Tulli

Ukrainan raja- ja tulliviranomaiset autontarkastuskoulutuksessa Vaalimaalla

Jaa
Tulli on kouluttanut Ukrainan raja- ja tulliviranomaisia autontarkastukseen Vaalimaalla viime viikolla. EU-rahoitetun koulutuksen tarkoituksena oli jakaa tullitarkastuksissa tarvittavaa autontarkastustietoutta erityisesti auton rakenteisiin ja tekniikkaan liittyen.

– Olemme kouluttaneet useiden maiden viranomaisia suomalaiseen tullialan autontarkastukseen, sillä osaamisen ja tietotaidon jakaminen on erittäin hyödyllistä kansainvälistä sääntelyä noudattavassa tullitoiminnassa. Nyt Ukrainan raja- ja tulliviranomaisille annettu koulutus keskittyi tullitarkastuksissa tarvittavaan perustietämykseen ja pääpainatus oli tilapäisissä autontarkastuspisteissä, kertoo valvontajohtaja Samy Gardemeister.

Tullin perustason autontarkastuskoulutus keskittyy auton rakenteisiin ja tekniikkaan sekä opastaa kiinnittämään huomiota tullivalvonnassa olennaisiin asioihin. Koulutukseen kuuluu käytännön harjoituspäiviä, jolloin keskitytään ajoneuvon purkamiseen ja kasaamiseen. Tulli järjestää myös koulutusta sähkö- ja hybridiautojen tarkastuksista.

Euroopan unionin Ukrainan rajatoiminnan tukemiseen tarkoitettua EU Support to Strengthening Integrated Border Management in Ukraine (EU4IBM) -rahoitusta saanut koulutus pidettiin Vaalimaalla 29.5.-2.6.2023. Intensiivisen koulutusviikon Vaalimaalla viettäneet ukrainalaiset vievät kokemustaan eteenpäin muille maansa raja- ja tulliviranomaisille.

Koulutus saa jatkoa syksyllä Puolassa Ukrainan tullille suunnatuissa koulutuksissa, jotka ovat osa komission tulliohjelmaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tulliylitarkastaja Lasse Ryyttäri
tullitarkastaja Jukka Nokka
Yhteydenotot Tullin mediapalvelun kautta p. 0295 527 150, viestinta@tulli.fi

Tietoja julkaisijasta

Tulli
Tulli
PL 512 (Opastinsilta 12)
00101 Helsinki

https://tulli.fi

Tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluita sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Tulli kantaa tehokkaasti tullit ja muut maahantuonnin verot ja maksut sekä torjuu ja tutkii rajat ylittävää rikollisuutta. Lisäksi Tulli laatii viralliset tilastot Suomen ulkomaankaupasta sekä tutkii elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden turvallisuutta. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 000 henkilöä. Suomen tulli on osa Euroopan unionin tulliliittoa, jossa noudatetaan yhteistä kauppapolitiikkaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tulli

Afrikkalainen sikarutto leviää Suomen lähialueilla – Torjunta vaatii viranomaisilta yhteistyötä ja rajanylittäjiltä huolellisuutta28.9.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

Afrikkalaista sikaruttoa esiintyy Suomen naapurimaissa Venäjällä ja Virossa sekä nyt myös Ruotsissa. Afrikkalainen sikarutto leviää maasta toiseen lihatuotteissa, joita ihmiset tuovat mukanaan. Tauti onkin monesti levinnyt uusille alueille ihmisten varomattoman tai välinpitämättömän toiminnan seurauksena. Viime vuonna matkustajien vapaaehtoisesti luovuttamien sekä Tullin haltuunottamien eläinperäisten elintarvikkeiden määrä oli lähes 7 500 kiloa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme