Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ylijohtaja Merja Ekqvist luovuttaa hengenpelastusmitalit Helsingissä 7.6.2023

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Merja Ekqvist luovuttaa tasavallan presidentin myöntämät hengenpelastusmitalit keskiviikkona 7.6.2023 klo 13 kolmelle Etelä-Suomen alueella asuvalle henkilölle, jotka ovat pelastaneet hengenvaarassa olleen ihmisen osoittaen erityistä rohkeutta ja neuvokkuutta oman turvallisuutensa vaarantaen. Tilaisuus järjestetään Etelä-Suomen aluehallintoviraston Helsingin toimipaikassa, os. Ratapihantie 9 (1. krs).

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen. Heitä pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon viimeistään keskiviikkona 7.6. klo 10: Johanna Koskela, p. 0295 016 045, johanna.koskela@avi.fi.

Mitalin saajat:

Ville Liukkonen, Kotka, perusteena jäistä pelastaminen (ei toivo lisäjulkisuutta)

Lauri Malmstedt, Helsinki, perusteena junaradalta pelastaminen

Ari Paju, Ypäjä, perusteena jäistä pelastaminen

Vuosittain hengenpelastusmitali myönnetään noin 10-15 kansalaiselle koko maassa. Vuonna 2023 hengenpelastusmitalilautakunta käsitteli kaikkiaan 84 mitaliesitystä, joista tasavallan presidentti myönsi hengenpelastusmitalin 17 ihmiselle. Mitaleita on myönnetty 1920-luvulta alkaen. Aluehallintoviraston tehtäviin kuuluu mitaliehdotusten käsittely ja tapahtumien selvittely sekä mitalien luovuttaminen viraston toimialueella asuville henkilöille.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkaisee aiheesta tiedotteen hengenpelastusmitalien luovutustilaisuuden 7.6. jälkeen.

Lisätietoja:

Johanna Koskela, pelastusylitarkastaja, p. 0295 016 045 Pelastustoimi ja varautuminen -vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto johanna.koskela@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme