Mitä on kälviäläinen ongelmajäte? – Eurosportin toiseksi katsotuimman urheilulajin palkintopokaalit

Jaa

Sanna Seiko Salon uutuuskirja Semmosta touhua kertoo Pekka Herlevin huikeasta matkasta Kälviän Passojan kylältä Euroopan Tractor Pulling -areenoille. Kälviäläisten huikea menestys lajissa on siivittänyt myös suomalaisten traktorien myyntiä maailmalle. 

Käsityöläinen ilman sormia, maailmanmatkaaja ilman kielipäätä. Semmosta touhua -kirja kertoo metallimies, rekkakuski ja yrittäjä Pekka Herlevin uskomattoman tarinan.
Käsityöläinen ilman sormia, maailmanmatkaaja ilman kielipäätä. Semmosta touhua -kirja kertoo metallimies, rekkakuski ja yrittäjä Pekka Herlevin uskomattoman tarinan.

Tractor pulling eli pullinki on useimmille tuntematon ilmiö, mutta parhaimmillaan se oli Eurosport-kanavan toiseksi katsotuin urheilulaji, heti Formuloiden jälkeen. Eurosportin tractor pulling -lähetykset keräsivät jopa 35 miljoonaa katsojaa.

Laji on edistänyt traktorien ja muun konetekniikan kehitystä, koska se saattaa moottorit äärimmäiselle rasitukselle. Tämä auttaa karsimaan niistä heikot kohdat, sekä kannustaa lisäämään energiatehokkuutta ja vähentämään polttoaineen kulutusta.

Pullinki on siivittänyt suomalaisten traktorien myyntiä maailmalle

Ympäri maailmaa uskottiin ennen, ettei Valtran traktoreista löydy samanlaista tehoa kuin esimerkiksi amerikkalaisista koneista, mutta Herlevin perheen menestys Euroopan pullinkikisoissa muutti käsitykset.

Pekka Herlevi on voittanut viisi euroopanmestaruutta, kymmenen hopeaa ja neljä pronssia. Hänen poikansa Matti on voittanut kuusi euroopanmestaruutta, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Tyttärellä, Johannalla, on kaksi euroopanmestaruutta, kolme hopeaa ja neljä pronssia.

Koska viidentuhannen asukkaan Kälviällä on muitakin alan euroopanmestareita, pullingin palkintopokaalit ovat paikallisen vitsin mukaan käläviäläinen ongelmajäte. Niitä kun on siellä riesaksi saakka. Mutta ainakin Valtra on edelleen traktorien markkinajohtaja kaikkialla Etelä-Amerikassa.

Semmosta touhua – Pekka Herlevin tarina on saatavissa kirjakaupoista, sekä e- ja äänikirjapalveluista. 

Tilaa arvostelukappale

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Semmosta touhua – Pekka Herlevin tarina
Semmosta touhua – Pekka Herlevin tarina
Lataa

Linkit

Into Kustannus

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa.

www.intokustannus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

Lauri Nurmen kirja paljastaa uutta tietoa Nato-jäsenyyden valmisteluista ja salaisista neuvotteluissa20.9.2023 13:58:08 EEST | Tiedote

Suomen salattu tie Natoon on ensimmäinen teos, jossa keskeiset päätöksentekijät kertovat näkemyksensä Nato-prosessin värikkäistä vaiheista. Muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistö, puolustusministerit Carl Haglund, Jussi Niinistö ja Antti Kaikkonen sekä puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg ovat antaneet kirjaa varten pitkät haastattelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme