Tampereen yliopisto

Porin yliopistokeskuksen johtajaksi Katariina Yrjönkoski

Jaa
Tampereen yliopisto on nimittänyt Porin yliopistokeskuksen uudeksi johtajaksi tekniikan tohtori Katariina Yrjönkosken. Yrjönkoski aloittaa tehtävässään 1.8.2023. Tehtävään saatiin 18 hakemusta. Nykyinen johtaja, TkT Tarmo Lipping, siirtyy hoitamaan täysipäiväisesti signaalinkäsittelyn professuuriaan Tampereen yliopistossa.
Katariina Yrjönkoski (Kuva: Tampereen yliopisto).
Katariina Yrjönkoski (Kuva: Tampereen yliopisto).

Katariina Yrjönkoski on kotoisin Kankaanpäästä, jossa hän on kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 1995. Hänellä on monipuolinen työhistoria niin yrityssektorilla kuin yliopistossa. Hän on pitkään toiminut aktiivisesti satakuntalaisissa elinkeinoelämän ja aluekehittämisen verkostoissa, ja tuntee Porin yliopistokeskuksen toimintaympäristön hyvin.

Yrjönkoski on suorittanut sekä diplomi-insinöörin että tekniikan tohtorin opinnot Porin yliopistokeskuksessa. Tampereen yliopistossa Yrjönkoski on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien – aluksi tutkijana, tohtorinväitöksensä jälkeen mm. sidosryhmäyhteistyön kehittämisen parissa. Syksystä 2021 alkaen hän on mm. johtanut Porin yliopistokeskuksen FORE UCPori -kumppanuusohjelman kehittämistä sekä yliopistokeskuksessa käynnistyvän ylioppilaspohjaisen tekniikan koulutuksen suunnittelua.

– Aloitan uuden tehtävän erittäin innostunein mielin, kertoo Yrjönkoski.

– Satakunnassa on meneillään monenlaista positiivista kehitystä. Uudessa roolissani haluan vaikuttaa siihen, että yliopistokeskus on keskeisesti mukana alueen elinvoimaisuuden kasvattamisessa yhdessä sidosryhmien kanssa. Samanaikaisesti haluan vahvistaa yliopistokeskuksen sisäistä yhteistyötä. Meillä on hieno, monitieteinen ja tiivis yhteisö, jolla on yhdessä erinomaiset mahdollisuudet alueelliseen vaikuttavuuteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Jarmo Takala, provosti, jarmo.takala@tuni.fi, 040 541 6897
Katariina Yrjönkoski, Porin yliopistokeskuksen johtaja 1.8. alkaen, katariina.yrjonkoski@tuni.fi, 050 318 2437

Kuvat

Katariina Yrjönkoski (Kuva: Tampereen yliopisto).
Katariina Yrjönkoski (Kuva: Tampereen yliopisto).
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Kerrostaloasukkaiden mieltymysten toteuttaminen tarjoaa mahdollisuuksia asuntojen tuleviin tilamuunnoksiin25.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Mitkä tekijät korostuisivat, jos asuinkerrostaloja kehitettäisiin asukkaiden ehdoilla? Entä mitä on huomioitava, jotta myös käyttäjät voisivat tehdä tilamuunnoksia asunnoissaan? Arkkitehti SAFA Sini Saarimaan väitöstutkimuksessa selvisi, että tietyt asuinkerrostalon ominaisuudet sekä tukevat miellyttävyyttä asukkaan näkökulmasta että mahdollistavat tilamuunnoksia asukkaille vaihtelevissa tilanteissa. Saarimaan mukaan nämä ominaisuudet ansaitsisivat enemmän huomiota suomalaisessa asuinkerrostalotuotannossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme