Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Paavalinkirkolla vietetään syyskuun alussa uusi Hiljaisuuden festivaali – Hidasta elämää ja Paavalin seurakunta kutsuvat hiljentymään ja keräämään mielenvoimaa talven varalle

Jaa

Syksyn kynnyksellä 2.-3. syyskuuta Helsingin Paavalinkirkolla vietettävä Hiljaisuuden festivaali on kaksipäiväinen mielenrauhaan, itsetutkiskeluun, myötätuntoon, sielunvapauteen ja tasapainoon sekä omien voimavarojen löytämiseen keskittyvä festivaali. Festivaalin järjestävät yhdessä Suomen suurin hyvinvointimedia Hidasta elämää ja Paavalin seurakunta. Kaikkiin Hiljaisuuden festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy. 

Kaksipäiväinen Hiljaisuuden festivaali tarjoaa monipuolisen kattauksen ohjelmaa luennoista kirkkopäikkäreihin ja rauhoittavista konserteista meditaatioon. Lauantain 2.9. MYÖTÄTUNTO-teemapäivän esiintyjinä ovat Sydänrukoukseen johdattava Paavalinkirkon pappi Tuuli Aitolehti, Hidasta elämää -median perustaja ja mindfullness-ohjaaja Sanna Wikström ja hahmoterapeutti Julle Takanen myötätuntoon keskittyvine luentoineen ja meditaatioineen. Dj Pequ loihtii kirkkosaliin kolmituntisen luonnonäänien ja Slow Music -liikkeen inspiroiman äänimaiseman ja päivä huipentuu kaksi Emma-ehdokkuuttakin napanneen muusikko Mikko Harjun Sinä riität -konserttiin, jonka ainutlaatuinen kokonaisuus ja kappaleiden versiot on tehty vain tätä päivää varten.

Hiljaisuuden festivaalin sunnuntain 3.9. teemana on KAIPAUS. Päivä alkaa klo 10.00 Paavalinkirkon kirkkoherran Kari Kanalan ja Tuuli Aitolehden luotsaamalla Sydänrukouksen messulla. Keskipäivällä levätään jälleen kirkkopäikkäreillä, ja iltapäivän luennoitsija, tunnelukkoterapeutti, tietokirjailija ja pappi Miia Moisio käsittelee kaipauksen monia ulottuvuuksia. Miia Moision jälkeen kuullaan Johanna Korhosen ja Hilkka-Liisa Vuoren Vox Silentii -yhtyeen vokaalimeditaatioita ja gregoriaanisia lauluja, joihin yleisö voi halutessaan liittyä laulamaan. Iltapäivän ohjelmassa on lisäksi Tiina Sara-ahon ohjaamaa meditatiivista tanssia sekä meloja ja mystikko Risto Lehtisen luotsaama kristillisen meditaation kokeilu.

Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala odottaa Hiljaisuuden festivaalilta erityisesti "neljää h:ta" jota ajassamme hänen mukaansa yleisestikin kaivataan.

– Olen huomannut, että kirkon piirissä on syytä etsiä neljää h:ta: hiljaisuutta, hitautta, hyödyttömyyttä ja huumoria. Hiljaisuuden festivaali osuu hyvin näistä useimpiin ellei jopa kaikkiin. On hienoa, että Paavalin seurakunta voi toteuttaa tämän festivaalin yhdessä Hidasta elämää -median kanssa, Kari Kanala iloisee.

Hidasta elämää -median toinen perustaja Pequ Nieminen toivottaa kaikki kiinnostuneet ennakkoluulottomasti tervetulleeksi matalan kynnyksen ikärajattomaan ilmaistapahtumaan.

– Hidasta elämää -median tehtävänä on parantaa ihmisten kokemusta elämästä. Meille on tärkeää tuoda mielen hyvinvointia tukevia taitoja kaikkialle. Yksi taidoista on kyky hiljentyä ja pysähtyä. Olemme iloisia saadessamme toteuttaa Paavalin seurakunnan kanssa ensimmäisen yhteisen tapahtuman tämän tärkeän taidon äärellä.

Hiljajsuuden festivaali 2.-3.9. 2023

Avoinna la 2.9. klo 12.00-19.00, su 3.9. klo 10.00-17.00

Paavalinkirkko, Sammatintie 5, Helsinki


OHJELMA JA AIKATAULUT 

La 2.9. MYÖTÄTUNTO

12.00 Päikkärit kirkossa

13.00 Sydänrukous, Tuuli Aitolehti

14.00 Sanna Wikström ja Julle Takanen: Myötätunto-luento & Myötätunto-meditaatio

15.00 Dj Pequ: Valoa – Meditatiivisen musiikin ja luonnon äänien siivittämä äänimatka

18.00 Mikko Harju: Sinä riität -konsertti 


Su 3.9. KAIPAUS

10.00 Sydänrukouksen Messu, Tuuli Aitolehti ja Kari Kanala 

12.00 Päikkärit kirkossa

13.00 Miia Moisio: Mitä sinä kaipaat? -luento

14.00 Vox Silentii -konsertti

15.00 Meditatiivista tanssia – Tiina Sara-aho 

16.00 Kristillinen meditaatio – Risto Lehtinen

Lisätietoja ja ohjelma kokonaisuudessaan:

https://hidastaelamaa.fi/hiljaisuudenfestivaali/

FB-event

Hidasta elämää -sivusto

Paavalin seurakunta

Järjestäjät pidättävät oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Maailmat kohtaavat WIFTI Helsinki Summitissa kun elokuvan ja television vaikuttajanaiset kertovat, miten maailmaa muutetaan tasa-arvoisemmaksi ja yhdenvertaisemmaksi29.8.2023 13:14:28 EEST | Tiedote

Espoon Hanasaaressa 22.-24. syyskuuta järjestettävä elokuva- ja televisioalan naisammattilaisten kansainvälinen huippukokous WIFTI Helsinki Summit 2023 – Facing the Future kokoaa yhteen Oscar-, Emmy-, Bafta- ja Jussi-palkittuja alan naisvaikuttajia Intiasta ja Nigeriaan ja Kaliforniasta Saamenmaalle. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävässä huippukokouksessa pohditaan globaalin elokuva- ja televisioalan ongelmia ja ratkaisuja ja etsitään keinoja yhdenvertaisen ja tasa-arvoisen tulevaisuuden puolesta.

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -erikoisnäytös järjestetään Kinopalatsissa perjantaina 1.9. – ennen näytöstä keskustelu Kaija Saariahon säveltäjätyön monista ulottuvuuksista29.8.2023 08:49:31 EEST | Tiedote

Säveltäjä Kaija Saariahosta kertovasta elokuvasta Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki järjestetään erikoisnäytös tulevana perjantaina 1.9. Helsingin Kinopalatsi 2 -salissa. Ilta alkaa klo 18.00 keskustelutilaisuudella, jossa avataan erityisesti Kaija Saariahon säveltäjätyön monia ulottuvuuksia tilaustöiden säveltämisestä kollegiaaliseen yhteistyöhön. Elokuvan esitys alkaa klo 19.00. Näytöksen ja keskustelutilaisuuden järjestävät Teatro Productions ja Pirkanmaan elokuvakeskus yhteistyössä Finnkinon, Suomen Säveltäjät ry:n, Music Finlandin ja Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy:n kanssa.

Tuomo & Markus levytti maahanmuuttoaiheisen protestilaulun – Hecho en Mexicon teemat ovat hyvin ajankohtaisia myös Suomessa25.8.2023 13:04:49 EEST | Tiedote

Tuomo & Markus -yhtyeen perjantaina 25.8. ilmestyvä single ja video Hecho en Mexico on kauniiden lauluharmonioiden ja haikean mariachi-trumpettiteeman siivittämä balladi aikamme polttavista aiheista. Suurten tunteiden ja kontrastien värittämässä kappaleessa trumpettia soittaa Tuomo & Markus -yhtyeessäkin vaikuttava Verneri Pohjola, jolle Kaija Saariaho sävelsi viimeiseksi teoksekseen jääneen trumpettikonserton Hush. Hecho en Mexico -kappaleen alkuperäinen versio löytyy Tuomo & Markus -yhtyeen aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä ylistetyltä Game Changing -albumilta (mm. viisi tähteä Helsingin Sanomissa).

The Shubie Brothersin uusi albumi It Takes A Village “soitti itse itsensä – ilman minkäänlaista genrepurismia”18.8.2023 10:08:00 EEST | Tiedote

Mitä tekevät Suomen työllistetyimpiin kuuluvat muusikot, kun leipätöistä saa lomaa? Siihen kuullaan vastaus tänään elokuun 18. päivänä, kun The Shubie Brothersin uusi pitkäsoitto It Takes A Village ilmestyy. Muun muassa Ismo Alangon ja J Karjalaisen yhtyeissä vaikuttavista muusikkoystävistä muodostuneen, jo pitkäikäisen bändin uusi levy soi nimensä mukaisesti kuin soittamassa olisi pieni kylä – mutta kyseessä on viiden Shubie-veljen sulava yhteissoundi. Vierailijoita ei levyllä kuulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme