Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Kertomuksia kestävästä elämästä -teoksessa etsitään motivaatiota ja sitoutumista vastuullisiin valintoihin ja hyvinvointiin

Jaa

Keskustelukirja nivoo yhteen tutkimustietoa ja esimerkkitarinoita siitä, mikä saa ihmiset, yhteisöt ja yritykset tavoittelemaan kestävämpää elämää ja sitoutumaan vastuullisiin valintoihin. Kirjan haastatteluissa ääneen pääsevät yritysten, kansalaisyhteiskunnan, tieteen ja taiteen tunnetut edustajat.

Keskiviikkona 7.6. julkaistavassa teoksessa kestävää elämää pohditaan oikeudenmukaisuuden, rohkeuden, viisauden, kohtuullisuuden, myötätunnon ja toivon kautta. Tutkijoiden kanssa hyvää ja kestävää elämää puntaroivat yrittäjä- ja ympäristövaikuttajapariskunta Saara Kankaanrinta ja Ilkka Herlin, yritysjohtaja Mika Anttonen, sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo, johtaja Olli-Pekka Heinonen, aktivisti Anton Keskinen ja kuvataitelija ja sijoittaja Sophia Ehrnrooth. He ovat esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat alkaneet toimia omassa elämässään siten, että pyrkivät turvaamaan elämän edellytyksiä – erilaisin tavoin, eri ympäristöissä, yhdessä toisten kanssa.

– Kirjassa keskustelevat henkilöt ovat löytäneet oman polkunsa ja persoonallisen tapansa elää kestävämpää elämää kotiarjessa ja työpaikoilla, toteaa kirjan päätoimittaja Raisa Foster, joka toimii Itä-Suomen yliopistossa tutkijana.

Kestävään elämään tarvitaan kestävää toivoa

Teos syntyi, kun kestävyyskysymyksiin perehtyneet tutkijat päättivät hakea vastauksia niiltä, jotka ovat jo muuttaneet oman elämänsä tai yhteisönsä toimintakulttuurin kestävämpään suuntaan. Teoksen ovat toimittaneet Raisa Foster, Hannu L. T. Heikkinen, Crister Nyberg, Antti Saari ja Arto O. Salonen.

– Emme puhu niinkään ratkaisuista, koska se ei kuvaisi vallitsevan tilanteen monimutkaisuutta. Sen sijaan tutkimme ennemminkin sitä, kuinka löytää vaikuttava tapa elää vakavia uhkia sisältävässä tilanteessa. Henkilökohtaisten tarinoiden avulla luodaan toivoa, kuvailee tutkija, yliopettaja Crister Nyberg.

Kertomuksia kestävästä elämästä -kirja julkaistaan 7.6.2023. Teos tulee vapaasti saataville e-kirjana ja pdf-tiedostona Haaga-Helian verkkosivuille ja kirjastoihin. Arvostelukappaleita voi tilata heti osoitteesta julkaisut@haaga-helia.fi.

Kirja syntyi osana Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koordinoimaa ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa KESTO – Eettinen kestävyysosaaminen työelämä- ja korkeakoulukontekstissa -hanketta. KESTO-verkoston muodostavat Haaga-Helia, Arcada, Jyväskylän yliopisto, Tampereen yliopisto sekä Itä-Suomen yliopisto.

Kertomuksia kestävästä elämästä -kirjan keskustelut

•    Toivo: yrittäjä- ja ympäristövaikuttajapariskunta Saara Kankaanrinta ja Ilkka Herlin sekä kasvatus- ja koulutusalan tutkija, yliopettaja Crister Nyberg
•    Kohtuullisuus: energia-alan yrittäjä ja yritysjohtaja Mika Anttonen ja kestävyystutkija, yliopettaja Jani Siirilä
•    Viisaus: IBO:n (International Baccalaureate Organization) pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja viisauden kehityksen tutkija, dosentti Eeva K. Kallio
•    Oikeudenmukaisuus: sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo ja monialainen taiteilija, tutkija Raisa Foster
•    Rohkeus: aktivisti Anton Keskinen ja kasvatusfilosofisesti orientoitunut tutkija, aktivisti Katri Jurvakainen
•    Myötätunto: kuvataiteilija ja kulttuurituottaja Sophia Ehrnrooth ja eettisen johtajuuden ja strategiatyön tutkija, akatemiajohtaja Henrika Franck

Yhteyshenkilöt

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme