Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Jalkautuva nuorisotyö toimii koulujen päättäjäisviikonloppuna tehostetusti

Jaa
Nuorisopalvelut ja poliisi ovat varautuneet pääkaupunkiseudulla nuorten päättäjäisviikonloppujuhlintaan. Koulut päättyvät 3.6.2023.
Kuva Malin Gustafsson
Kuva Malin Gustafsson

Nuorisopalvelut ja järjestöjen edustajat jalkautuvat päättäjäisviikonloppuna ympäri Helsinkiä tarkoituksenaan kohdata ja auttaa alle 18-vuotiaita nuoria tarvittaessa mm. keskustelemalla. Apua on tarjolla erityisesti puistoissa, uimarannoilla, päiväkotien ja koulujen piha-alueilla muissa nuorten suosimissa paikoissa.

Myös Helsingin poliisi valvoo tehostetusti nuorten kokoontumisia ja toimii yhteistyössä nuorisopalveluiden sekä vapaaehtoista nuorisotyötä tekevien kanssa. 

Poliisin näkyvän valvonnan tavoitteena on estää järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia sekä nuorten joutumista rikosten uhriksi.

- Jalkaudumme koko Helsingin alueelle ja puutumme alaikäisten päihteiden käyttöön tai muihin yleistä järjestystä tai turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin. Tällaisissa tilanteissa pyrimme olemaan yhteydessä huoltajiin. Heille muistutamme, että yhteydenotto voi tulla myös tuntemattomasta numerosta, sanoo ylikonstaapeli Leea Virkkunen.

- Päihteiden rooli nuorten juhlinnassa on vähentynyt ja meno on yleisesti rauhoittunut. Sen takia myös häiriöt ja ylilyönnit ovat vuosien varrella vähentyneet. Yhdessä toivomme, että huoltajat sopivat pelisäännöistä nuortensa kanssa ennen iltaa ja huoltajien on hyvä olla illan mittaan lapsiinsa yhteydessä, sanoo yksikön päällikkö Kaisa Kivelä nuorisopalveluista.

- Nuorilta toivomme, että he pitävät kavereistaan ja itsestään huolta sekä hakevat rohkeasti apua, jos illan aikana sattuu jotain ikävää. Apua saa paikan päällä poliisilta ja nuorisotyöntekijöiltä tai soittamalla hätänumeroon 112.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva Malin Gustafsson
Kuva Malin Gustafsson
Lataa
Kuva Katja Tähjä
Kuva Katja Tähjä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme