Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupungin kulttuuritiloissa ja -tapahtumissa otetaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteet

Jaa

Espoon kaupungin kulttuuripalvelut ottaa käyttöön turvallisemman tilan periaatteet kulttuuritiloissaan ja -palveluissaan. LInjaukset koskevat kaikkia Espoon kirjastoja, kulttuuritaloja, KAMU Espoon kaupunginmuseota sekä kaupunginorkesteri Tapiola Sinfoniettan konsertteja.

”Turvallisemman tilan periaatteilla haluamme parantaa kävijöiden asiakaskokemusta ja yhdenvertaisuutta tiloissamme ja tapahtumissamme. Toivomme lisäksi, että linjaukset selkeyttävät niin asiakkaille kuin henkilökunnallemmekin, miten toimia tilanteessa, jossa havaitsee esimerkiksi häirintää”, toteaa kulttuurijohtaja Susanna Tommila.

Turvallisemman tilan periaatteet on luotu yhdessä asukkaiden ja asiakkaiden kanssa. Syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana on järjestetty työpajoja sekä kerätty asukkaiden näkemyksiä kulttuuripalveluista kyselyillä. Periaatteet koskevat niin asiakkaita, vierailijoita, työntekijöitä kuin esiintyjiäkin.

Kulttuuritilojen ja - tapahtumien henkilökunta on saanut koulutusta muun muassa turvallisemman tilan konseptiin ja yhdenvertaisuuden edistämiseen, sekä häirintätapauksiin ja epäasialliseen käytökseen puuttumiseen. 

”Haluamme, että jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi, turvalliseksi ja kunnioitetuksi Espoon kulttuuripalveluiden tiloissa ja tapahtumissa”, Tommila painottaa. 

Kaikissa Espoon kulttuuritapahtumissa- ja tiloissa oli vuonna 2022 noin viisi miljoona käyntiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Kulttuurin tulosyksikkö vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista. Tulosyksikköön kuuluu viisi palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta, kulttuurin edistäminen ja kumppanuudet sekä kulttuuritalot ja -palvelut.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme