Kiinteistöliitto

Pakkoremontteja vai pelkkää paniikkia? Kiinteistöliiton keskustelutilaisuus SuomiAreenalla 30.6.2023

Jaa
Kiinteistöliitto osallistuu SuomiAreenaan järjestämällä keskustelutilaisuuden kevään aikana paljon esillä olleesta energiatehokkuusteemasta. Perjantaina 30.6. Eetunaukion lavalla (Yrjönkatu 15, Pori) järjestettävässä tilaisuudessa pureudutaan EU:n päätöksentekoelimissä parhaillaan käsiteltävään rakennusten energiatehokkuusdirektiiviin.

Euroopan unionin valmisteleman direktiivin tarkoituksena on vähentää asumisen päästöjä, torjua energiaköyhyyttä ja lisätä energiaomavaraisuutta. Samalla monissa EU-jäsenmaissa on herännyt huoli, velvoittaako direktiivi korjaamaan myös sellaisia asuinrakennuksia, joissa ei ole muuta korjaustarvetta tai käyttöarvoa jatkossa sekä onko hankkeille saatavissa rahoitusta.

Keskusteluun osallistuu joukko eturivin puhujia: kansanedustaja Heikki Autto (kok.), kansanedustaja Eeva Kalli (kesk.), aluekehityksen asiantuntija ja Turun kaupungin tutkimusjohtaja Timo Aro sekä Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy. Paneelin juontavat Kiinteistöliiton yhteiskuntasuhdepäällikkö Janne Salakka ja Kiinteistöliitto Satakunnan toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö.

”Keskustelutilaisuuden järjestämällä haluamme herättää ajatuksia siitä, miten direktiivistä tehdään mahdollisimman hyvä ja toimiva. Samalla kun toteutetaan päästövähennyksiä ja kuljetaan kohti päätötöntä asumista, kodinomistajat on pidettävä mukana. Polun tulee olla vaikuttava, reilu ja oikeudenmukainen”, sanoo Kiinteistöliiton yhteiskuntasuhdepäällikkö Janne Salakka.

Pakkoremontteja vai pelkkää paniikkia? -keskustelutilaisuus Eetunaukion lavalla 30.6. klo 13-13.45.

SuomiAreenan ohjelma 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto
Kiinteistöliitto
Annankatu 24, 3. krs
00100 HELSINKI

09 1667 6761http://www.kiinteistoliitto.fi

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu noin 30 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

 

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Etäosallistumisesta tuli arkipäivää taloyhtiöiden yhtiökokouksissa24.8.2023 09:46:00 EEST | Tiedote

Etäyhteydellä osallistuminen taloyhtiön yhtiökokoukseen on yleistynyt laajasti, selviää Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöille tehdystä kyselystä. Etenkin pääkaupunkiseudulla ja useissa suurimmissa kaupungeissa valtaosa kyselyyn vastanneista taloyhtiöistä tarjosi osakkailleen mahdollisuutta etäosallistumiseen. Kiinteistöliiton, oikeusministeriön ja Isännöintiliiton laatimaan kyselyyn vastasi alkukesällä lähes 5000 taloyhtiön vastuuhenkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme