Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kor­kea­kou­lu­tuk­sen Excellence-laatuleima Laurealle osoi­tuk­se­na laa­duk­kaas­ta ke­hit­tä­mis­työs­tä

Jaa

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Laurealle korkeakoulutuksen Excellence-laatuleiman. Karvin mukaan Laurea on toiminnassaan osoittanut innovatiivista edelläkävijyyttä, pitkäjänteistä kehittämisotetta ja osallistavaa toimintakulttuuria. Kolmatta kertaa jaettu Excellence-laatuleiman myönnetään auditoiduille korkeakouluille poikkeuksellisen laadukkaasta kehittämistyöstä.

Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.
Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) on myöntänyt Laurealle korkeakoulutuksen Excellence-laatuleiman. Arviointipaneeli piti muun muassa Laurean näyttöjä ja käytäntöjä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI) poikkeuksellisen vahvoina.

– Laurea osoitti erityisen vahvaa yhteiskehittämisen ilmapiiriä ja vuorovaikutteista TKI-toimintaa korostavaa toimintakulttuuria, toteaa arviointipaneelin puheenjohtaja, vararehtori Gunilla Widén.

Arviointipaneeli kiinnitti arvioinnissaan huomiota erityisesti kolmeen seikkaan. Ensimmäinen oli Laurean edelläkävijyys yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen ja sen toimintatapojen kehittämisessä. Laurea osallistaa tavoitteellisesti ja laajasti alueensa eri toimijoita, verkostoja ja sidosryhmiä yhteiskehittämiseen, josta Laurealla on vuosien kokemus. Arvioinnissa tuotiin esille myös menestyksekästä toimintaa edistävät työelämän muutosten aktiivinen seuranta ja ennakointityö. Uudistustyöhön on sitouduttu vahvasti koko organisaatiossa.

Toiseksi paneeli piti Laurean näyttöä ja käytäntöjä TKI-toiminnassa ja sen kehittämisessä poikkeuksellisen vahvoina. TKI-toiminta on tiivis osa Laurean kokonaisstrategian toteuttamista, jonka lisäksi koko henkilöstön TKI-osaamista vahvistetaan suunnitelmallisesti. Samalla korkeakoulu arvioi jatkuvasti toimintansa vaikuttavuutta. Laurean TKI-toiminta on kytketty pitkäjänteisesti kehitettyyn ja vaikuttavaan Learning by Developing (LbD) -toimintamalliin. Laurea on Suomen johtava ammattikorkeakoulu EU:n horisonttirahoituksen saajana.

”Tunnustus pit­kä­jän­tei­ses­tä ke­hit­tä­mis­työs­tä”


Arviointipaneelin mukaan Laurean kolmas vahvuus on ennakkoluuloton rajojen ylittäminen. Laurea ylittää rajoja luovasti ja hyödyntää muun muassa alumneja ja muita verkostojaan aktiivisesti korkeakoulun kehittämistyössä. Laurealla on myös merkittävä rooli kansallisessa yhteistyössä ja kansainvälisissä verkostoissa, kuten European Network of Living Labs ja European Network of Security. Living Lab -toiminta on esimerkki kehittämisosaamisesta, jossa Laurea on kansainvälisesti arvostettu.

Laurea-ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Jouni Koski otti ilolla vastaan korkeakoululle osoitetun merkittävän tunnustuksen.

– Olemme Laureassa nöyrän ylpeitä korkeakouluyhteisöllemme myönnetystä Excellence-laatuleimasta. On upeaa saada ulkoinen tunnustus siitä pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta työstä, jota olemme tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan saralla tehneet.

– Olemme sitoutuneella, kehittämisorientoituneella ja rohkealla asenteella yhteistyössä laajan sidosryhmäverkostomme kanssa mahdollistaneet tekoja, joilla on vaikuttavuutta niin alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti, Koski toteaa.

Excellence-laatuleiman saajiksi ovat vuosittain ehdolla korkeakoulut, jotka ovat auditoinnissa saaneet arvion erinomainen vähintään yhdestä arviointialueesta. Excellence-arvioinnin tekee erikseen tätä tarkoitusta varten nimetty arviointipaneeli, ja lopullisen päätöksen laatuleiman myöntämisestä Korkeakoulujen arviointijaosto. Arviointialueet ovat Osaamista luova korkeakoulu, Vaikuttava ja uudistava korkeakoulu sekä Kehittyvä ja hyvinvoiva korkeakoulu. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.
Laurea-ammattikorkeakoulun Tikkurilan kampus Vantaalla.
Lataa

Linkit

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea on Uudellamaalla kuudella kampuksella toimiva ammattikorkeakoulu. Opiskelussa Laureassa keskeistä ovat työelämän tarpeista tulevat aidot toimeksiannot, joiden ansiosta opiskelijat verkostoituvat jo opiskeluaikanaan ja oppivat tärkeitä työelämässä tarvittavia taitoja.

Laurea-yhteisöön kuuluu noin 8 500 opiskelijaa, 650 henkilökunnan jäsentä ja 34 000 Laureasta valmistunutta alumnia. Laureassa tehdään käytännönläheistä tutkimus- ja kehitystyötä strategisilla tutkimusalueilla, jotka perustuvat tulevaisuuden tarpeisiin ja vahvaan osaamiseen sosiaali- ja terveysalalla, palveluliiketoiminnassa sekä turvallisuudessa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Laurea-ammattikorkeakoulu Oy

Kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin ja kyberturvallisuuden kansainväliset asiantuntijat kokoontuvat Vantaalle8.9.2023 08:20:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen CRITIS2023-konferenssi kokoaa yhteen johtavia asiantuntijoita, tutkijoita ja ammattilaisia kriittisen infrastruktuurin ja kyberturvallisuuden alalta jakamaan tietoa, kokemuksia ja ratkaisuja kriittisen tiedonvaihtoinfrastruktuurin suojelemiseksi. Konferenssin tavoitteena on parantaa valmiussuunnitelmia, taata kriittisten toimintojen jatkuvuus ja tiedonvaihto häiriöiden ja hätätilanteiden aikana sekä varmistaa yhteiskuntamme johdonmukainen turvallisuus. Lisäksi tavoitteena on löytää uusia keinoja toimijoiden väliseen yhteistyöhön.

Korkeakoulujen yhteishaku käynnistyy 4.9. - Laurean syksyn uutuuskoulutukset vastaavat työelämän tarpeisiin1.9.2023 09:10:57 EEST | Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy jälleen maanantaina 4. syyskuuta. Viime kevään yhteishaussa jälleen Suomen vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi nousseessa Laurea-ammattikorkeakoulussa tarjolla on yli 1 100 aloituspaikkaa. Laureassa syksyn yhteishaussa ensimmäistä kertaa mukana olevat rikosseuraamus- sekä matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alan koulutukset vastaavat työelämän valtakunnallisiin osaajatarpeisiin.

Lähes kaikkien Laureassa opiskelevien kenialaisten jatko turvattu25.8.2023 10:26:50 EEST | Uutinen

Uudellamaalla toimivassa Laurea-ammattikorkeakoulussa vuonna 2022 aloittaneiden kenialaisopiskelijoiden maksuongelmien syitä on selvitetty kevättalvesta 2023 lähtien. Tutkinto-opintoja on keväällä suorittanut yli 90 kenialaisopiskelijaa. Heistä 60 haluaa ja voi jatkaa opintojaan Laureassa maksujärjestelyn turvin ja 31 on siirtymässä oppisopimuskoulutukseen toisen asteen oppilaitoksiin. Vain kahden opiskelijan opinto-oikeus päättyy. Laurea haluaa varmistaa jatkossa, ettei vastaavia epäselvyyksiä jatkossa ilmene ja on tehnyt parannuksia tilauskoulutusprosessiin. Tilauskoulutus tulee jatkumaan, sillä se on keskeinen osa korkeakoulun yhteiskunnallista tehtävää sekä osa Laurean ja Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa sovittua tahtotilaa.

Ammattikorkeakoulu on kilpailukykyinen työpaikka korkeatasoisille tutkijoille24.8.2023 12:06:05 EEST | Tiedote

Tutkijan urapolun tarkoitus on vahvistaa Laurea-ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- eli TKI-toiminnan vaikuttavuutta. Hallitusohjelmaan kirjatun neljän prosentin TKI-tavoitteeseen sitoutuminen ja sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on tärkeä viesti ammattikorkeakoulun tutkimuskentälle. Laurean tavoite on tehdä ammattikorkeakoulusta houkutteleva vaihtoehto myös akateemista uraa luoville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme