaja ei kykene omilla ratkaisuillaan turvaamaan asiakas- ja potilasturvallisuutta, lainsäädäntöön perustuva velvollisuus sen turvaamiseksi on hyvinvointialueella. Viime kädessä asiakkaat on siirrettävä hyvinvointialueen hoidettavaksi.

Lakot ovat käynnissä myös muissailmoitetuissa yksityisen sosiaalipalvelualan työpaikoissa. Lakko tietyissä varhaiskasvatuksen yrityksissä Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa sekä tietyissä lastensuojelun työyksiköissä alkoi keskiviikkona 31.5.2023. Lisäksi 2.5.2023 asetettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto koko yksityisellä sosiaalipalvelualalla jatkuu 14.6.2023 saakka.

SuPer kuuluu neuvottelujärjestö Sote ry:hyn, joka neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta Hyvinvointiala HALI ry:n kanssa. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. SuPer on suurin yksityisen sosiaalipalvelualan työntekijöitä edustava ammattiliitto.

Lisätietoja:

SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola, p. 050 569 8710
SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola, p. 050 5275 085

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer
Ratamestarinkatu 12
00520 HELSINKI

09 2727 910http://www.superliitto.fi

SuPeriin kuuluu 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin Paavola: Vammaispalvelulain voimaantuloa ei saa lykätä21.9.2023 13:34:05 EEST | Tiedote

SuPer ei hyväksy vammaispalvelulain voimaantulon lykkäämistä. Lain piti tulla voimaan lokakuun alussa, mutta sitä siirretään vuodella ja kolmella kuukaudella eteenpäin. SuPerin mukaan lykkäämisen vaikutuksia hoitoalan veto- ja pitovoimaan ei ole huomioitu. – SuPerilaiset hoitajat elävät vammaispalvelujen arkea päivittäin ja näkevät uudistuksen tarpeen, joten tuntuu kohtuuttomalta, että välttämätöntä uudistusta siirretään vuoteen 2025, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo.

SuPer potilasturvallisuuspäivänä 17.9.: Vaaratapahtumailmoituksen tekeminen on meidän kaikkien asia14.9.2023 05:01:00 EEST | Tiedote

Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään sunnuntaina 17. syyskuuta. SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola korostaa, että jokainen päivä on potilas- ja asiakasturvallisuuspäivä. Turvallisuus ja laatu ovat kaiken hoitotyön perusta ja tavoite. Tämän vuoden teemana on osallisuus. Hoitotyössä osallisuutta tuetaan vuorovaikutuksella ja ottamalla asiakkaat, potilaat ja läheiset mukaan hoitoprosessin kaikkiin vaiheisiin. SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola kannustaa hoitajia, omaisia ja potilaita tekemään vaaratapahtumailmoitukset. - Tekemällä ilmoituksen voimme estää vakavia vaaratapahtumia.

SuPerin Paavola hallitusohjelmasta: Turvattomuus työelämässä lisääntyy21.6.2023 12:56:53 EEST | Tiedote

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on huolissaan hallitusohjelman kirjauksista, jotka luovat turvattomuutta ja epävarmuutta työelämään. – Olen hämmästynyt siitä, että hallitusohjelmassa ei ole tartuttu hoitoalan ja varhaiskasvatuksen veto- ja pitovoiman parantamiseen, vaan monilla ratkaisuilla heikennetään entisestään koulutetun työvoiman saatavuutta. Hallitusohjelma keskittyy kannusteiden ja terveen työelämän sijaan luomaan työelämään epävarmuutta, mikä heikentää myös työn ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme