Pohteella Tyrnävän alueen asiakkaiden kuljetuspalvelun tuottaja vaihtuu

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan Pohteen alueella Tyrnävän alueen kuljetuspalvelun palvelutuottaja vaihtuu 4.6.2023. Matkat tilataan jatkossa suoraan Tyrnävän sopimusautoilta. Matkan tilaus on tehtävä kello 16.00 mennessä edeltävänä päivänä matkan saatavuuden varmistamiseksi. Tilatun matkan muutoksesta tai peruuntumisesta tulee ilmoittaa vähintään tuntia aikaisemmin ennen tilattua lähtöaikaa. 

Tyrnävän sopimusautot

  •  Taksi Köpi Ylitalo p. 044 573 2001 (invataksi)
  •  Miikka Buljugin p. 0400 985 178
  •  Pinola Marko Juhani tmi p. 0400 733 064 

Matkan asiakasmaksu 

Kuljetuspalvelun asiakasmaksut laskutetaan jälkikäteen kuukausittain Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen toimesta 1.6.2023 alkaen asiakasmaksulain 2a §:n mukaisesti. Tämän jälkeen kuljettajat eivät peri enää asiakasmaksua matkan yhteydessä. Muutos ei edellytä asaikkaailta toimenpidettä. Palveluun kuuluvat asiakkaat ovat saaneet muutoksesta tiedon.

Asiakasmaksuun on mahdollisuus hakea asiakasmaksulain 11 §:n perusteella asiakasmaksun alentamista tai perimättä jättämistä erillisellä hakemuksella, jos asiakasmaksu vaarantaa asiakkaan toimeentulon edellytyksiä tai elatusvelvollisuuden toteutumista. Lisätietoja asaikkaat voivat kysyä omalta työntekijä ja hyvinvointialueen asiakasmaksuyksiköstä. 

Asiakasmaksujen alentaminenHakemus sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksun alentamiseksi tai palvelusetelin arvon korottamiseksi (pohde.fi)

Asiakasmaksua ei peritä henkilöiltä, joilla on rintamapalvelus-, rintamasotilas-, rintama- tai miinanraivaajatunnus. Lisäksi matkustaminen on ilmaista partisaanien uhreille sekä sotaleskille v. 1939–1945 sotien johdosta. 

Laskutuksesta

Pohde perii kuljetuspalveluiden asiakasmaksut kuukausittain jälkikäteen toteutuneiden matkojen mukaisesti. Laskulle on mahdollista saada maksuaikaa. 

Lisätietoja voi kysyä Pohteen asiakasmaksuyksiköstä arkisin kello 10–12, p. 08 - 5585 4145.
Muista laskutukseen liittyvissä asioissa voi tiedustella arkisin kello 10–14 p. 08 - 5584 0555 tai sähköpostilla  matkakeskus.omavastuulaskutus (at) pohde.fi

Tulevaisuuslautakunta on vahvistanut Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle Sosiaalihuoltolain mukaisen liikkumisen tuen palvelun soveltamisohjeen (Tulevaisuuslautakunta 14.12.2022 § 123, Aluehallitus 10.1.2023 § 8). Tämä on tullut voimaan uusien päätösten osalta 1.1.2023 alkaen. Vammaispalvelulain mukaisen liikkumisen tuen soveltamisohjetta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle ollaan valmistelemassa. Kaikki kuljetuspalvelu asiakkuudet tullaan arvioimaan suunnitelmaa päivittäessä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Susanna Veteläinen
Ikäihmisten palvelut
p. 0400 441 925

Pia Kortessalo
Vammaispalvelut
p. 044 703 6471

Minna Mikkola
Matkapalvelukeskus
p. 044 703 6472

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista21.9.2023 12:55:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta teki kokouksessaan 20.9. päätöksen turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista. Perusteet tulevat voimaan 1.11.2023 alkaen. Tuolloin myös jo palvelun piirissä oleville asiakkaille aletaan tehdä uudet palvelutarpeen arvioinnit uusien myöntämisen perusteiden mukaan. Näissä arvioinneissa huomioidaan, että Pohteelle on siirtynyt kunnilta ja kuntayhtymiltä vastaavia palveluita koskevia sopimuksia, jotka jatkuvat sellaisenaan sopimuksien päättymiseen saakka tai kunnes ne irtisanotaan.

Henkilöstöjaosto teki ratkaisun lääkäriryhmän palkka-asiassa: Pitkään jatkunut soveltamiskäytäntö on muodostunut vakiintuneeksi tulkinnaksi – työnantajalla ei ole oikeutta takaisinperintään21.9.2023 12:09:38 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstöjaosto käsitteli yksittäisen lääkäriryhmän palkanmaksuasiaa kokouksessaan 21.9.2023. Kyseessä on viiden vuoden ajan sovellettu paikallinen sopimus ja mahdollinen palkkojen takaisinperintä. Ratkaisun mukaan takaisinperintää ei tehdä, koska paikallisen sopimuksen tulkinta on katsottava vakiintuneeksi ja sellaisena työnantajaa velvoittavaksi toteutuneen soveltamiskäytännön vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme