Överdirektör Merja Ekqvist överräcker livräddningsmedaljer i Helsingfors 7.6.202

Dela

Onsdagen den 7 juni 2023 kl.13 överräcker överdirektör Merja Ekqvist vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland livräddningsmedaljer, som republikens president beviljat, till tre personer i Södra Finland som har räddat en person i livsfara genom att visa särskilt mod och rådighet med äventyrande av sin egen säkerhet. Tillställningen ordnas på Regionförvaltningsverket i Södra Finlands verksamhetsställe i Helsingfors, Bangårdsvägen 9 (1:a vån).

Representanter för medierna är välkomna att närvara vid tillställningen. Vi ber er vänligen göra en förhandsanmälan senast onsdagen 7.6 kl. 10: Johanna Koskela, tfn 0295 016 045, johanna.koskela@rfv.fi.

Medaljmottagare:

Ville-Valtteri Liukkonen, Kotka, med motiveringen att rädda från drunkning, is/vatten (önskar inte mer publicitet)

Lauri Malmstedt, Helsingfors, med motiveringen att rädda från tågbanan

Ari Paju, Ypäjä, med motiveringen att rädda från drunkning, is/vatten.

Varje år beviljas cirka 10–15 personer livräddningsmedaljer runt om i landet. År 2023 behandlade livräddningsmedaljnämnden sammanlagt 84 medaljförslag. Utifrån dem beviljade republikens president 17 personer en livräddningsmedalj. Medaljerna har beviljats sedan 1920-talet. Till regionförvaltningsverkets uppgifter hör att behandla förslag på medaljmottagare, att utreda händelserna och att överräcka medaljerna till personer som bor inom regionförvaltningsverkets verksamhetsområde.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland publicerar ett pressmeddelande om överräckningen av livräddningsmedaljerna efter tillställningen 7.6.

Mer information:

Johanna Koskela, räddningsöverinspektör, tfn 0295 016 045 Ansvarsområdet för räddningsväsendet och beredskapen, Regionförvaltningsverket i Södra Finland johanna.koskela@rfv.fi

Nyckelord

Kontakter

Regionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Regionförvaltningverkets webbsidor

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum