Vihreät Euroopan parlamentissa

Europarlamentaarikko Alametsä kritisoi VR uutta hinnoittelujärjestelmää: “VR:n uusi hinnoittelujärjestelmä on epäonnistunut pahasti.”

Jaa
Vihreiden europarlamentaarikko Alametsä kritisoi VR:n hinnoittelujärjestelmää. Alametsä pitää hintojen nostoa kestämättömänä aikana, jolloin monilla on taloudellisesti vaikeaa. Alametsä toivoo VR:n pohtivan päätöstä uudelleen ympäristön ja ihmisten näkökulmasta kestävämmällä tavalla.

“Tarvitaan edullisemmat liput koko junaliikenteeseen. Nyt ihmiset valitsevat auton junan sijaan, koska se on halvempaa. Eikä monilla ole varaa matkustaa ollenkaan, vaikka se olisi välttämätöntä. Tämä on väärä kehityssuunta joukkoliikenteen edistämisessä. Samaan aikaan Saksassa koko maan kattava joukkoliikennelippu maksaa nyt 49€. VR: ottakaa tästä mallia”, toteaa Alametsä. 

“Ei voi olla niin, että junalippujen hintoja vain nostetaan ja nostetaan aikana, jolloin ihmisillä on muutenkin taloudellisesti vaikeaa ja hankalaa maksaa vuokraa, lääkkeitä ja ruokaa. Korkeat hinnat lisäävät päästöjä ja eriarvoisuutta”, lisää Alametsä.

“Suomen sisäinen lentolippu on usein reilusti halvempi, kuin junalippu, koska Suomi tukee maakuntalentoja miljoonilla veroeuroilla vuodessa. Tämä raha kannattaa siirtää luonnon ja ihmisten hyvinvoinnin tukemiseen, kuten junamatkoihin ja edulliseen joukkoliikenteeseen. Tämä on terveiseni myös hallitusneuvotteluihin”, päättää Alametsä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme