Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Dekkariviikko: uutuuksina muun muassa pankkiryöstökirja, salaseuroja ja vanhoja salaisuuksia

Jaa

Dekkariviikon kunniaksi Aula & Co julkaisee useita jännitysromaaneja.
Tämä on ryöstö aloittaa Kari Haakanan  suomalaisista pankkiryöstöistä kertovan ainutlaatuisen äänikirjasarjan. Niklas Ahnbergin Poika joka paransi haavat on Stranger Things -tyylinen jännitysromaani. Tuire Malmstedtin dekkarissa Lyijysydän yhdistyy toinen maailmansota ja Ravensbrückin keskitysleiri sekä Jyväskylä 1960-luvulla ja nykyään.

Jo ilmestyneitä uutuuksia ovat Leigh Bardugon Salatun tiedon seura, Kari Haakanan Tapa hänet ensin ja myydyimpien kirjojen listalle noussut Lynn Messinan historiallinen dekkari Murha paremmissa piireissä.

Kari Haakanan Tämä on ryöstö on ensimmäinen suomalaisten pankkiryöstöjen historiaa luotaava tietokirja. Suomalaisten pankkiryöstöjen historia on täynnä tarkasti suunniteltuja ammattilaiskeikkoja, epätoivoisia pakomatkoja sekä kauheaa sähläystä humalassa ja huumeiden vaikutuksen alaisena. Muu muassa salaperäinen kakkuryöstäjä tehtaili puolen tusinaa pankkiryöstöä 1990-luvulla eikä jäänyt koskaan kiinni.
Vain äänikirjana julkaistava Tämä on ryöstö ilmestyy 19.6., vedokset saatavissa.

Niklas Ahnbergin Poika joka paransi haavat on Stranger Things -tyylinen kauhunsekainen romaani, jossa Daniel-poika valmistautuu Japanissa taistelemaan outoa amerikkalaista kulttia vastaan. Niklas Ahnberg on pelialalla työskentelevä espoolainen kirjailija. Hänen edellinen teoksensa Poika joka käveli vetten päällä ilmestyi 2022. Poika joka paransi haavat ilmestyy 19.6.

Tuire Malmstedt on Pieksämäellä asuva opettaja ja palkittu dekkaristi. Tänä vuonna hän oli ehdolla Storytel Awardsin saajaksi teoksellaan Lumihauta. Malmstedtin valtit dekkaristina ovat psykologinen jännitys ja useita eri aikatasojen hyödyntävä kerronta, kuten myös heinäkuussa ilmestyvässä Lyijysydämessä. Jyväskylässä pappilan remontin yhteydessä löytyy nuoren naisen luuranko. Lyijysydän ilmestyy 3.7.

Leigh Bardugo on yksi kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoitamme. Hän solmi juuri kymmenien miljoonien arvoisen kustannussopimuksen. Nyt ilmestynyt Salatun tiedon seura on hänen ensimmäinen romaaninsa aikuisille. Itsetuhoista elämää elänyt Alexis Stern saa mahdollisuuden opiskella Yalen yliopistossa, jossa hänet liitetään salaseuroista salaisimman toimintaan. Sen jäseninä ovat valtiomiehiä ja muita rikkaita ja mahtavia, joiden okkultistiset harrastukset ovat häikäilemättömämpiä kuin kukaan voisi kuvitellakaan.

Lynn Messinan Murha paremmissa piireissä yhdistää historiallista romaania ja cozy crimea. Rikoksia ratkovat 26-vuotias vanhapiika Beatrice Hyde-Clare ja tähän rakastuva Kesgraven herttua 1800-luvun alun Englannissa. Sekä painettu kirja että äänikirja olivat toukokuussa Mitä Suomi lukee -listalla. Syyskuussa ilmestyy sarjan toinen osa Jadetikarin arvoitus. 

Kari Haakanan Tapa hänet ensin on Jari Karhu -sarjaan kuuluva dekkari. Suomalainen hakkeri saa dokumentin, jossa kerrotaan, miten palvelinten emolevyt voidaan ottaa haltuun.  Pian hänen perässään ovat Israelin turvallisuuspalvelun agentit, sillä menetelmä on Israelin kybertoimintayksikön kehittelemä. Haakana on helsinkiläinen digiasiantuntija.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tämä on ryöstö
Tämä on ryöstö
Lataa
Lyijysydän
Lyijysydän
Lataa
Poika joka paransi haavat
Poika joka paransi haavat
Lataa
Salatun tiedon seura
Salatun tiedon seura
Lataa
Murha paremmissa piireissä
Murha paremmissa piireissä
Lataa
Tapa hänet ensin
Tapa hänet ensin
Lataa
Niklas Ahnberg kuva Sara Lehtomaa
Niklas Ahnberg kuva Sara Lehtomaa
Lataa
Tuire Malmstedt kuva Sara Lehtomaa
Tuire Malmstedt kuva Sara Lehtomaa
Lataa
Kari Haakana kuva Sara Lehtomaa
Kari Haakana kuva Sara Lehtomaa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Suomalaisten rescue-kissojen pelastustarinat kirjaksi29.9.2023 09:31:02 EEST | Tiedote

Suomessa arvioidaan olevan jopa 1,3 miljoonaa kissaa. Kotikissojen lisäksi meillä elää ainakin 20 000 kissaa heitteillä kodittomina. Tämä kirja kertoo heidän pelastamisestaan. Osa saa oman kodin, koska vaikka jotkut hylkäävät kissoja, moni rakastaa. Heli Mäenpään kirja Arvon kissa esittelee ympäri maata pelastettujen kissojen elämäntarinoita tarinoiden ja kuvien kautta. Kirja julkaistaan rescue-kissojen muotokuvia sisältävässä valokuvanäyttelyssä Kämp Gallerian Gardenissa, joka avautuu yleisölle 13.10.

Martin Österdahlin Uudenvuodenjuhlat on suljetun tilan murhenäytelmä – saapuu vieraaksi kirjamessuille26.9.2023 11:36:18 EEST | Tiedote

Martin Österdahl on varsinaiselta ammatiltaan Euroviisujen johtaja. Osan vuodesta hän omistaa dekkarien kirjoittamiselle. Uusin teos Uudenvuodenjuhlat sukeltaa ihmismielen synkkään kellariin. Päivällisvieraille valkenee heti kättelyssä, että he ovat entuudestaan tuttuja – eikä hyvällä tavalla. Sveitsissä asuva Österdahl vierailee Helsingin kirjamessuilla lokakuun lopussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme